زلنسکی خواستار برگزاری همه‌پرسی برای واگذاری سرزمین به روسیه شد

رئیس‌جمهوری اوکراین بر لزوم برگزاری همه‌پرسی برای واگذاری سرزمین به روسیه و عقب‌نشینی از منطقه دونباس تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین در مصاحبه با تارنمای آمریکایی آکسیوس اظهار کرد که امیدوار است در دیدار روز یکشنبه با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بر سر چارچوبی برای پایان دادن به جنگ به توافق برسد.

زلنسکی اعلام کرد در صورتی که روسیه با برقراری آتش‌بسی دست‌کم ۶۰ روزه موافقت کند، حاضر است طرح صلح اوکراین را به همه‌پرسی برگزار کند.

رئیس‌جمهوری اوکراین گفت: همچنان مایل است در موضوع مناقشه سرزمینی به موقعیت بهتری دست پیدا کند، اما اگر طرح مستلزم تصمیمی «بسیار دشوار» در این زمینه باشد، بهترین مسیر را برگزاری همه‌پرسی درباره کل طرح بیست‌بندی صلح می‌داند.

زلنسکی گفت هدف دیدار روز یکشنبه با ترامپ این است که چارچوبی زمان‌بندی شده برای پایان جنگ تعیین شود.

او افزود: می‌خواهیم هرچه سریع‌تر کار را تمام کنیم و به همین دلیل می‌خواهیم در سطح رؤسای جمهوری مذاکره کنیم.

رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با روزنامه نیویورک‌پست درباره شانس موفقیت مذاکرات صلح اوکراین گفت: فکر می‌کنم شانس خوبی برای موفقیت مذاکرات وجود دارد، من هشت جنگ را حل‌وفصل کرده‌ام و این سخت‌ترینِ آن‌هاست. فکر می‌کنم این جنگ را هم می‌توانیم پایان دهیم.

زلنسکی سوم دی ۱۴۰۴ (بیست‌وچهارم دسامبر) از طرح ۲۰ ماده‌ای خود برای صلح با روسیه رونمایی کرد. وی در این طرح، کماکان بر عقب‌نشینی نکردن از دونباس و حق داشتن ارتشی ۸۰۰ هزار نفری تاکید کرد.

سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرد که طرح زلنسکی به‌طور اساسی با طرح بیست‌وهفت‌بندی که روسیه از اوایل دسامبر و طی هفته‌های اخیر در تماس‌های خود با طرف آمریکایی درباره آن گفت‌وگو کرده، تفاوت دارد.

کد خبر 935932

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.