چرا هوا اینقدر سنگین است؟

مهم ترین عنوان روزنامه‌های امروز_ سه شنبه یازدهم آذر_ را در ادامه می‌خوانید

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران با تیتر «چرا هوا اینقدر سنگین است؟» به تحلیل وضعیت آلودگی هوا پرداخت و نوشت: دولت چهاردهم آلودگی هوا را یکی از اولویت‌های اصلی خود می‌داند و رئیس‌جمهوری به دلیل پیشینه پزشکی، این مسئله را با حساسیت ویژه دنبال می‌کند. جامعه انتظار دارد ببیند دولت در برابر این بحران چه اقداماتی انجام می‌دهد و آیا صرفاً منتظر تغییرات جوی است یا برنامه عملی دارد.

روزنامه تأکید می‌کند که آلودگی هوا نتیجه انباشت طولانی‌مدت مشکلات است و همین موضوع، اجرای اقدامات فوری را دشوار کرده است. با این حال، دولت رویکرد خود را مبتنی بر «حقوق شهروندی» و «حق ایرانیان برای زیست سالم» تعریف کرده و در سطح عالی مدیریتی نسبت به خطرات آلودگی هشدار داده است.

چرا هوا اینقدر سنگین است؟

روزنامه کیهان با تیتر «واکسینه کردن نوجوانان در برابر آسیب‌های اجتماعی با آموزش مهارت‌های زندگی» به بررسی اهمیت مهارت‌آموزی پرداخت و نوشت: مهارت‌های زندگی برای سلامت روان و سازگاری نوجوانان ضروری‌اند و می‌توانند آن‌ها را در برابر فشارهای محیطی و رفتارهای پرخطر محافظت کنند. کیهان با تشریح ویژگی‌های دوران نوجوانی، بر چالش‌هایی مانند فشار همسالان و بروز هیجانات تأکید کرده و می‌گوید آموزش مهارت‌هایی مانند مدیریت استرس، کنترل خشم و ارتباط مؤثر، در خانواده و مدرسه جدی گرفته نشده است.

در گفت‌وگو با یک عضو هیئت علمی دانشگاه، روزنامه تأکید می‌کند مهارت‌های زندگی ابزارهایی بنیادین برای شکل‌گیری هویت، افزایش کارآمدی و عبور از چالش‌های روزمره هستند.

چرا هوا اینقدر سنگین است؟

روزنامه جوان با تیتر «تعلیم و تربیت پایدار با بسیج» به نقش همکاری بسیج و آموزش و پرورش پرداخت و نوشت: نشست مشترک این دو نهاد تلاش دارد مدلی پایدار برای هم‌افزایی تربیتی ایجاد کند. جوان می‌نویسد آموزش و پرورش سال‌ها با کمبود نیرو و ضعف زیرساخت‌ها روبه‌رو بوده، در حالی که بسیج با شبکه گسترده‌ای از دانش‌آموزان، فرهنگیان و مجموعه‌های فرهنگی، ظرفیت لازم برای پشتیبانی را دارد.

به گفته سردار سلیمانی، همکاری میان بسیج و وزارتخانه در دوره جدید به بیشترین سطح خود رسیده و بسیج آماده است ظرفیت‌های علمی، تربیتی و فرهنگی خود را برای کمک به نظام تعلیم و تربیت به کار گیرد. روزنامه تأکید می‌کند این هم‌افزایی می‌تواند بخشی از بار مشکلات آموزشی را کاهش دهد.

چرا هوا اینقدر سنگین است؟

روزنامه دنیای اقتصاد با تیتر «مرزشکنی در همه بازارها» به تحلیل جهش بازارهای مالی پرداخت و نوشت: در روزهای اخیر، بازار سهام، ارز، طلا و اوراق دولتی هم‌زمان با رشد شدید مواجه شده‌اند. شاخص کل بورس سقف تاریخی جدیدی ثبت کرده و قیمت دلار، سکه و طلا نیز رکورد زده‌اند. روزنامه علت این وضعیت را افزایش انتظارات تورمی، ریسک‌های سیاسی و تنش در روابط ایران و آمریکا می‌داند.

دنیای اقتصاد می‌نویسد بازگشت پول حقیقی و حقوقی به بورس، افزایش ارزش معاملات و شکل‌گیری صف‌های خرید، نشان‌دهنده تغییر انتظارات فعالان بازار است. همزمان بازدهی «اخزا» نیز به بالاترین سطح سال‌های اخیر رسیده است. پرسش اصلی این است که آیا روند شتابان ادامه دارد یا بازارها به زودی وارد اصلاح می‌شوند.

چرا هوا اینقدر سنگین است؟

روزنامه اعتماد با تیتر «زنگ صرفه‌جویی آب» به تحلیل وضعیت بحرانی منابع آبی کشور پرداخت و نوشت: آخرین گزارش وزارت نیرو نشان می‌دهد که ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای مهر تا ۸ آذر با کاهش ۳۸ درصدی نسبت به سال گذشته روبه‌رو شده و اکنون تنها ۳۲ درصد مخازن سدهای مهم کشور پر است. همچنین ۱۶ سد در استان‌های تهران، خراسان رضوی، آذربایجان غربی، هرمزگان، گیلان، زنجان، کرمان و فارس کمتر از ۱۰ درصد پرشدگی دارند. در تهران نیز سدهای لار، امیرکبیر، لتیان و ماملو تنها ۸ درصد آب دارند و این در حالی است که مصرف فعلی پایتخت ۳۳.۵ مترمکعب در ثانیه است و کمبود ذخیره به حدود ۳ میلیارد مترمکعب رسیده است.

بر اساس گزارش سازمان هواشناسی، سال جاری یکی از خشک‌ترین پاییزهای پنج دهه اخیر بوده، به‌طوری‌که از ابتدای مهر تا ۷ آذر، ۹ استان هیچ بارشی نداشته‌اند و میزان بارش تهران با کاهش ۹۷ درصدی به فقط ۱.۲ میلی‌متر رسیده است. مسئولان آبفای تهران نیز اعلام کرده‌اند که خشکسالی پنج‌ساله اخیر در یک قرن گذشته بی‌سابقه بوده است.

در یک میزگرد تخصصی، کارشناسان هشدار دادند که استمرار خشکسالی، مدیریت نادرست منابع و برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی کشور را وارد شرایطی نگران‌کننده کرده است. به گفته آنان، ایران طی پنج سال اخیر اغلب بارشی کمتر از ۲۰۰ میلی‌متر داشته و این امر سبب ورود خشکسالی به مراحل اقتصادی، اجتماعی و حتی اکولوژیک شده است.

تهران نیز با پدیده فرونشست زمین در برخی مناطق مواجه است؛ پدیده‌ای که ناشی از برداشت زیاد از منابع زیرزمینی است. کارشناسان تاکید کردند که اگر مدیریت آب اصلاح نشود، احتمال قطع یا سهمیه‌بندی آب در برخی مناطق جدی خواهد بود.

چرا هوا اینقدر سنگین است؟

کد خبر 928873

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.