استان مرکزی از نظر تنوع صنعتی در رتبه نخست کشور قرار دارد

استاندار مرکزی گفت: این استان از نظر تنوع صنعتی در رتبه نخست کشور قرار دارد و در حوزه صنایع مادر نیز جایگاه دوم و سوم را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، مهدی زندیه وکیلی صبح امروز _چهارشنبه چهاردهم آبان_ در کنفرانس بین‌المللی آموزش مهندسی ایران در دانشگاه اراک اظهار کرد: استان مرکزی با برخورداری از ظرفیت‌های گسترده در حوزه صنعت، تولید و انرژی‌های نو، به عنوان یکی از قطب‌های مهم توسعه پایدار کشور شناخته می‌شود.

وی افزود: وجود بیش از ۳۸۰۰ واحد صنعتی، معدنی و تولیدی در این استان، گواهی بر جایگاه برجسته آن در اقتصاد ملی است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: این استان نه‌تنها در شاخص‌های صنعتی کشور رتبه‌های برتر را به خود اختصاص داده، بلکه در نهضت ملی توسعه نیروگاه‌های خورشیدی نیز پیشتاز بوده و رتبه نخست را کسب کرده است.

زندیه‌وکیلی ادامه داد: سابقه دیرینه صنعتی استان مرکزی، آن را به یکی از پایه‌های اصلی صنعت کشور تبدیل کرده است، شرکت‌هایی نظیر ماشین‌سازی اراک، آلومینیوم‌سازی، واگن‌سازی پارس، هپکو و آونگان که در دهه ۴۰ شمسی با حمایت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تأسیس شدند، نقش مهمی در شکل‌گیری صنایع مادر کشور ایفا کرده‌اند.

وی اضافه کرد: این صنایع نه‌تنها در تأمین نیازهای داخلی مؤثر بوده‌اند، بلکه در حوزه صادرات نیز عملکرد قابل توجهی داشته‌اند، به‌طوری‌که در سال گذشته، بیش از ۱.۶ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی از استان مرکزی صورت گرفته است.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: این استان از نظر تنوع صنعتی در رتبه نخست کشور قرار دارد و در حوزه صنایع مادر نیز جایگاه دوم و سوم را به خود اختصاص داده است، اگرچه از نظر تعداد پروانه‌های صنعتی صادره در رتبه ۵۶ قرار دارد، اما کیفیت و تنوع تولیدات صنعتی آن، این استان را به یکی از بازیگران اصلی عرصه تولید تبدیل کرده است.

زندیه وکیلی عنوان کرد: کمیته کارگری استان نیز با رصد مستمر وضعیت واحدهای تولیدی، نقش مؤثری در حفظ و ارتقای شرایط تولید و اشتغال ایفا کرده است، با وجود تحریم‌ها و چالش‌های اقتصادی، وضعیت تولید و اشتغال در استان مرکزی در بهترین شرایط دو دهه اخیر قرار دارد.

وی افزود: در حوزه انرژی‌های نو، استان مرکزی گام‌های بلندی برداشته است، در ابتدای دولت چهاردهم، ظرفیت تولید انرژی خورشیدی در این استان تنها پنج مگاوات بود، اما امروز این رقم به ۲۶۵ مگاوات رسیده است.

استاندار مرکزی گفت: برنامه‌ریزی برای تولید پنج هزار مگاوات در سه سال آینده، نشان‌دهنده عزم جدی استان در رفع ناترازی انرژی و حمایت از تولید ملی است.

زندیه وکیلی تصریح کرد: با توجه به مصرف برق استان که حدود یک‌هزار و ۸۰۰ مگاوات است، تحقق این هدف می‌تواند بخشی از بار انرژی کشور را کاهش دهد و زمینه‌ساز توسعه پایدار باشد.

وی ادامه داد: استان مرکزی همچنین در زنجیره تولید آلومینیوم و صنعت ریلی کشور نقش‌آفرینی می‌کند، خوشه ریلی استان با محوریت واگن‌سازی پارس، فراتر از نیازهای داخلی عمل کرده و در ساخت پل‌های بزرگ، بویلرها و تجهیزات پالایشگاهی نیز مشارکت دارد.

استاندار مرکزی تاکید کرد: این توانمندی‌ها نشان‌دهنده ظرفیت بالای استان در حوزه‌های تخصصی و فناورانه است.

زندیه‌وکیلی افزود: ظرفیت‌های انسانی استان مرکزی نیز شایان توجه است، از مجموع چهار هزار و ۴۰۰ نفر مفاخر علمی، فرهنگی و سیاسی کشور در ۲۰۰ سال گذشته، بیش از یک‌چهارم متعلق به این استان هستند.

وی اظهار کرد: تنها یک روستای کوچک در تفرش با کمتر از ۱۰۰ خانوار، ۱۸۰ پزشک معاصر دارد که نشان‌دهنده غنای علمی و فرهنگی این خطه است.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: تعامل تنگاتنگ صنعت و دانشگاه در استان مرکزی، موجب شکل‌گیری مدلی موفق از هم‌افزایی علمی و صنعتی شده است، بسیاری از مدیران صنایع، اساتید دانشگاه هستند و بالعکس، که این ارتباط دوسویه به رشد علمی و صنعتی استان کمک شایانی کرده است.

زندیه‌وکیلی گفت: طرح «فرا» نیز به عنوان الگوی موفق برنامه‌ریزی آموزشی، نشان داده که توجه به نیازهای واقعی صنعت در نظام آموزشی، می‌تواند زمینه‌ساز تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد باشد.

وی افزود: با توجه به این ظرفیت‌ها، استان مرکزی آمادگی دارد به عنوان پایلوت توسعه صنعتی و فناورانه کشور، نقش‌آفرینی گسترده‌تری در مسیر پیشرفت ایران اسلامی ایفا کند.

کد خبر 921431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.