اصفهان به ۱۰۰۰ کیلومتر فیبر نوری نیاز دارد؛ سرمایه‌گذاری شهرداری زیرساختی است

شهردار اصفهان در تشریح ابعاد پروژه شبکه فیبر نوری گفت: برآورد اولیه نشان می‌دهد در شهر اصفهان نیاز به ۱۰۰۰ کیلومتر فیبر نوری داریم که بخشی از آن موجود است و بخش دیگر باید اضافه شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسم‌زاده امروز _دوشنبه دهم آذر_ در جلسه میز هوشمندسازی شهرداری اصفهان با اشاره به نقش شبکه فیبر نوری در تحقق شهر هوشمند اصفهان و تحولاتی که در مدیریت شهری، خدمات شهروندی و کاهش هزینه‌ها ایجاد می‌کند، اظهار کرد: برای تحقق شهر هوشمند مقدماتی نیاز داریم؛ نخست اراده مدیریت شهری است که این اراده در حال حاضر وجود دارد، دوم زیرساخت‌ها و سوم خدماتی که روی این زیرساخت‌ها قرار می‌گیرد، چهارم فرهنگ سازمانی و پنجم فرهنگ عمومی است.

وی افزود: در گام دوم که که موضوع زیرساخت‌ها مطرح است، مهمترین زیرساخت شبکه فیبر نوری به خاطر سرعت، کیفیت و امنیت است

شهردار اصفهان با بیان اینکه اگر بخواهیم کل شهر اصفهان را تحت پوشش خدمات هوشمند قرار دهیم، چاره‌ای جز توسعه شبکه فیبر نوری نداریم تا به درِ تک تک منازل و واحدهای کسب و کار در شهر برسد، تاکید کرد: این اقدام به‌تنهایی از عهده شهرداری خارج است و جزو مأموریت‌های سازمانی شهرداری هم نیست و در واقع بر عهده وزارت فناوری است، اما در حال حاضر در قالب تعامل وارد شده‌ایم و و قرار است شهر را تحت پوشش شبکه فیبر نوری قرار دهیم.

قاسم‌زاده ادامه داد: برآورد اولیه نشان می‌دهد در شهر اصفهان نیاز به ۱۰۰۰ کیلومتر فیبر نوری داریم که بخشی از آن موجود است و بخش دیگر باید اضافه شود؛ در سه توافق که بین شهرداری و مخابرات و دو اپراتور دیگر امضا شده است، بیش از ۵۰۰ کیلومتر فیبر نوری تا پایان سال جاری ایجاد خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه زمان‌بندی توسعه فیبر نوری در مناطق مختلف شهر اصفهان خاطرنشان کرد: پیش‌بینی مدت زمان اجرای ۵۵۷ کیلومتر شبکه فیبرنوری در ۴ منطقه شهرداری این کلان‌شهر سه ماهه است که تا قبل از پایان سال تکمیل می‌شود.

شهردار اصفهان در پاسخ به این سوال که در اجرای این پروژه، نقش بخش خصوصی و مدل تأمین مالی چگونه تعریف شده و شهرداری چه سازوکارهایی برای تضمین پایداری، امنیت و بازگشت سرمایه در نظر گرفته است؟ اظهار داشت: تمام شهر را پوشش فیبر نوری نمی‌دهیم، بلکه در نقاطی همچون چهارراه‌ها که باید مدیریت ترافیک شود، ساختمان‌ها و ابنیه‌های شهرداری، فرهنگسراها، خانه‌های فرهنگ و هرکجا شهرداری نیاز به خدمات دارد، شبکه فیبر نوری در اختیار شهرداری است؛ در واقع سرمایه گذاری شهرداری از جنس زیرساختی است و خدمات روی آن قرار می‌گیرد و اپراتورها نیز با فروش اشتراک به شهروندان می‌توانند درآمد داشته باشند.

کد خبر 928637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.