۹ دی، جلوه روشن یوم‌الله در تاریخ انقلاب اسلامی

امام جمعه کرج ۹ دی را فراتر از یک شعار دانست و گفت: ۹ دی یک شعور تاریخی است؛ پیامی روشن برای همه که پایبندی به قانون اساسی، تبعیت از ولایت و بصیرت عمومی، ضامن پیروزی ملت ایران است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، آیت‌الله محمدمهدی حسینی همدانی امروز _جمعه پنجم دی_ در خطبه‌های نماز جمعه کرج، با بیان اینکه دعا، نماز و مناجات سرمایه‌های روحی انسان هستند، اظهار کرد: اگر انسان احساس کند حال عبادت از او گرفته شده، باید در رفتار و ارتباطات خود تجدیدنظر کند؛ چراکه انس با اهل باطل، بی‌توجهی به نماز، غیبت، عمل نکردن به علم و کم‌حیایی در برابر خدا از مهم‌ترین عوامل محرومیت از لذت مناجات است.

وی ماه رجب را فرصتی بی‌بدیل برای بازگشت به مسیر بندگی دانست و افزود: گاهی انسان از مردم حیا می‌کند اما خدا را حاضر نمی‌بیند؛ همین غفلت موجب می‌شود توفیق دعا و عبادت از او سلب شود و این خود نوعی تنبیه تربیتی الهی است.

امام جمعه کرج با اشاره به نقش استغفار در احیای معنویت، افزود: استغفار انسان را دوباره به سمت معبود سوق می‌دهد و بهترین زمان آن، ماه رجب و به‌ویژه ایام اعتکاف است؛ اعتکافی که نور آن از هفته آینده آغاز می‌شود و زمینه خلوت واقعی با خدا را فراهم می‌کند.

حسینی همدانی با بیان اینکه اعتکاف اختصاص به اسلام ندارد، تصریح کرد: طبق آیات قرآن، این عبادت در همه ادیان الهی وجود داشته و یک برنامه انسان‌ساز است. اعتکاف تمرین فاصله گرفتن از مشغله‌های روزمره و حضور آگاهانه در محضر الهی است؛ موضوعی که رهبر معظم انقلاب در بیانات ۲۶ تیرماه ۱۳۸۷ با دقت به آن پرداخته‌اند.

وی با تشریح احکام اعتکاف گفت: معتکف باید از محیط زندگی عادی خارج شود، سه روز در مسجد بماند، به کسب‌وکار و معامله نپردازد و از خرید و فروش اجتناب کند. این محدودیت‌ها برای آن است که انسان از هیاهوی جامعه فاصله بگیرد و به محاسبه دقیق رفتار، گفتار و حتی سکوت‌های خود بپردازد.

نماینده ولی فقیه در استان البرز با تأکید بر دقت حسابرسی الهی اظهار کرد: حتی یک تبسم هنگام تهمت یا تکان دادن سر در مجلس غیبت نیز ثبت می‌شود. قرآن می‌فرماید هیچ سخنی گفته نمی‌شود مگر اینکه مراقبی آن را ثبت می‌کند. اعتکاف فرصتی است تا انسان این ظرافت‌ها را مرور کرده و برای آینده خود تصمیمی آگاهانه بگیرد.

حسینی همدانی با اشاره به آثار تربیتی اعتکاف، از مساجد، مؤمنان و خیرین خواست این فرصت را مغتنم بشمارند و برای برگزاری شایسته آن همکاری کنند و افزود: حضور دانش‌آموزان و نوجوانان در اعتکاف نیازمند برنامه‌های تربیتی، معرفتی و دینی هدفمند است تا نسل مؤمن، انقلابی و مقاوم در برابر تهاجم فرهنگی پرورش یابد.

وی با اشاره به سالروز ولادت امام جواد (ع) گفت: آن حضرت بر ادب و تشکیلات‌محوری تأکید داشتند و فرمودند انسان با ادب به کمالات دنیا و آخرت می‌رسد و رعایت ادب، راه ورود به بهشت است.

نماینده ولی فقیه در استان البرز همچنین ماه رجب را ماه صلوات دانست و مؤمنان را به ذکر صلوات فراوان دعوت کرد.

حسینی همدانی در بخش دیگری از سخنان خود، با گرامیداشت سالروز حماسه ۹ دی، این روز را نماد بصیرت ملت ایران و میثاق دوباره با ولایت توصیف کرد و گفت: ۹ دی یوم‌اللهی بود که مردم با اراده‌ای الهی و حضوری خودجوش، توطئه دشمنان برای برهم زدن امنیت کشور را خنثی کردند.

وی با استناد به آیه پنجم سوره ابراهیم، یوم‌الله را روز تجلی قدرت خدا دانست و افزود: همه روزها متعلق به خداست، اما برخی روزها ویژگی خاص دارند؛ مانند فتح مکه که در آن، خداوند قدرت خود را به‌گونه‌ای آشکار نشان داد. در انقلاب اسلامی نیز روزهایی چون ۱۵ خرداد، ۱۷ شهریور، ۱۳ آبان، ۲۲ بهمن و ۹ دی از مصادیق روشن ایام‌الله هستند.

امام‌جمعه کرج با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفت: انقلاب اسلامی، مشارکت مردمی و بینش سیاسی ملت ایران را به سطحی بی‌سابقه رساند، در حالی که دشمن همواره در شناخت ملت ایران و محاسبات خود دچار خطا بوده است.

حسینی همدانی با تأکید بر ضرورت یادآوری مستمر ایام‌الله خاطرنشان کرد: ۹ دی تقابل مردم با مردم نبود، بلکه صف‌آرایی ملت وفادار به انقلاب در برابر جریان‌های وابسته به بیگانگان بود؛ جریانی که با اهانت به مقدسات، چهره واقعی خود را آشکار ساخت.

وی ۹ دی را فراتر از یک شعار دانست و گفت: ۹ دی یک شعور تاریخی است؛ پیامی روشن برای همه که پایبندی به قانون اساسی، تبعیت از ولایت و بصیرت عمومی، ضامن پیروزی ملت ایران است.

کد خبر 935782

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.