بخش اندکی از قنات‌های فعال شیراز در اختیار باغات قصردشت است

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه تنها هشت رشته قنات فعال در شیراز باقی مانده و بخش اندکی از آن‌ها در اختیار باغات قصر دشت است، نسبت به تهدیدهای اکولوژیک هشدار داد و خواستار برخورد با ساخت‌وسازهای غیرمجاز و هم‌افزایی دستگاه‌ها برای نجات این عرصه‌های طبیعی شد.

مصطفی رحیمی‌کیانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در فارس مهم‌ترین محورهای بررسی کمیسیون معماری، شهرسازی شورا را تأمین آب باغات قصرالدشت و مقابله با تهدیدهای اکولوژیک این محدوده دانست و اظهار کرد: باغات قصرالدشت از مهم‌ترین عرصه‌های طبیعی و اکولوژیکی شهر شیراز هستند که به دلیل خشکسالی، حفر چاه‌های غیرمجاز، خشک شدن قنوات و نیز ساخت‌وسازهای بی‌ضابطه در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به مطالعات انجام‌شده درباره وضعیت منابع آب شیراز افزود: در گذشته ۲۱ رشته قنات در شیراز فعال بود، اما امروز تنها هشت رشته باقی مانده که بخشی از آنها نیز عملاً در اختیار حوزه باغات قصر و دشت نیست.

رئیس کمیسیون معماری، شهرسازی شورای اسلامی شهر شیراز گفت: عوامل مختلفی از جمله عملیات عمرانی کلان‌مقیاس، ساخت‌وسازهای رسمی دارای پروانه و حتی تخلفات ساختمانی غیرمجاز موجب انسداد مسیر آبیاری و خشکیدگی قنوات شده است.

مطالعات تطبیقی برای جلوگیری از تخریب

رحیمی‌کیانی اظهار کرد: مقرر شد ظرف دو ماه آینده مطالعات تطبیقی میان نتایج پژوهش‌های معاونت خدمات شهری و وضعیت موجود انجام گیرد تا میزان تأثیر ساخت‌وسازها بر منابع آبی و آبیاری باغات مشخص شود.

وی افزود: این نتایج مبنای تصمیم‌گیری نهایی کمیسیون و ارائه گزارش به صحن شورا خواهد بود.

رئیس کمیسیون معماری، شهرسازی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به مصوبات متعدد شورا از جمله «حریم‌بانی» و «استقرار ناحیه ویژه باغ‌ها» گفت: شهرداری دو رویکرد را در پیش گرفته است، نخست برخورد فوری با تخلفات ساختمانی حین وقوع و دوم اجرای احکام تخریب برای ساخت‌وسازهای غیرمجاز گذشته.

رحیمی‌کیانی اظهار کرد: برخی از این احکام به دلیل نیاز به حمایت‌های قانونی و همراهی بیشتر دستگاه‌های اجرایی و قضائی هنوز اجرا نشده، اما اقدامات خوبی با همکاری قوه قضائیه، نیروی انتظامی و دستگاه‌های مرتبط آغاز شده است.

وی افزود: برای نجات باغات شیراز نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها از جمله استانداری، فرمانداری، جهاد کشاورزی و دستگاه‌های قضائی و امنیتی هستیم، تنها با هم‌افزایی کامل می‌توانیم عوارض نامبارک ساخت‌وسازهای غیرمجاز را از پیکره باغات قصر و دشت حذف کنیم.

رئیس کمیسیون معماری، شهرسازی شورای اسلامی شهر شیراز گفت: امیدواریم با درایت مدیریت کلان استان و تعامل حداکثری دستگاه‌ها، روند حفاظت از باغات شیراز شتاب گیرد و شاهد بازگشت حیات به این عرصه‌های ارزشمند طبیعی باشیم.

کد خبر 908888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.