تکمیل راه‌آهن رشت–آستارا از اولویت‌های دولت است

استاندار گیلان گفت: نزدیک به نیمی از مسیر راه‌آهن رشت–آستارا آزادسازی شده و دولت چهاردهم مصمم است این پروژه ملی را تا پایان سال به بهره‌برداری برساند تا جایگاه گیلان در ترانزیت بین‌المللی ارتقا پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، هادی حق‌شناس امروز_سه‌شنبه یکم مهر_ در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: یکی از اهداف دولت احداث راه‌آهن رشت–آستارا است و در شش ماه گذشته نزدیک به نیمی از مسیر آزادسازی شده است، طبق برنامه‌ریزی‌ها تا پایان سال بخشی از مسیر آماده بهره‌برداری خواهد بود و وزیر مربوطه به‌زودی برای بازدید از پروژه به استان سفر می‌کند.

وی با اشاره به آخرین وضعیت پروژه، افزود: این مسیر به طول ۱۶۰ کیلومتر طراحی شده و بخش زیادی از آن روی پل ساخته می‌شود تا کمترین آسیب به اراضی کشاورزی و جنگل‌های هیرکانی وارد شود؛ اجرای پروژه علاوه بر حفظ محیط زیست، جایگاه گیلان را در ترانزیت بین‌المللی ارتقا خواهد داد.

استاندار گیلان، تکمیل این پروژه را از مطالبات جدی مردم و مسئولان دانست و خاطرنشان کرد: با وجود محدودیت‌های مالی و شرایط سخت اقتصادی، دولت چهاردهم مصمم است این طرح ملی را به سرانجام برساند و امیدواریم برخلاف گذشته، این پروژه سال‌ها به طول نینجامد.

حق‌شناس با تأکید بر ضرورت توسعه بخش سلامت، تصریح کرد: سرانه تخت بیمارستانی گیلان پایین‌تر از میانگین کشور است و مجموع ظرفیت تخت‌های دولتی و خصوصی حدود ۴۲۰۰ تخت است، این آمار نشان می‌دهد که گیلان به توسعه زیرساخت‌های درمانی نیاز دارد.

وی با اشاره به طرح بیمارستان جنرال رشت گفت: از سال ۱۳۸۷ در دست ساخت است و با تأمین منابع مالی، به‌زودی افتتاح خواهد شد؛ هدف دولت افزایش تخت‌ها به بیش از ۵۲۰۰ تخت است.

استاندار گیلان به بهبود وضعیت بندر آستارا اشاره کرد و افزود: پس از ۱۸ ماه تعطیلی، بندر دوباره فعال شد و عملیات تخلیه و بارگیری کالا در حال انجام است، به نحوی که بارهای وارداتی از ترکیه از طریق رشت به ترکمنستان ارسال می‌شود.

حق‌شناس با تأکید بر اهمیت حمل‌ونقل هوایی در گیلان اظهار کرد: پرولزهای فرودگاه رشت در هفته منتهی به جنگ ۱۲ روزه به ۲۵۵ پرواز رسید، اکنون نیز، میانگین پروازها به ۱۸۰ پرواز در هفته رسیده است و جایگاه هشتم کشور قرار دارد.

وی با اشاره به مزیت‌های گیلان در حوزه‌های مختلف، افزود: کشاورزی، دریا و گردشگری سه محور اصلی توسعه استان هستند، با وجود بیش از ۱۰۰ فروند کشتی اقیانوس‌پیما با پرچم جمهوری اسلامی، سهم جوانان گیلانی در حوزه دریایی باید پررنگ‌تر شود، همچنین در حوزه گردشگری باید با آموزش‌های مهارتی به افزایش کیفیت خدمات و ایجاد اشتغال پایدار کمک کرد.

استاندار گیلان با تاکید بر ضرورت توجه به سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و دریایی خاطرنشان کرد: این سرمایه‌گذاری‌ها می‌تواند ارزش افزوده قابل توجهی برای استان ایجاد کند. در کنار آن، توسعه گردشگری با ایجاد اقامتگاه‌های استاندارد و خدمات مناسب، گیلان را به مقصدی پایدارتر برای مسافران تبدیل خواهد کرد.

حق‌شناس با اشاره به مشکلات زیست‌محیطی در گیلان، تصریح کرد: مسئله دفن زباله در گیلان همچون سایر استان‌های شمالی یک معضل جدی است و انتخاب محل دفن باید با نگاه کارشناسی و همراهی مردم انجام شود؛ در غیر این صورت طبیعت استان با تهدید جدی مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به پایان سال آبی گذشته گفت: گیلان در سال گذشته حدود ۱۵۰ میلی‌متر بارش داشت که نعمتی بزرگ است اما نباید باعث غفلت ما از مدیریت منابع آب شود؛ بحران آب امروز مسئله‌ای ملی است و کمبود آن می‌تواند حتی تولید برق کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

استاندار گیلان یکی از مهم‌ترین نیازهای استان را در حوزه آب، مدیریت منابع دانست و افزود: با احداث سدهای لاستیکی و استفاده بهینه از ظرفیت‌های آبی می‌توان حجم قابل توجهی از آب شرب و کشاورزی را تأمین کرد.

حق‌شناس با بیان اینکه مسئله آب، فاضلاب و مدیریت پسماند در گیلان باید بارها مطرح و در سطح ملی پیگیری شود، تصریح کرد: اگر این مشکلات دائماً تکرار شود، سرانجام مقامات ملی راه‌حل‌های اساسی را اجرا خواهند کرد، از این‌رو مسئله آب و محیط‌زیست باید به‌عنوان اولویت نخست استان گیلان در دستور کار همه مسئولان و مردم قرار گیرد.

وی با اشاره به برخی حواشی واردات گوشت فاسد به گیلان گفت: هرگاه ابهامی ایجاد شود، وظیفه دستگاه مربوطه است که شفاف‌سازی کند؛ ما در مواردی مانند واردات دام و محصولات کشاورزی بلافاصله موضوع را به سازمان‌های تخصصی از جمله دامپزشکی اعلام کردیم تا سلامت مردم تضمین شود.

کد خبر 908551

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • غنی معصومی IR ۲۱:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
    0 0
    خط آهن رشت آستارا باید دهه هشتاد تمام میشد،لطفاً زیر لحاف بمانید اگه بیرون بیایید سرما می خورید.