سه ماهواره ایرانی در چند قدمی پرتاب

عملیات الحاق ماهواره‌های «ظفر ۲» و «پایا» و نمونه دوم ماهواره «کوثر» بر روی بلوک جدایش ماهواره‌بر سایوز با موفقیت انجام شد و این سه ماهواره در کنار سایر محموله‌ها آماده پرتاب شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عملیات الحاق ماهواره‌های «ظفر ۲»، «پایا» و نمونه دوم «کوثر» به پرتابگر سایوز انجام شد.

این ماهواره‌ها که به ترتیب توسط بخش دانشگاهی، صنایع الکترونیک ایران و یک شرکت دانش‌بنیان خصوصی توسعه یافته‌اند، از نوع ماهواره‌های سنجشی هستند و برای تصویربرداری و ارسال پیام کاربرد دارند.

تصاویر ماهواره‌ای امروزه در حوزه‌های متنوعی از جمله کشاورزی، جنگل‌ها، پایش منابع طبیعی، پیش‌بینی بلایای طبیعی و تغییرات اقلیمی استفاده می‌شوند.

در بخش کشاورزی، این داده‌ها به کشاورزان کمک می‌کنند وضعیت زمین، رطوبت خاک و سلامت محصولات را بهتر رصد کنند و با پیش‌بینی دقیق شرایط جوی، تصمیمات بهینه‌تری برای آبیاری و مصرف کود و سم اتخاذ کنند. این اطلاعات نه‌تنها خسارت‌های ناشی از خشکسالی یا آفات را کاهش می‌دهد، بلکه به قیمت‌گذاری منطقی‌تر محصولات نیز کمک می‌کند و در نتیجه بهره‌وری و سود کشاورزان افزایش می‌یابد.

بر اساس برنامه اعلام‌شده، این سه ماهواره بومی ایران هفتم دی ماه از پایگاه وستوچنی روسیه با پرتابگر سایوز و در ساعت ۱۶:۴۸ به وقت ایران به مدار LEO پرتاب خواهند شد. قدرت تصویربرداری این ماهواره‌ها به ترتیب عبارت است از: کوثر با دقت ۴ متر، پایا با دقت ۵ متر و ظفر ۲ با دقت ۱۶ متر.

کد خبر 934787

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.