به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، مهدی فیضی امروز_دوشنبه سیزدهم بهمن_در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طرح واکسیناسیون تب برفکی به صورت کاملاً رایگان و با مشارکت بخش خصوصی دامپزشکی در قالب خرید خدمت انجام شده و هیچ هزینهای از دامدار بابت واکسیناسیون گرفته نمیشود.
وی درباره بازه زمانی اجرای طرح افزود: این طرح از یکم بهمن سالجاری با اولویت روستاهای با تراکم بالا و در معرض خطر اجرا و عملیاتی شده و گام به گام تمام دامهای بزرگ و کوچک منطقه تحت پوشش قرار خواهد گرفت.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل با اشاره به نتایج رصد و پایش شبانهروزی بیماری تب برفکی در روستاها و مناطق عشایری که سابقه مناسب و منظمی در انجام واکسیناسیون داشته و با اکیپهای دامپزشکی همکاری میکردند، گفت: احتمال درگیری بیماری در این مناطق به مراتب کمتر بوده است و دامداران و روستائیان حتماً با اکیپ های دامپزشکی همکاری کنند.
فیضی ادامه داد: از ابتدای سالجاری در کنار سایر وظایف حکمیتی دامپزشکی دو میلیون ۴۷۸ هزار و ۶۸۱ راس دام کوچک و ۳۲۳ هزار و ۳۰۳ راس دام بزرگ در استان علیه این بیماری واکسینه شده اند و پیشبینی می شود تا پایان اجرای این طرح دو میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام کوچک و ۲۲۰ هزار راس دام بزرگ تحت پوشش واکسیناسیون قرار گیرد.
وی افزود: با تمهیدات انجام شده واکسن تب برفکی به اندازه کافی از سازمان دامپزشکی کشور تامین شده و در حال حاضر مشکل خاصی در استان وجود ندارد.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: بیماری تب برفکی که در اصطلاح محلی به بیماری داباغ معروف است، یکی از مهمترین و استراتژیکترین بیماری ویروسی واگیردار دامی در دامهای زوج سم است که قابل انتقال به انسان نیست اما از لحاظ خسارت اقتصادی یکی از موانع اصلی در تامین بهداشت و تولید دام و فراورده های دامی است.



نظر شما