۶.۲ درصد سیب‌زمینی کشور در کردستان تولید می‌شود

مدیرکل دفتر سبزی، صیفی و محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: استان کردستان جایگاه مهمی در تولید محصولات اساسی کشور دارد، به‌ گونه‌ای که ۶.۲ درصد از کل تولید سیب‌زمینی ایران در این استان انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، فرید سپری در دومین جلسه ستاد زراعت استان کردستان با اشاره به جایگاه ویژه استان کردستان در تولید محصولات اساسی کشور اظهار کرد: استان کردستان در تولید محصولاتی از جمله گندم و سیب‌زمینی دارای نقش مؤثری در کشور است، به نحوی که ۱۰ تا ۱۲ درصد تولید گندم و ۶.۲ درصد تولید سیب‌زمینی کشور در این استان محقق می‌شود.

وی افزود: این میزان تولید، نتیجه یک کار تیمی منسجم است که از سال‌های گذشته به درستی هدایت شده و امروز شاهد ثمرات آن هستیم.

مدیرکل دفتر سبزی، صیفی و محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به شرایط اقلیمی سال جاری گفت: سال جاری با توجه به تأخیر در بارندگی‌ها، شرایط دشوارتری در کشت به‌ویژه در اراضی دیم وجود دارد و عقب‌افتادگی در جوانه‌زنی گندم ضرورت رصد دقیق مراحل فیزیولوژیکی محصول و انجام اقدامات ویژه در زمینه مبارزه با آفات، بیماری‌ها و تغذیه گیاهی را دوچندان می‌کند.

سپری تصریح کرد: محصول سیب‌زمینی در حال حاضر در انبارها موجود است، بنابراین ضروری است مدیران شهرستان‌ها و معاونت تولیدات نسبت به شناسایی دقیق موجودی انبارها اقدام و گزارش آن را به وزارتخانه ارسال کنند تا با اطلاع دقیق از وضعیت موجود، برنامه ریزی صحیح در کنترل بازار محقق شود.

وی با اشاره به اجرای بند «خ» ماده ۷۱ قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور، عنوان کرد: موضوع ردیابی و شناسه‌دار کردن محصولاتی همچون گندم، جو، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی با مشارکت سازمان نظام مهندسی و اتاق اصناف کشاورزی باید به‌صورت ویژه پیگیری شود.

مدیرکل دفتر سبزی، صیفی و محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی بر مصرف بهینه آب تأکید کرد و گفت: استفاده از روش‌های آبیاری هوشمند، به‌معنای تخصیص آب در لحظه نیاز گیاه، نقش مهمی در کاهش مصرف آب در هکتار و تولید پایدار محصولات سبزی و صیفی خواهد داشت.

سپری با اشاره به اهمیت تشکل سیب‌زمینی‌کاران، خواستار احیای این تشکل با پیگیری و حمایت مدیران استانی از آن شد.

کد خبر 930303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.