وضعیت بارندگی ایران در سال زراعی ۱۴۰۴ | پیش‌بینی بارش استان ها و تحلیل کارنامه بارش کشور

در هفته دوم از سال زراعی جاری و از تاریخ ۷ تا ۱۳ مهر نوار شمالی کشور بارندگی داشته است و بارش‌ها تا یکم دی در اغلب مناطق کشور بیشتر از نرمال پیش بینی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در هفته دوم از سال زراعی جاری و از تاریخ ۷ تا ۱۳ مهر نوار شمالی کشور بارندگی داشته است.

میانگین بارش استان گلستان ۰.۷ میلی‌متر و گیلان ۲.۲ میلی متر از میانگین بارش بلند مدت طی این هفته بیشتر و میانگین بارش کشور نسبت به بلند مدت ۰.۷ میلی متر کمتر بوده است.

بیشینه بارش تجمعی این هفته در ایستگاه بندر انزلی امام زاده اسحاق و بالارود سیاهکل در استان گیلان به ترتیب به میزان ۳۳۵.۶، ۲۴۲.۱ و ۱۱۴ میلی متر ثبت شده است.

وضعیت بارندگی ایران در سال زراعی ۱۴۰۴ | پیش‌بینی بارش استان ها و تحلیل کارنامه بارش کشور

پهنه بندی مقدار انحراف مجموع بارش دریافتی کشور نسبت به بلند مدت

نقشه زیر انحراف مجموع بارش تجمعی هفته دوم از سال زراعی جاری نسبت به بازه زمانی مشابه بلند مدت (۱۳۹۹-۱۳۷۰) را نشان می‌دهد.

مطابق با نقشه انحراف بارش دریافتی نسبت به بلند مدت طی این هفته در بیشتر مناطق کشور نرمال (بدون بارش) و در مناطق محدودی از استان‌های شمالی بیشتر از نرمال بوده است.

استان گلستان در بخش‌هایی از مساحت خود بارش بیشتر از نرمال تا ۴۰ میلی متر داشته است و استان‌های مازندران و گیلان در بخش‌هایی از مساحت خود بارش بیشتر از نرمال تا ۱۰۰ میلی‌متر و در بخش‌های دیگری بارش کمتر از نرمال تا ۸۰ میلی متر داشته‌اند.

استان‌های اردبیل و آذربایجان غربی در بخش‌هایی از مساحت خود بارش کمتر از نرمال تا ۴۰ میلی متر داشته‌اند و سایر استان‌های کشور در شرایط نرمال بوده است.

وضعیت بارندگی ایران در سال زراعی ۱۴۰۴ | پیش‌بینی بارش استان ها و تحلیل کارنامه بارش کشور

پهنه بندی خشکسالی ۱۴ روزه با استفاده از شاخص خشکسالی مؤثر

نقشه زیر بیانگر وضعیت خشکسالی طبق شاخص کوتاه مدت مؤثر ۱۴ روزه EDI است که این نقشه نشان می‌دهد از نظر شاخص مؤثر خشکسالی در این ۱۴ روز بیشتر مناطق استان‌های ساحلی، شمال، شمال غرب و دامنه‌های جنوبی البرز در شرایط نرمال تا خشکسالی متوسط قرار دارند و سایر مساحت کشور در شرایط نرمال بوده که در واقع این موضوع بیانگر بی‌بارشی در دو هفته اخیر و زمان مشابه در بلند مدت بوده است.

استان‌های کرمان و هرمزگان در بخش‌های محدودی از مساحت خود ترسالی خفیف تا متوسط داشته‌اند و استان‌های خراسان شمالی، سمنان، تهران، البرز، قزوین، زنجان، اردبیل و آذربایجان شرقی و غربی، در بخش‌هایی از مساحت خود خشکسالی خفیف تا متوسط داشته‌اند.

استان‌های گلستان، مازندران و گیلان در بخش‌هایی از مساحت خود ترسالی خفیف تا متوسط و در بخش‌های دیگری خشکسالی خفیف تا متوسط داشته‌اند و سایر استان‌های کشور در شرایط نرمال و بدون بارش بوده است.

وضعیت بارندگی ایران در سال زراعی ۱۴۰۴ | پیش‌بینی بارش استان ها و تحلیل کارنامه بارش کشور

بی‌هنجاری دمای میانگین استان‌های کشور نسبت به بلندمدت

نمودار و نقشه زیر بیانگر اختلاف میانگین دمای هفته دوم از سال زراعی جاری با میانگین دما در بلند مدت (۱۳۹۹-۱۳۷۰) در هفته مشابه برای کشور و استان‌ها است که نشان می‌دهد کل کشور ۰.۷ درجه سانتی‌گراد افزایش داشته است و بیشتر استان‌ها افزایش دما را تجربه کرده‌اند.

بیشترین بی‌هنجاری مثبت دمای میانگین هفته مربوط به استان کرمان به میزان ۱.۴ درجه و بیشترین بی‌هنجاری منفی دما مربوط به استان اردبیل به میزان ۱.۴ درجه سانتی‌گراد بوده است.

استان‌های زنجان، قم، مرکزی، لرستان، قزوین و بوشهر تغییر دمایی محسوسی نسبت به میانگین بلند مدت خود نداشته‌اند.

وضعیت بارندگی ایران در سال زراعی ۱۴۰۴ | پیش‌بینی بارش استان ها و تحلیل کارنامه بارش کشور

پیش‌بینی بارش و دمای کشور در دی ۱۴۰۴ / ‏‬ پیش‌بینی بارش پاییز و دمای هوا در ایران ۱۴۰۴

بارش‌ها تا یکم دی در اغلب مناطق کشور بیشتر از نرمال پیش بینی می‌شود و از ۱ تا ۸ دی بارش در یک سوم شمالی کشور کمتر از نرمال است و سایر مناطق بارش بیشتر از نرمال خواهند داشت.

دمای هوا تا ۸ دی برای بیشتر مناطق کشور متعادل‌تر می‌شود و ۱ تا ۳ درجه سانتی‌گراد بیشتر از نرمال خواهد بود.

کد خبر 933147

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.