نرم‌افزار «دوام» نقش کلیدی در پایش میدانی بحران‌ها دارد

رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری همدان از طراحی نرم‌افزار «دوام» خبر داد و گفت: این ابزار نقش کلیدی در جمع‌آوری گزارش‌های میدانی و پایش بحران‌ها در شهرها دارد و به مدیران شهری کمک می‌کند تا تصمیم‌گیری‌های به موقع و مؤثر داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بیتا روحی امروز _چهارشنبه بیست‌وششم آذر_ در پنجمین نشست کمیته‌های پنج‌گانه کمیسیون پیشگیری و مدیریت بحران مجمع شهرداری‌های کلان‌شهرهای کشور با اشاره به برگزاری نشست‌های منطقه‌ای سازمان پدافند غیرعامل اظهار کرد: سازمان پدافند شهرهای معین را به‌صورت منطقه‌ای دعوت می‌کند و تبادل اطلاعات انجام می‌شود، به‌طوری که روز سه‌شنبه هفته جاری جلسه شهرهای معین در همدان برگزار شد و مدیران پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری‌ها در آن حضور داشتند.

وی افزود: سیاست کلی ما در کمیته بازسازی و بازتوانی، تمرکز بر هماهنگی و سیاست‌گذاری بوده و نه صرفاً گزارش عملکرد، چراکه آموزش نیز در حوزه مسئولیت اصفهان قرار داشت و ما بیشتر به دنبال ایجاد انسجام و چارچوب‌های اجرایی بودیم.

رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری همدان تأکید کرد: در دستورالعمل سند ملی بازسازی و بازتوانی، بخشی از مسئولیت تدوین فرم‌ها و دستورالعمل‌ها به عهده شهرداری‌ها گذاشته شده بود و ما احساس تکلیف کردیم این دستورالعمل‌ها را تدوین کنیم، به همین دلیل نگارش آن‌ها را آغاز و در گروه‌ها با دوستان به اشتراک گذاشتیم.

روحی ادامه داد: برای دریافت نظرات، جلساتی برگزار و حتی مکاتبات رسمی انجام شد، اما بازخورد مشخصی دریافت نکردیم، با این حال دستورالعمل‌هایی که باید در کمیته بازسازی و بازتوانی بر اساس سند ملی انجام می‌شد، تدوین و برای کمیسیون ارسال شد.

وی گفت: در حوزه شاخص‌های جنسیتی، نه فقط با تمرکز بر زنان بلکه با توجه به نیازهای متفاوت و فرصت‌های برابر، اقداماتی انجام دادیم که به‌طور مستقیم با کمیته بازسازی و بازتوانی مرتبط بود و این اقدامات را به سازمان ملل منعکس کردیم.

وی افزود: در همین راستا جلسه‌ای با حضور ۱۱ نفر از زنان تأثیرگذار جهان برگزار شد که در آن برنامه‌های همدان ارائه و مورد توجه قرار گرفت و مقرر شد دستورالعمل شاخص‌های جنسیتی، که شامل آقایان نیز می‌شود، برای آن‌ها ارسال شود.

رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری همدان تأکید کرد: برای این موضوع یک نرم‌افزار طراحی شده است که امکان بارگذاری شاخص‌های جنسیتی را دارد و همزمان از نرم‌افزار «دوام» استفاده می‌کنیم که نیروهای داوطلب با نصب آن روی گوشی‌های خود، گزارش‌های میدانی شهر را همراه با عکس و شاخص‌های تعریف‌شده ارسال می‌کنند.

روحی گفت: این اطلاعات به‌ویژه در شهری همچون همدان که دارای تفاوت‌های میکرو اقلیمی است، اهمیت زیادی دارد، چراکه در برخی نقاط بارش برف و در برخی دیگر باران داریم و نقشه‌های تحلیلی بر اساس گزارش‌های نیروهای دوام تهیه می‌شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این، چند نرم‌افزار ارزیابی شهری طراحی کرده‌ایم که یکی از آن‌ها برای سازمان مدیریت بحران کشور است و قرار است به سایر شهرها ابلاغ شود تا در ارزیابی‌ها مشارکت کنند و این ابزارها در حوزه دوام، ارزیابی کلی شهرها و شاخص‌های جنسیتی کاربردی است.

رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری همدان خاطرنشان کرد: یکی از درخواست‌های ما استفاده از ظرفیت شورای عالی استان‌ها برای اصلاح ماده ۵۵ قانون شهرداری‌هاست، چراکه این ماده برای دیوارهای خشتی گذشته تدوین شده و امروز با ساختمان‌های چندین طبقه و مسائل پیچیده اسکان اضطراری روبه‌رو هستیم.

روحی گفت: پیشنهاد ما این است که این موضوع به کمیسیون حقوقی ارجاع داده شود تا با ایجاد تبصره یا اصلاح قانون، بخشی از مشکلات اجرایی مدیریت بحران شهری برطرف شود.

وی تأکید کرد: به اعتقاد ما، کمیسیون پیشگیری و مدیریت بحران مجمع شهرداری‌های کلان‌شهرهای کشور باید به این موضوع ورود کارشناسی کند، نظرات شهرها را جمع‌بندی و مکاتبه‌ای جدی با سازمان پدافند غیرعامل انجام دهد، چراکه اجرای این دستورالعمل در وضعیت فعلی مسئله‌ساز خواهد بود.

کد خبر 933435

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.