سرشماری ۱۱ هزار علف‌خوار در پارک ملی گلستان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گلستان با بیان اینک سرشماری سالانه گونه‌های علف‌خوار در پارک ملی گلستان انجام شده است، گفت: نتایج نشان می‌دهد سرشماری ۱۱ هزار علف‌خوار در پارک ملی گلستان قرار دارد.

قدیر حسن‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در گلستان اظهار کرد: عملیات پایش و سرشماری علف‌خواران بزرگ‌جثه طبق برنامه‌ریزی سالانه و با مشارکت نیروهای محیط‌بان، کارشناسان و گروه‌های تخصصی انجام شده است.

وی افزود: این آمارگیری مطابق استانداردهای سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام می‌شود و هدف آن برآورد دقیق جمعیت، ارزیابی وضعیت زیستگاه و بررسی روند تغییرات جمعیت در سال‌های اخیر است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گلستان گفت: بر اساس جمع‌بندی نهایی، مجموع جمعیت علف‌خواران پارک ملی گلستان حدود ۱۱ هزار رأس برآورد شده است که در این میان، جمعیت قوچ و میش دوهزار و ۹ هزار و ۴۴۱ رأس، کَل و بُز (گونه‌ای از بز کوهی) حدود هزار و ۷۰ رأس و جمعیت آهو حدود ۴۱۰ رأس ثبت شده است.

وی با اشاره به ارزش جهانی این محدوده افزود: پارک ملی گلستان با داشتن یک هزار و ۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری یکی از غنی‌ترین زیست‌بوم‌های کشور است که نام آن در فهرست ۵۰ ذخیره‌گاه زیست‌کره یونسکو ثبت شده است.

حسن‌زاده با بیان اینکه گستردگی پوشش گیاهی، وجود زیستگاه‌های متنوع از دشت تا کوهستان و حضور گونه‌های شاخص، اهمیت حفاظت از این پارک را دوچندان کرده است، اظهار داشت: سرشماری سالانه علف‌خواران تنها یک آمارگیری ساده نیست و نتایج آن مبنای تصمیم‌های مهم حفاظتی است.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر با وجود فشارهایی همچون خشکی برخی مراتع، ترددهای جاده‌ای، تعارض انسان و حیات‌وحش و کاهش منابع آبی در دوره‌های کم‌بارش، تلاش محیط‌بانان و اجرای طرح‌های حفاظتی سبب شده جمعیت گونه‌های شاخص در محدوده‌ای قابل‌قبول باقی بماند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گلستان با تاکید بر اینکه هدف ما تنها حفظ عدد جمعیتی نیست، بلکه ارتقای کیفیت زیستگاه، کاهش تعارض و تأمین امنیت کامل گونه‌های شاخص گیاهی و جانوری است، افزود: استمرار سرشماری‌ها و پایش علمی وضعیت علف‌خواران برای حفظ جایگاه پارک به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره کشور ضروری است.

کد خبر 925114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.