مقاومت ملت ایران باید در اقتصاد هم جلوه‌گر شود

امام‌جمعه شیراز با اشاره به مشکلات معیشتی مردم گفت: دشمنان اسلام از رنج ملت ایران خشنودند، اما ملت با عزت و مقاومت پاسخ آن‌ها را داده است و اکنون زمان تقویت جبهه اقتصادی کشور فرارسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز _جمعه پنجم دی_ با تبریک فرارسیدن دهم ماه رجب، سالروز میلاد نهمین امام همام، حضرت امام محمد تقی (ع)، اظهار کرد: ماه رجب، آغاز ایام البیض و فرصت اعتکاف است که بحمدالله این سنت ارزشمند در جامعه ما نهادینه شده و جوانان مؤمن و مؤمنات با شور و معرفت به آن روی آورده‌اند.

وی با اشاره به جنبه تربیتی اعتکاف افزود: این عبادت حال و هوایی شبیه حج دارد و با یادآوری محرمات احرام، فضای معنوی خاصی در دل انسان پدید می‌آورد. لازم است هم از نظر کمی و هم کیفی برای گسترش اعتکاف، به‌ویژه در میان نوجوانان و جوانان، تلاش شود. حضور مربیان و فضلای جوان در کنار معتکفان، می‌تواند سه روز اعتکاف را به فضای سازنده تربیتی در مساجد تبدیل کند.

امام جمعه شیراز با قدردانی از همکاری آموزش‌وپرورش و روحانیون جوان، گفت: اعتکاف امسال با حضور پرشور نسل جوان، بهتر و معنوی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود.

آمادگی ویژه برای روز شهادت حضرت شاه‌چراغ (ع)

آیت‌الله دژکام با اشاره به اهمیت روز شهادت حضرت احمد بن موسی شاه‌چراغ (ع)، اظهار کرد: این روز برای شیراز جایگاه ویژه‌ای دارد؛ چرا که تمام برکت اهل‌بیت (ع) در این شهر از این مرقد نورانی به ما می‌رسد.

وی افزود: سال گذشته مراسم بسیار باشکوهی برگزار شد و انتظار داریم امسال نیز با حضور گسترده‌تر هیأت، مواکب، زنجیرزنان و سینه‌زنان در حرم مطهر، شاهد برگزاری آئینی درخور جایگاه حضرت شاه‌چراغ (ع) باشیم.

امام‌جمعه شیراز گفت: در صورت امکان و با تصمیم مدیران استان، تعطیلی آن روز می‌تواند فرصتی فراهم کند تا مؤمنان با آمادگی بیشتر در مراسم عصر شرکت کنند. در این زمینه تصمیم با استاندار محترم است و در صورت تصویب، اطلاع‌رسانی لازم صورت خواهد گرفت.

آیت‌الله دژکام همچنین از حضور موکب رضوی از مشهد مقدس و مواکب امامزادگان واجب‌التعظیم شیراز خبر داد و اظهار کرد: این حضور نماد همبستگی دینی و عشق به اهل‌بیت (ع) است و امید داریم مراسم امسال با شکوهی بی‌نظیر برگزار شود.

تحلیل اقتصادی و هشدار نسبت به تورم ساختاری

وی، به وضعیت اقتصادی کشور پرداخت و افزود: رنج مردم از مشکلات اقتصادی بر کسی پوشیده نیست، اما باید توجه داشت که دشمنان اسلام از این رنج خشنودند و تحریم‌ها برای همین هدف وضع شده است.

امام‌جمعه شیراز گفت: ملت ایران در همه عرصه‌ها، از جمله در جنگ‌های اخیر، پاسخ دشمن را با مقاومت و عزت داده است. با این حال، برای حفظ استقلال و عزت ملی باید در حوزه اقتصاد نیز قوی شویم.

آیت‌الله دژکام با انتقاد از ترک فعل‌ها و کم‌کاری‌های داخلی اظهار کرد: تمام مشکلات را نمی‌توان به دشمن نسبت داد؛ برخی ضعف‌ها درون دستگاه‌های اجرایی وجود دارد که باید شناسایی و جبران شود.

وی با اشاره به بررسی بودجه سال ۱۴۰۵ افزود: اگر بودجه‌ای تورمی بسته شود، نمایندگان مجلس باید مسئولیت آن را بپذیرند. کسری بودجه یا با پیش‌خور کردن منابع آینده یا خلق پول جبران می‌شود که هر دو تورم‌زا هستند. این روند باید اصلاح شود.

امام جمعه شیراز ضمن اشاره به گزارش‌های دیوان محاسبات درباره خرید اوراق قرضه توسط بانک‌ها، گفت: اگر این خرید با پول خلق‌شده صورت گرفته باشد، تخلف است و باید با آن مقابله شود. خلق پول بدون پشتوانه، ظلم به مردم است و منشأ گرانی محسوب می‌شود.

آیت‌الله دژکام اظهار کرد: گرانی ریشه‌ای است و تنها با برخوردهای سطحی یا تعزیرات نمی‌توان آن را مهار کرد. همه دستگاه‌ها، از دولت گرفته تا بانک مرکزی و قوه قضائیه، باید وظایف خود را دقیق انجام دهند.

وی در پایان، خطاب به نخبگان، طلاب و دانشجویان افزود: مسائل اقتصادی کشور را باید عمیق و کارشناسانه تحلیل کرد، نه صرفاً با گلایه و اعتراض. اقتصاد ایران نیازمند یک تصمیم بزرگ ملی و جراحی هوشمندانه است تا به نقطه تعادل و انصاف برسیم.

کد خبر 935766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.