صالح محمدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در گیلان، اظهار کرد: ایران یکی از تولیدکنندگان مهم کیوی در جهان است و استانهای شمالی بهویژه گیلان از مهمترین مناطق تولید این محصول در کشور هستند؛ شرایط اقلیمی و آبوهوای مناسب، بهویژه رطوبت نسبی بالا و دمای معتدل، موجب شده است که کیوی تولیدی ایران کیفیت بالایی داشته باشد.
وی با بیان اینکه عمده باغات کیوی گیلان در شهرستان های تالش، رودسر و آستارا است و با اشاره به کشت پراکنده کیوی در سایر مناطق استان، افزود: در ۹ شهرستان دیگر هم پرورش و کشت کیوی وجود دارد، زیرا بافت خاک کیوی باید سبک باشد و لذا کشت این محصول در مناطق آبرفتی مناسب است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه ارزش اقتصادی این محصول در سال جاری حدود ۱۵۴ هزار میلیارد ریال است، خاطرنشان کرد: کیوی تاثیر بهسزایی در اقتصاد کشاورزی استان که اقتصاد سبز است، دارد.
محمدی تصریح کرد: کشورهای CIS بهویژه روسیه از مهمترین مقاصد صادرات کیوی ایران هستند و نزدیکی جغرافیایی و تعرفههای پایین، این کشورها را به بازار اصلی تجار ایرانی تبدیل کرده است.

وی ادامه داد: کشورهای حوزه خلیج فارس همچون قطر، عمان، کویت و امارات متحده عربی نیز از دیگر مقاصد صادراتی محسوب میشوند؛ با این تفاوت که امارات علاوه بر واردات مستقیم، یک مرکز تجاری و ترانزیت منطقهای است که صادرات ایران از طریق آن به کشورهایی همچون هند نیز انجام میشود؛ همچنین کشورهای آسیای میانه مانند ازبکستان و ترکمنستان نیز به دلیل نزدیکی و روابط تجاری، خریداران کیوی ایران هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اهمیت صادرات این محصول، گفت: صادرات کیوی نقش مهمی در ارزآوری و بهبود تراز تجاری دارد و علاوه بر آن فرصتهای شغلی متعددی در بخشهای تولید، بستهبندی، سورتینگ، سردخانه و صادرات ایجاد میکند و خوشبختانه توسعه صادرات این میوه ارزشمند، انگیزهای برای افزایش کیفیت و کمیت تولید به همراه داشته و باغداران را به استفاده از تکنولوژیهای نوین و رعایت استانداردهای بینالمللی ترغیب کرده است.
محمدی ادامه داد: با توجه به اینکه میوه کیوی محصولی صادراتی است، تولید آن باید منطبق با استانداردهای کشورهای مقصد باشد؛ هم در مصرف نهادههای کشاورزی و هم در مبارزه با آفات. باغداران با تجربه استان تاکنون حساسیتهای لازم را رعایت کردهاند اما برای ارتقای کیفیت باید از دیدگاههای کارشناسی، نهادههای بهروز و روشهای بیولوژیک در کنترل آفات مورد استفاده قرار گیرد تا نگرانیهای احتمالی در بازارهای صادراتی برطرف شود.

وی کیوی ایران را به دلیل طعم و شیرینی خاص، پرطرفدار دانست و گفت: این میوه موجب توسعه روابط تجاری ایران با سایر کشورها شده و حتی به نوعی دوستی و تعامل میان کشورهای منطقه را تقویت کرده است، البته ایران در بازار جهانی رقبایی همچون نیوزیلند، ایتالیا، شیلی و چین دارد و برای موفقیت در تصاحب بازارهای بینالمللی باید باغداران و تجار ایرانی استانداردهای جهانی را دقیق رعایت کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان کیوی را «میوه سلامتی و جوانی» توصیف کرد و افزود: این میوه سرشار از آنتیاکسیدانها، ویتامینهای C و E و پلیفنلها است و نقش مهمی در جلوگیری از آسیبهای اکسیداتیو بدن و پیری زودرس دارد. به همین دلیل روزبهروز جایگاه بیشتری در سبد غذایی مردم جهان پیدا میکند.
محمدی با اشاره به اهمیت بستهبندی و برندینگ در افزایش صادرات، تصریح کرد: اگر مشکلاتی همچون لجستیک، بستهبندی و نبود برندهای معتبر برطرف شود، کیوی ایران میتواند بازارهای بیشتری را تصاحب کند و حضور پررنگتری در عرصه جهانی داشته باشد. برای تحقق این هدف، علاوه بر حمایتهای دولتی، توجه جدی به استانداردهای جهانی ضروری است که این موضوع کلید موفقیت در این بخش خواهد بود.
وی با اشاره به شرایط مناسب پرورش کیوی در سال جاری، اظهار کرد: پیشبینی میشود امسال ۲۲۰ هزار تن کیوی در استان گیلان برداشت شود که بیش از نیمی از آن به مقاصد صادراتی همچون روسیه، کشورهای CIS، حوزه خلیج فارس و آسیای میانه ارسال خواهد شد و با توجه به آغاز رسمی فصل صادرات از هفتم مهر، انتظار داریم تجار و باغداران از این فرصت برای عرضه محصول در بازارهای بینالمللی بهرهبرداری کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به برنامهریزی های انجام شده برای توسعه هدفمند و متوازن تولید کیوی، افزود: گیلان هفت هزار و ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت کیوی دارد و هشتهزار و ۳۵۰ بهره بردار به کشت این محصول مشغول هستند.
محمدی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این راستا برنامههایی همچون برگزاری نمایشگاههای منطقهای، توسعه کشاورزی این محصول ارزآور و اطلاعرسانی به باغداران درباره جدیدترین روشهای پرورش را در دستور کار دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش دما، رعایت نکات فنی توسط باغداران اهمیت ویژهای دارد تا ترکیبات شیمیایی میوه تحت تأثیر افزایش دمای هوا و شرایط اقلیمی قرار نگیرد و کیفیت محصول دچار افت نشود.


نظر شما