لبنیات یکی از مهم ترین عامل حفظ سلامتی بدن است که میتواند کلسیم و آمینو اسید های ضروری بدن را تامین نماید. این روز ها بازار لبنیات وضع خوبی ندارد. سرانه مصرف لبنیات در ایران هر سال کاهش می یابد. از طرف دیگر فروش محصولاتی مانند پنیر سفید و پنیر با چربی گیاهی ( مارگارین) که قیمتی ارزان دارند، بسیار بالا رفته. امروزه حتی اکثر تولید کننده های قدیمی پنیر لیقوان، به فکر کاهش کیفیت و کاهش هزینه تولید افتاده اند. امروزه پیدا کردن پنیر لیقوان اصل در بازار کار ساده ای نیست و همه جا پر شده از انواع پنیر سنتی بی کیفیت، که به اسم لیقوان به فروش می رسد.
کدام پنیر، پنیر لیقوان اصل می باشد؟
تنوع پنیر سنتی بسیار زیاد است و در رنج قیمتی متنوعی عرضه می شود. اما گران ترین و با کیفیت ترین پنیر محلی، پنیر لیقوان می باشد که در تولید آن حتی یک گرم هم شیر گاوی استفاده نمی شود. شیر گوسفندی استفاده شده نیز از نژاد خاص دامی (نژاد افشار)دوشیده می شود که چربی بالاتری داشته و رنگ پنیر به دست آمده نیز ذاتا سفید تر است.آب و هوا دره لیقوان در دو فصل زمستان و بهار، برای تولید پنیر بسیار مناسب می باشد و در کیفیت نهایی محصول تاثیر زیادی دارد. بنابر این پنیر لیقوان اصل به پنیری گفته می شود که از شیر خالص گوسفند قزل افشار بوده و در خود روستا لیقوان تولید می شود. هر چند که قیمت پنیر لیقوان اصل نسبت به پنیر دشت مغان یا پنیر گاوی گوسفندی بالاتر است اما از کیفیت و طعم بالاتری برخوردار بوده و تلخ نمی شود.
تشخیص پنیر لیقوان اصل
تشخیص پنیر لیقوان اصل کار مشکلی نیست!!! فقط به کمی توجه به ظاهر و طعم پنیر دارد.اما بهترین و مطمعن ترین روش، خرید از یک تولید کننده معتبر است که زیر نظر سازمان غذا و دارو باشد.
- رنگ پنیر: رنگ پنیر لیقوان کاملا سفید است و به زردی یا قرمزی نمی زند. اگر تکه ای از پنیر لیقوان را در کنار پنیر های دیگر بگذاریم، رنگ سفید بیشتر به چشم می آید.
- خرد شدگی: پنیر های بی کیفیت حین برش خرد می شوند و بافت منسجمی ندارند اما به خاطر استفاده از شیر تازه در تولید پنیر لیقوان، خرد شدگی ندارد. این ویژگی برای استفاده در لبنیاتی ها بسیار مهم است.
- چربی بالا: اکثر پنیر های بازاری از شیر سپراتور شده تولید می شوند که در این صورت نرمی پنیر به کلی از بین می رود. حتی برخی سود جو ها بعد از چربی گیری شیر، از کره مارگارین استفاده می نمایند تا قیمت نهایی پنیر پایین تر باشد. اما پنیر لیقوان با حدود ۲۵٪ الی ۳۰٪ درصد چربی،حالتی نرم و کرم مانند دارد به صورتی که اگر قالب پنیر را در دست خود بگیرید، متوجه چرب شدن دست خود می شوید.
- سیب سلامت: یکی از مهم ترین مولفه های پنیر لیقوان، تولید بهداشتی آن می باشد. کارگاه هایی که گواهی سیب سلامت داشته باشند، اجازه استفاده از شیر گاوی یا گاومیش در تولید این پنیر ندارند و سازمان غذا و دارو مرتبا آزمایش هایی انجام داده و در صورت تخلف، گواهی سیب سلامت را به حالت تعلیق در می آورد.
بهترین مارک پنیر لیقوان
انتخاب مارک مناسب در خرید پنیر لیقوان میتواند تضمینی مطمن بر کیفیت و اصالت پنیر باشد و خیال مصرف کننده را از بهداشتی بودن و اصل بودن پنیر لیقوان مطمعن سازد. فراورده های لبنی فاخر یکی از شرکت های مادر در تولید پنیر لیقوان می باشد که در کنار تولید سنتی، از بهترین دستگاه های روز جهان کمک می گیرد تا کیفیت پنیر تولیدی خود را از هر جنبه (طعم، قوام و رنگ) بهبود بخشد. این تولیدی پنیر لیقوان اصل را در بسته بندی های پلاستیکی و فلزی و اوزان متفاوت روانه بازار می نماید

نکات مهم حین خرید پنیر لیقوان
خرید پنیر لیقوان مستلزم رعایت نکاتی می باشد که هر کسی باید قبل از خرید، توجیه باشد.
- برای آبکشی حلب ۱۷ کیلویی، ابتدا یکی از لبه های حلب را باز نمایید تا آب نمک خارج شود. سپس در ترازو وزن نمایید. یک کیلو گرم وزن حلبی می باشد که باید کسر گردد.
- پخش و فروش پنیر لیقوان در بازار مستلزم داشتن گواهی سیب سلامت است. امروزه فروش پنیر های بدون گواهی در کلانشهر ها عملا غیر ممکن و پر ریسک می باشد.
- پنیر لیقوان پاستوریزه شده به خاطر قالب بندی شکیل تر و ماندگاری بهتر، محبوبیت پیدا کرده است اما باید توجه کرد که پنیر لیقوان پاستوریزه شده زمان زیاد تری باید در زاغه و سردخانه دپو شود تا خوش طعم و رسیده شود.
- حتما قبل از خرید یک حلب پنیر به انتخاب خودتان نمونه ببرید تا بتوانید وزن و ردیف های دوم و سوم قالب های ئنیر را برسی نمایید. خرید یکجا از افراد نا معتبر ممکن است مشکلات زیادی برای شما به وجود آورد.




نظر شما