تصمیمات شوراها نیاز به کمیته انطباق ندارد

رئیس شورای عالی استان‌ها گفت: از نگاه من تصمیمات شوراها نیاز به کمیته انطباق ندارد و اگر جایی قرار باشد برای آن تصمیم بگیرد، مجلس است.

موسی‌الرضا حاجی‌بگلو در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه یکی از اهداف شورای عالی استان‌ها، ایجاد هماهنگی و همگرایی میان شوراهای اسلامی شهرها است، اظهار کرد: هرکجا اختلافی در شوراها مشاهده کنیم، شوراها ورود و سعی کردیم با گفت‌وگو و تعامل مسائل حل و فصل شود، اما به دلیل اینکه گفتمان واقعی هنوز بین شوراها شکل نگرفته است و شناختی نسبت به شوراهای عالی استان‌ها ندارند.

وی افزود: شوراها مرجع خود را هنوز پیدا نکرده‌اند که بدانند خانه و جایگاه آن‌ها شورای عالی استان‌ها است، نه دستگاه دیگر، همچنان بعضی مسائل وجود دارد.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: اگر این دیدگاه محقق شود، شورای عالی استان‌ها نسبت به تقویت هماهنگی بین شوراها و تعامل بین آن‌ها اقدام می‌کند و می‌تواند با این مدل برای هماهنگی‌های لازم و تجربه‌نگاری از شورای سراسر کشور برای یکدیگر استفاده کند.

حاجی‌بگلو با بیان اینکه شورای اسلامی شهرها در مسیر اجرای تصمیمات خود با چه چالش‌های قانونی یا اجرایی روبه‌رو هستند، به‌عنوان مثال شوراهای اسلامی شهرها مصوبه و کمیته انطباق دارند، ادامه داد: در قانون اساسی در جایی حضرت آقا اشاره می‌کنند که «تصمیمات شوراها را باید شورای نگهبان یا مجلس شورای اسلامی تأیید کند، نباید طرح‌های شورا از طریق دولت به مجلس برود، زیرا در آن دخل و تصرف می‌شود» بنابراین مشخص می‌شود مشکلات کجا وجود دارد.

وی اظهار داشت: بر اساس قانون اساسی تکالیفی داریم؛ در اصل ۱۰۳ قانون اساسی اشاره شده است که استانداران، بخشداران فرمانداران و سایر مقامات کشوری مکلف به رعایت تصمیمات شوراها هستند، اما آیا این دستگاه‌ها تصمیمات شوراها را می‌پذیرند؟ خیر، این‌طور نیست و حتی گاهی رد می‌کنند، بنابراین تاکید می‌کنم که قانون باید اصلاح شود، زیرا همخوانی ندارد.

رئیس شورای عالی استان‌ها تاکید کرد: از نگاه من تصمیمات شوراها نیاز به کمیته انطباق ندارد و اگر جایی قرار باشد برای آن تصمیم بگیرد، مجلس است.

کد خبر 936081

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یک شهروند IR ۱۶:۲۸ - ۱۴۰۴/۱۰/۳۰
    0 0
    اصلا مردم هنوز با شورای عالی استان ها آشنا نیستند