زنده نگه‌داشتن شهر نیازمند دمیدن روح سرزندگی است

شهردار شهرکرد گفت: شهر تنها با توسعه کالبدی و بهترین متریال، زنده نیست؛ دمیدن روح و حس سرزندگی در آن توسط دستگاه‌های اجرایی مانند شهرداری‌ها ضروری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، محمدحسین واحدیان امروز _پنجشنبه هشتم آبان_ در اختتامیه المپیاد شهید باکری اظهار کرد: نباید در استفاده از آیتم‌هایی که سلامتی جسم و روان و آرامش محیط اداری را ارتقا می‌دهند، غفلت شود و باید ایده‌های خلاق در این زمینه مورد توجه قرار بگیرد.

وی افزود: المپیاد شهید باکری، که محوریت آن مرکز استان است، برای سومین سال متوالی در سراسر کشور برگزار می‌شود، شهرداری‌های کوچک و بزرگ با درک اهمیت موضوع، در برگزاری این رویداد مشارکت فعال داشته‌اند.

شهردار شهرکرد گفت: برگزاری این رویداد نه تنها بر سلامت جسمی کارکنان تأثیرگذار است، بلکه موجب ارتقای نزدیکی و قرابت فرهنگی در محیط اداری می‌شود.

واحدیان ادامه داد: تعاملات و ارتباطات اجتماعی ایجاد شده میان کارکنان شهرداری باید به محیط شهری بسط داده شود تا شهر زنده بماند، یک شهر تنها با توسعه کالبدی و بهترین متریال، زنده نیست؛ دمیدن روح و حس سرزندگی در آن توسط دستگاه‌های اجرایی مانند شهرداری‌ها ضروری است.

وی تصریح کرد: جنس درخواست‌های مردمی در سامانه ۱۳۷ تغییر کرده و علاوه بر موارد سنتی مانند آسفالت و جدول، درخواست‌های جدیدی مانند رنگ‌آمیزی جداول، نوع کاشت درختان و مباحث هنرهای شهری مطرح شده است.

شهردار شهرکرد بیان کرد: پاسخ ندادن به خواسته‌های جدید شهروندان در حوزه‌های کیفی و اجتماعی منجر به ایجاد شکاف جدی میان مردم و مدیریت شهری خواهد شد.

واحدیان عنوان کرد: المپیادها، همایش‌ها و جشنواره‌ها می‌توانند محوریت و بستری برای ایجاد اتفاقات خوب و الگوسازی در فضاهای شهری باشند.

وی تاکید کرد: مدیران باید بیش از پیش به این نکته توجه کنند که مردمان هر شهر، مهم‌ترین سرمایه‌های اجتماعی آن محسوب می‌شوند، تشکیل اتحادیه شهرداری‌ها با نگاهی عدالت‌محور، شهرداری‌های کوچک و بزرگ را در کنار هم قرار داده است.

شهردار شهرکرد خاطرنشان کرد: با وجود مشکلات نقدینگی و کم‌لطفی‌ها، کارکنان شهرداری‌ها دارای ظرفیت‌های انسانی عالی هستند که منتظر میدان برای نمایش ایده‌ها هستند.

واحدیان اضافه کرد: شهرداری شهرکرد در ماه گذشته به عنوان یکی از پنج شهرداری برتر کشور در حوزه ورزش شهروندی انتخاب و تقدیر شد، انتخاب شهرکرد به عنوان برتر ورزشی، نتیجه هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی استان و شهرستان برای ایجاد محیطی شاداب و پرنشاط بوده است.

وی افزود: ضمن توجه به موفقیت‌های فعلی، زیرساخت‌های لازم برای فراهم کردن حداقل‌های شایسته مردم همچنان باید آماده شوند.

شهردار شهرکرد با اشاره به حضور ۳۰۰ نفر در ۱۰ رشته مختلف از شهرداری شهرکرد در برگزاری المپیاد گفت: برگزاری موفقیت‌آمیز المپیاد در چهارمحال‌وبختیاری، نتیجه مشارکت فعال و پای کار بودن تمام شهرداری‌های منطقه بود.

افزایش چشمگیر مشارکت شهرداری‌ها در المپیاد شهید باکری

حجت‌الله غلامعلی قائم‌مقام المپیاد شهید باکری وزارت کشور اظهار کرد: ورزش فراتر از سلامت جسم، نقش مؤثری در ایجاد ظرفیت‌های اجتماعی و تقویت همبستگی در جامعه دارد، حضور قهرمانان ورزشی در رویدادهای ملی و بین‌المللی پس از جنگ دوازده روزه در افزایش انسجام و همبستگی اجتماعی تأثیرگذار بوده است.

وی افزود: هر میزان سرمایه‌گذاری در حوزه ورزش صورت گیرد، بازخوردهای مثبت آن در سایر حوزه‌ها به‌ویژه حوزه‌های اجتماعی قابل مشاهده است.

قائم‌مقام المپیاد شهید باکری وزارت کشور با اشاره به روند رو به رشد این رقابت‌ها گفت: در دوره نخست المپیاد، حدود ۱۴۵ تا ۱۵۰ تیم ورزشی از شهرداری‌ها شرکت کردند، اما در دوره دوم که در سال ۱۴۰۱ برگزار شد، این تعداد به بیش از هزار و ۶۰۰ تیم افزایش پیدا کرده است.

غلامعلی ادامه داد: این رشد چندبرابری بیانگر افزایش اقبال عمومی و اهمیت یافتن ورزش در میان کارکنان شهرداری‌ها است، در دوره جدید نیز استان‌هایی که پیش‌تر مشارکت کمتری داشتند، با انگیزه و آمادگی بیشتری در رقابت‌ها حضور پیدا کرده‌اند.

وی تصریح کرد: با هدف شناسایی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود، شبکه‌ای ملی از نخبگان ورزشی شهرداری‌ها تشکیل شده است و تاکنون بیش از ۸۰۰ نفر از کارکنان شهرداری‌ها که دارای مقام‌های اول ملی و بین‌المللی هستند، شناسایی شده‌اند.

قائم‌مقام المپیاد شهید باکری وزارت کشور با بیان اینکه استفاده از ظرفیت این قهرمانان در برنامه‌های ورزشی آینده شهرداری‌ها در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: برای گسترش ورزش همگانی در میان شهروندان، لازم است کارکنان شهرداری‌ها خود در میدان ورزش و رویدادهای ورزشی فعال باشند.

غلامعلی با اشاره به پتانسیل ورزش‌های رزمی در تقویت مهارت‌هایی همچون تاب‌آوری و کنترل رفتار فردی عنوان کرد: لیگ ورزش‌های رزمی از سال آینده به المپیاد اضافه خواهد شد، همچنین با توجه به سابقه رشته شنا، برنامه‌ریزی برای فعال‌سازی سایر رشته‌های ورزشی آبی ازجمله قایقرانی و غواصی به‌ویژه با مشارکت آتش‌نشانان در دستور کار قرار گرفته است.

قائم‌مقام المپیاد شهید باکری وزارت کشور افزود: ارتقای کیفی رقابت‌ها با برگزاری لیگ برتر فوتسال و والیبال برای تیم‌های برتر سال گذشته محقق شده است؛ این تیم‌ها بدون طی مراحل استانی و منطقه‌ای به طور مستقیم در لیگ برتر حضور یافتند. قرار است تیم‌های جدید به لیگ برتر افزوده و تیم‌های ضعیف‌تر به رده‌های پایین‌تر منتقل شوند تا پویایی و رقابت سالم حفظ شود.

غلامعلی هدف اصلی برگزاری این رقابت‌ها را «تقویت رفاقت، صمیمیت و ارتباط بین کارکنان شهرداری‌های کشور» دانست و گفت: در دوره‌های ابتدایی، میزبانی المپیاد برای برخی شهرداری‌ها دشوار بود، اما امروز شاهد استقبال گسترده و درخواست‌های متعدد برای میزبانی هستیم که نشان‌دهنده موفقیت این رویداد در ایجاد فضای همدلی است.

وی اظهار کرد: المپیاد شهید باکری فرصتی ارزشمند برای آشنایی با ظرفیت‌های ورزشی شهرهای مختلف و تبادل تجربیات بین کارکنان کلان‌شهرها و شهرهای کوچک‌تر فراهم کرده است، با وجود آمارهای نگران‌کننده در زمینه آسیب‌های اجتماعی، کمتر به ظرفیت‌های عظیم ورزش توجه شده است؛ در حالی که بیش از چهار میلیون نفر در چرخه ورزش حرفه‌ای فعال هستند و بیش از ۶۱ هزار فضای ورزشی در کشور وجود دارد، معرفی و بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها، مأموریتی مهم برای مدیریت شهری است.

کد خبر 919598

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.