تزریق رایگان واکسن‌های استراتژیک دامی در گلستان

مدیرکل دامپزشکی استان گلستان از اجرای طرح تزریق رایگان واکسن‌های استراتژیک دامی با هدف پیشگیری از بیماری‌های خطرناک و تضمین سلامت دام و امنیت غذایی در سطح استان خبر داد.

علی کاووسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در گلستان با تأکید بر اینکه سلامت دام تضمین‌کننده سلامت انسان است، از اجرای گسترده طرح‌های واکسیناسیون رایگان و تست بیماری‌های مشترک خبر داد و اظهارکرد: امنیت غذایی خط قرمز ماست.

وی با بیان اینکه واکسیناسیون بیماری‌هایی نظیر نیوکاسل خوراکی برای طیور بومی و واکسن‌های استراتژیک دامی در مناطق حاشیه جنگل به صورت کاملاً رایگان و در دو نوبت در سال انجام می‌شود، افزود: همچنین برنامه‌ریزی برای تزریق واکسن‌های «آبله»، «شاربن» و «PPR» برای بعد از ایام عید در دستور کار جدی قرار دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان گلستان با اشاره به لزوم ساماندهی دامداری‌های کوچک و سنتی گفت: دولت و سازمان دامپزشکی تنها به دامدارانی خدمات ارائه می‌دهند که در چارچوب ضوابط فعالیت کنند، ما متعهد به انجام تست‌های حیاتی سل و بروسلوز (تب مالت) به صورت دو بار در سال برای دامداری‌ها هستیم و در صورت شناسایی دام آلوده، جهت حفظ سلامت جامعه و سایر دام‌ها، بلافاصله دام بیمار از گله حذف و به کشتارگاه اعزام می‌شود.

کاووسی در پاسخ به برخی گلایه‌ها درباره عملکرد بخش خصوصی و شرایط نگهداری واکسن‌ها گفت: تمام واکسن‌ها باید در زنجیره سرد استاندارد و تجهیزات سرمایشی منجمد جابه‌جا شوند، ما بر عملکرد شرکت‌های خصوصی نظارت دقیق داریم و اگر دامداری موردی از افت کیفیت واکسن یا رعایت نکردن استانداردهای حمل را مشاهده کرد، حتماً گزارش دهد تا برخورد قاطع صورت گیرد.

وی افزود: دامپزشکی در برخورد با کم‌کاری بخش خصوصی و صیانت از کیفیت واکسن‌ها هیچ تعارفی ندارد و شهروندان می‌توانند تخلفات را به سامانه ۱۵۱۲ گزارش کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان گلستان با تأکید بر اینکه ما خادم و حامی دامداران هستیم و بدون تولیدکننده، وجود ما وجاهتی ندارد، افزود: دامداران عزیز در سراسر استان می‌توانند از طریق تماس با رؤسای ادارات شهرستان‌ها یا سامانه گویای ۱۵۱۲، گزارشات، شکایات و یا موارد مشکوک به بیماری را در هر ساعتی از شبانه‌روز حتی ایام تعطیل اعلام کنند، تمام پیام‌های صوتی در این سامانه ضبط و تا حصول نتیجه توسط کارشناسان پیگیری خواهد شد.

کاووسی در پایان خاطرنشان کرد: استان گلستان در حال حاضر از نظر بیماری‌های حاد دامی وضعیت پاکی دارد، اما حفظ این شرایط مستلزم همکاری نزدیک تولیدکنندگان با بدنه دامپزشکی و رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی است.

کد خبر 942882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.