حل مسئله ناترازی برق و خاموشی‌ها با مدیریت مصرف و توسعه نیروگاه‌ها

معاون توانیر، با اشاره به تجربه خاموشی‌های اخیر گفت: استمرار مدیریت مصرف و توسعه ظرفیت تولید برق، کلید جلوگیری از خاموشی‌های آینده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از توانیر، محسن ذبیحی با اشاره به اینکه با کاهش محسوس دما و افت بیش از ۳۰ هزار مگاواتی اوج مصرف برق، خاموشی‌های خانگی که از آبان سال گذشته آغاز و در تابستان به اوج خود رسیده بود، متوقف شد، اظهار کرد: هرچند این موضوع خبر خوشی برای مردم است، اما استمرار مدیریت مصرف برای پایداری شبکه و توسعه زیرساخت‌های تولید برق همچنان شرط اساسی برای جلوگیری از بازگشت خاموشی‌هاست.

وی با اشاره به تجربه خاموشی‌های ماه‌های گذشته، افزود: سال جاری افزایش بی‌سابقه دمای هوا، کاهش بارندگی و افت ۵۰ درصدی ذخایر نیروگاه‌های برق‌آبی از عوامل اصلی فشار بر شبکه بود.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر خاطرنشان کرد: شدت مصرف انرژی در کشور ۲ برابر متوسط جهانی است که ناترازی جدی میان تولید و مصرف ایجاد می‌کند. در حوزه مصرف، طرح ملی سبا با هدف تبدیل مادران و دانش‌آموزان به سفیران بهینه‌سازی انرژی آغاز شده و در حوزه تولید نیز پروژه‌های ارتقای بهره‌وری و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در دست اجراست.

ذبیحی خاطرنشان کرد: حل مسئله ناترازی برق نیازمند تلاش همزمان در مدیریت مصرف و افزایش ظرفیت تولید است.

بخش صنعت تنها ۲۵ درصد به تکلیف خود عمل کرد

این مقام صنعت برق عنوان کرد: در حوزه صنعت نیز طبق قانون مصرف‌کنندگان بزرگ موظفند تا پایان سال ۱۴۰۴ نسبت به احداث نیروگاه اقدام کنند که تاکنون حدود ۲۵ درصد این تکلیف محقق شده است.

ذبیحی بیان کرد: با اقدامات جاری و سرمایه‌گذاری‌های پیش‌بینی‌شده، انتظار می‌رود تابستان سال آینده شرایط بهتری برای شبکه برق کشور رقم بخورد.

کد خبر 909711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.