تداوم کشت پاییزه در گلستان با وجود کاهش بارندگی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به کاهش پراکنش و میزان بارندگی‌های پاییزه نسبت به سال‌های گذشته گفت: باوجود این شرایط، وضعیت فعلی برای ادامه کشت کلزا و گندم در استان مناسب است و کشاورزان می‌توانند تا اواسط آذر نسبت به کشت محصولات خود اقدام کنند.

ابراهیم هزارجریبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در گلستان اظهار کرد: خدا را شاکریم که بارش‌های پاییزی در استان آغاز شده است، زیرا در گلستان عمده کشت‌های پاییزه وابسته به رطوبت ناشی از بارندگی‌هاست و برخلاف برخی استان‌ها، کشاورزان ما معمولاً از آبیاری مصنوعی استفاده نمی‌کنند.

وی افزود: در سال‌جاری با وجود بارندگی‌های اخیر، میزان و پراکنش آن در مقایسه با میانگین بلندمدت کمتر بوده است، اما برای سبز شدن محصولاتی نظیر چغندر قند و برخی مزارع گندم بارش اخیر کافی بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه وضعیت بارندگی در مناطق مختلف استان متفاوت است، گفت: در بررسی‌های میدانی مشخص شد مناطق شمالی استان بارش کمتری نسبت به نواحی جنوبی و کوهپایه‌ای داشتند، بنابراین تصمیم‌گیری برای ادامه کشت باید متناسب با شرایط مزرعه و میزان رطوبت خاک انجام شود.

وی ادامه داد: بر اساس تقویم زراعی، زمان مناسب کشت کلزا تا حدود پانزدهم آذر و گندم تا حدود دهم دی ادامه دارد و کشاورزان می‌توانند با توجه به وضعیت رطوبت خاک، برنامه کشت خود را تنظیم کنند.

هزارجریبی درباره وضعیت کوددهی مزارع اظهار کرد: در تأمین کود اوره و پتاس مشکل خاصی وجود ندارد، اما در زمینه کود فسفات محدودیت‌هایی داریم که احتمالاً تا اواخر آذر برطرف خواهد شد، با این حال به کشاورزان توصیه می‌کنیم منتظر زمان توزیع کود فسفات نباشند و از منابع کود آلی و طبیعی که در استان فراوان است، بهره ببرند.

وی تأکید کرد: استان گلستان به دلیل داشتن ظرفیت بالای دامداری، می‌تواند به منبعی غنی برای تأمین کودهای آلی تبدیل شود، استفاده از این نوع کودها علاوه بر بهبود بافت خاک و افزایش مواد آلی، اثرات ماندگاری بیشتری دارد و تا سه سال می‌تواند به حاصلخیزی زمین کمک کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان افزود: در سال‌های اخیر استفاده از کودهای آلی در میان کشاورزان کاهش پیدا کرده است، در حالی که این کودها تأثیر به‌مراتب بیشتری از کودهای شیمیایی دارند و در شرایط کنونی که با محدودیت‌های تأمین روبه‌رو هستیم، بهترین گزینه برای حفظ کیفیت خاک و افزایش بهره‌وری محسوب می‌شود.

کد خبر 920026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.