به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، عبدالرضا بابایی، صبح امروز_ چهارشنبه دوازدهم آذر_ در ششمین کنگره بینالمللی علوم و صنایع غذایی ایران که در دانشگاه آزاد واحد آیتالله آملی برگزار شد، با تأکید بر نقش حیاتی دانشگاهها در توسعه صنعت غذا و اقتصاد کشور اظهار کرد: برگزاری چنین کنگرهها و مجامع علمی در محیطهای دانشگاهی و مراکز آموزش عالی ضروری است و میتواند بستری مناسب برای تبادل دانش و تجربیات فراهم کند.
وی اهمیت صنعت غذا را بهعنوان یکی از ارکان اقتدار ملی و نقش آن در شرایط اقلیمی و منطقهای یادآور شد و افزود: این نوع رویدادها باید تداوم یابند و در موضوعات مختلف مرتبط با توسعه صنعت غذا گسترش پیدا کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران با تأکید بر جایگاه سرمایههای انسانی در صنعت غذا بیان کرد: یکی از دغدغههای اصلی، فاصله موجود میان دانشگاه و صنعت است. دانشگاه باید با ایجاد ارتباط نزدیکتر با فعالان این حوزه، نقش مؤثرتری در جامعه، صنعت و اقتصاد ایفا کند؛ این نیاز امروز نظام اسلامی است.
بابایی ادامه داد: دانشگاه آزاد مازندران آماده است با همکاری تولیدکنندگان و فعالان صنعت غذا، تجربیات و دانش خود را برای حل مشکلات این حوزه بهکار گیرد. این تعامل نهتنها موجب رشد سریعتر صنعت غذا میشود، بلکه اثرگذاری آن را در سطح ملی و بینالمللی نیز افزایش میدهد، چرا که فعالیتهای علمی بینالمللی و بهرهبرداری از نتایج آنها ضروری است.
وی در پایان تأکید کرد: همه این اقدامات باید در راستای تحقق اهداف شهدا و نظام اسلامی در حوزه آموزش و توسعه علمی باشد.

اهمیت مازندران در تولید ناخالص داخلی و فرصتهای شغلی در صنعت غذا
حامد برجسته، رئیس دانشگاه آزاد واحد آیتالله آملی نیز در این کنگره با بیان اینکه آمل شهر علم و مشاهیر است و تاریخ غنی در حوزه علم و فرهنگ دارد، اظهار کرد: آمل شهری پر افتخار و نماد مقاومت، علم، و فرهنگ است که در طول تاریخ علمای بزرگی مانند آیتالله میرزا هاشم آملی، علامه حسن زاده آملی و آیتالله جوادی آملی در آن زندگی کردهاند؛ این شهر به عنوان شهری حماسی و مردمی، در سختترین روزهای تاریخ ایستاده و نام خود را در عرصههای ملی و جهانی از جمله در میدانهای المپیک و آبهای جهانی، و قهرمانانی مانند آرش کمانگیر که نام ایران را بر سکوی جهانی بلند کردهاند، ثبت کرده است.
وی با اشاره به جایگاه علمی و صنعتی شهر افزود: آمل جایی است که علم و صنعت در کنار هم حرکت میکنند و در سالجاری شاهد یکی از بزرگترین رویدادهای علمی کشور در حوزه صنعت غذا است.
رئیس دانشگاه آزاد واحد آیتالله آملی با بیان اینکه صنعت غذایی که نه تنها تولید کالا بلکه تأمین امنیت و سلامت جامعه است و گروه صنایع غذایی پلی میان دانش و سفره مردم است که نقش مهمی در امنیت غذایی و توسعه ملی ایفا میکند، گفت: اهمیت استان مازندران در تولید ناخالص داخلی و فرصتهای شغلی در صنعت غذا مورد تأکید قرار میگیرد و با برندهای معتبر در حوزه لبنیات، فراوردههای گوشتی، دریایی، خاویار، کیک و کلوچه، برنج و نوشیدنیها، نقش مهمی در تأمین نیازهای غذایی کشور دارد و توانسته است بستههای غذایی کامل و با کیفیت را عرضه کند.
برجسته برگزاری سیویکمین نمره ملی صنایع غذایی و ششمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران در این دانشگاه را برای اولین بار با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خبر داد و بیان کرد: حضور دانشگاه آزاد اسلامی در این حوزه و افتتاح شعبات و رشتههای مرتبط در استان مازندران، نشاندهنده ظرفیتهای بزرگ دانشگاه در توسعه پایدار کشور است.

ارسال یکهزار مقاله علمی به ششمین کنگره بینالمللی علوم و صنایع غذایی
محمد احمدی، دبیر ششمین کنگره بینالمللی علوم و صنایع غذایی ایران نیز در این کنگره با بیان اینکه در این کنگره، حدود یکهزار مقاله ثبت شده بود که از این تعداد، ۸۶ مقاله توسط هیئت داوران انتخاب شد، اظهار کرد: از میان این مقالات، ۱۲۰ مقاله به صورت سخنرانی در ۱۶ نشست از امروز بعد از ظهر تا فردا بعد از ظهر برگزار میشود.
وی افزود: همچنین، ۷۴۰ مقاله بهصورت پستهای الکترونیکی در غرفههای نمایشگاهی ارائه خواهد شد و ۲۲۵ مقاله در مانیتورهای غرفهها به صورت الکترونیک نمایش داده میشود.
دبیر ششمین کنگره بینالمللی علوم و صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه در حاشیه این رویداد، چهار کارگاه علمی برگزار میشود که ثبتنام آنها توسط اساتید برتر انجام شده است و این کارگاهها در نواحی IFC برگزار میشود، گفت: علاوه بر این، قرار است این مقالات در چهار مجله علمی پژوهشی داخلی کشور چاپ شوند، که این امر با هماهنگیهای آقای دکتر عزیزی صورت گرفته است.
احمدی خاطرنشان کرد: این رویداد همزمان با حضور صاحبان صنایع و فعالان حوزه صنعت است که محبت کرده و در اینجا حضور پیدا کردهاند.


نظر شما