کره‌شمالی هواسونگ-۲۰ را رونمایی کرد | موشک قاره‌پیمای هسته‌ای و تهدید آمریکا

کره‌شمالی در یک رژه نظامی بزرگ از موشک قاره‌پیمای هواسونگ-۲۰ رونمایی کرد؛ این موشک قابلیت حمل چند کلاهک هسته‌ای را دارد و می‌تواند تهدیدی جدی برای آمریکا و متحدانش باشد

به گزارش خبرگزاری ایمنا، کره‌شمالی در یک رژه نظامی بزرگ که با حضور رهبران خارجی برگزار شد، از موشک قاره‌پیمای جدید خود رونمایی کرد؛ موشکی که توانایی حمل چند کلاهک هسته‌ای به‌صورت همزمان را دارد و ممکن است در هفته‌های آینده مورد آزمایش قرار گیرد.

این رژه جمعه‌شب، به مناسبت هشتادمین سالگرد تأسیس حزب کارگران برگزار شد و حتی باران هم نتوانست شور و هیجان حاضرین در میدان رژه را کاهش دهد.

کره‌شمالی هواسونگ-۲۰ را رونمایی کرد | موشک قاره‌پیمای هسته‌ای و تهدید آمریکا

به نوشته روزنامه ژاپنی «آساهی»، این مراسم نمادی از جایگاه فزاینده دیپلماتیک کیم جونگ اون و عزم او برای ایجاد زرادخانه‌ای بود که بتواند قاره آمریکا و رقبای آسیایی را هدف قرار دهد.

خبرگزاری رسمی کره‌شمالی (KCNA) اعلام کرد که ستاره این رژه، موشک قاره‌پیمای «هواسونگ -۲۰» بود؛ موشکی که هنوز آزمایش نشده و به عنوان «قدرتمندترین سامانه استراتژیک هسته‌ای کشور» معرفی شده است.

کیم جونگ اون در سخنرانی خود تأکید کرد که ارتش باید به «نیرویی شکست‌ناپذیر تبدیل شود که تمام تهدیدها را نابود می‌کند»، هرچند مستقیماً به آمریکا یا کره جنوبی اشاره نکرد.

تصاویر منتشرشده از رسانه‌های کره شمالی و روسیه حضور هزاران تماشاگر در میدان رژه را نشان می‌داد و خبرگزاری رسمی کره شمالی از حضور واحدهایی خبر داد که در عملیات برون‌مرزی شرکت داشته‌اند؛ اشاره‌ای به اعزام نیروهای کره‌شمالی به روسیه برای کمک در جنگ اوکراین.

کره‌شمالی هواسونگ-۲۰ را رونمایی کرد | موشک قاره‌پیمای هسته‌ای و تهدید آمریکا

در سال‌های اخیر، کره‌شمالی مجموعه‌ای از موشک‌های قاره‌پیما آزمایش کرده که قادرند خاک اصلی آمریکا را هدف قرار دهند، از جمله مدل‌های با سوخت جامد که سریع‌تر آماده پرتاب و پنهان‌سازی می‌شوند.

در این رژه، موشک غول‌پیکر هواسونگ -۲۰ برای نخستین بار بر روی کامیون پرتاب‌گر یازده‌محوره دیده شد. رسانه‌های دولتی اعلام کردند موتور جدید این موشک با الیاف کربن ساخته شده و از مدل‌های پیشین قدرتمندتر است. احتمال دارد این موشک برای حمل چند کلاهک هسته‌ای طراحی شده باشد تا بتواند سامانه‌های دفاع موشکی را دور بزند.

علاوه بر موشک هواسونگ -۲۰، موشک‌های کوتاه‌برد بالستیک، کروز و مافوق‌صوت نیز به نمایش درآمدند که گفته می‌شود توانایی حمل کلاهک هسته‌ای علیه اهداف در کره جنوبی را دارند.

رژه کره‌شمالی همزمان با حضور مقامات عالی‌رتبه خارجی برگزار شد؛ از جمله لی چیانگ، نخست‌وزیر چین، دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور پیشین روسیه و معاون فعلی شورای امنیت این کشور، و تو لام، دبیرکل حزب کمونیست ویتنام.

روزنامه آساهی این رژه را پیامی آشکار از اتحاد فزاینده کره‌شمالی با چین و روسیه و نمایش قدرت هسته‌ای پیونگ‌یانگ در برابر آمریکا و متحدانش دانست.

کد خبر 913922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.