رشد ۱۱ درصدی پرداخت وام ازدواج در ۶ ماه ابتدای سال جاری

معاون اداره عملیات اعتباری بانک مرکزی گفت: طی ۶ ماه ابتدایی سال بالغ‌بر ۹۷.۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به ۲۹۰ هزار نفر از متقاضیان پرداخت شده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از بانک مرکزی، سارا جلالی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری ۱۱۹.۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری به ۵۳۰ هزار نفر از متقاضیان پرداخت شده است. همچنین تسهیلات فرزندآوری نیز از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ۲۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات به ۲۴۰ هزار نفر از متقاضیان پرداخت شده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۸ درصد رشد داشته است.

وی افزود: از ابتدای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (سال ۱۴۰۰) تا پایان شهریور سال‌جاری، بالغ‌بر ۶۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به بیش از ۳ میلیون و ۵۳۰ هزار نفر و بیش از ۱۵۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری به بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر پرداخت شده است، همچنین در تسهیلات ازدواج ۸۷ درصد و در تسهیلات فرزندآوری ۸۲ درصد افراد موفق به دریافت آن شده‌اند که از این آمار تنها ۱۳ درصد در تسهیلات ازدواج و ۱۸ درصد در تسهیلات فرزندآوری در صف دریافت این تسهیلات هستند.

معاون اداره عملیات اعتباری بانک مرکزی با اشاره به آخرین آمار پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری از سوی شبکه بانکی اظهار کرد: در حوزه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری نیز در بازه زمانی مذکور، بیش از ۱۵۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از متقاضیان توسط شبکه بانکی پرداخت شده است. در حوزه فرزندآوری نیز بیش از ۸۲ درصد متقاضیان موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند.

جلالی ادامه داد: حسب تجارب سنوات گذشته و تأکیدهای مکرر بانک مرکزی به شبکه بانکی، پرداخت این تسهیلات در سه ماهه سوم سال سرعت بیشتری خواهد داشت تا جایی که در سال گذشته شبکه بانکی نسبت به سهمیه ابلاغی بالغ‌بر ۱۴۲ درصد تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و ۱۰۶ درصد فرزندآوری پرداخت کرده است.

به گفته وی در سال جاری نیز تا پایان سال، کل سهمیه ابلاغی توسط شبکه بانکی پرداخت خواهد شد. کمااینکه با توجه به همکاری شبکه بانکی و در راستای اجرای رسالت اجتماعی بانک‌های عامل بیش از سهمیه‌های ابلاغی تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری پرداخت خواهد شد.

رشد ۱۱ درصدی پرداخت وام ازدواج در ۶ ماه ابتدای سال جاری

معاون اداره عملیات اعتباری بانک مرکزی، افزود: از آنجایی که منابع تسهیلات قرض‌الحسنه از محل سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز و جاری سپرده‌گذاران و اقساط وصولی تسهیلات قرض‌الحسنه سنوات گذشته شبکه بانکی تجهیز می‌شود، تعداد متقاضیان دریافت این تسهیلات از منابع مزبور بیشتر است. از این رو شکل‌گیری صف متقاضیان و افزایش مدت زمان انتظار متقاضیان جهت دریافت این تسهیلات امری بدیهی است.

جلالی با اشاره به تمهیدات بانک مرکزی و نهادهای مرتبط درباره کاهش صف تسهیلات ازدواج، خاطرنشان کرد: راهکارهای مؤثر برای کاهش صف و مدت زمان انتظار دریافت تسهیلات در بانک مرکزی، دولت و مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است. یکی از این راهکارها پرداخت تسهیلات به‌صورت اعتباری است که در قالب کارت‌های رفاهی متصل به اوراق گام که از ابزارهای نوین تأمین مالی است، در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: در گام اول بابت پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه جهیزیه با همکاری نهادهای حمایتی تا پایان آبان ماه عملیاتی می‌شود. در صورت استقبال متقاضیان به تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری نیز قابل تعمیم است که اجرای این امر به کاهش صف و کوتاه شدن مدت زمان انتظار دریافت تسهیلات کمک خواهد کرد.

معاون اداره عملیات اعتباری بانک مرکزی اضافه کرد: به‌منظور حل مسائل و مشکلات مطروح شده از سوی متقاضیان بابت ضامن برای دریافت تسهیلات مزبور نیز به دستور ریاست کل بانک مرکزی بر پرداخت این تسهیلات مطابق قانون بودجه با اخذ یک ضامن و یک فقره سفته به شبکه بانکی تاکید شده است. بر این اساس، به‌منظور شفافیت بیشتر در مصادیق ضامن مطابق دستورالعمل اجرایی تسهیلات خرد در دستورالعمل‌های اجرایی تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری و مکاتبات صورت گرفته با بانک‌های عامل تاکید و تصریح شده است.

کد خبر 909067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.