میراث فرهنگی اصفهان برای حفظ بافت تاریخی متعهد باشد

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اداره کل میراث فرهنگی اصفهان همان‌گونه که برای کشف چند سکه در گذر کمر زرین حساسیت و تلاش ویژه‌ای نشان داد، لازم است به همان اندازه در قبال حفظ بافت تاریخی حساس و متعهد باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهدی طغیانی امروز _شنبه بیست‌ونهم شهریور_ در جلسه کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه بافت تاریخی شهر اصفهان نیازمند برنامه‌ای جامع و روشن است، اظهار کرد: باید در مناطقی همچون منطقه ۱ و ۳ شهرداری اصفهان که دارای بافت تاریخی ارزشمندی هستند توجه ویژه‌ای داشت، چرا که ضروری است هویت تاریخی این شهر را از ورطه نابودی نجات داد.

وی افزود: باید میان «حفظ بافت» و «نوسازی بافت» تفاوت قائل شد، چراکه این دو مفهوم تعریفی جدا دارند.

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: نمونه بارز این مسئله در محله جویباره مشاهده می‌شود، جایی که بافت تاریخی آن از میان رفته و به حال خود رها شده است؛ در این محدوده هر مالک با دریافت پروانه خانه‌های خود را دو طبقه ساخته و در نتیجه هویت تاریخی محله به‌کلی از بین رفته است؛ در محله دردشت نیز همین روند تکرار شده است.

طغیانی ادامه داد: اهمیت بافت تاریخی برای شهری همچون اصفهان در این است که شهروند یا گردشگر نباید تنها به‌صورت پراکنده با بناهای تاریخی روبه‌رو شود، بلکه باید در گذرها و محلات قدم بگذارد و فضایی را تجربه کند که او را به ۴۰۰ سال پیش بازمی‌گرداند.

وی تصریح کرد: اصفهان باید سه گام را با جدیت دنبال کند؛ نخست حفظ بافت تاریخی، سپس احیا و در نهایت بازآفرینی آن؛ به‌عنوان مثال در محله ابواسحاقیه تعداد زیادی از خانه‌های ارزشمند نابود شده‌اند.

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اداره کل میراث فرهنگی اصفهان همان‌گونه که برای کشف چند سکه در گذر کمر زرین حساسیت و تلاش ویژه‌ای نشان داد، لازم است به همان اندازه در قبال حفظ بافت تاریخی حساس و متعهد باشد؛ در طرح جامع شهری نیز باید به‌نحوی برنامه‌ریزی شود که حضور در محلاتی همچون ابواسحاقیه یا دردشت گذشته تاریخی اصفهان را برای شهروند و گردشگر تداعی کند.

طغیانی تصریح کرد: نباید تمام بار احیا و حفاظت از بافت تاریخی بر دوش شهرداری گذاشته شود، چرا که این نهاد منابع محدودی در اختیار دارد و نمی‌تواند هم‌زمان وظایف راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و حتی دولت را بر عهده بگیرد؛ ضروری است در طرح جامع شهر تکلیف بافت تاریخی مشخص و مصوب شود که هیچ‌گونه ساخت‌وساز مدرن در این محدوده‌ها صورت نگیرد.

وی اضافه کرد: لازم است بسته‌های تشویقی کارآمد برای سرمایه‌گذاران و شهروندانی که به حفظ و احیای بافت اقدام می‌کنند، در نظر گرفت، همچنین مدیران مناطق به‌ویژه در منطقه یک و ۳ شهرداری اصفهان باید از صدور مجوز ساخت‌وساز در بافت تاریخی خودداری کند؛ در گام‌های بعدی تحقق این هدف تنها با هم‌افزایی و تعامل میان دستگاه‌هایی همچون اداره کل میراث فرهنگی، شهرداری، اوقاف و حتی دستگاه قضائی امکان‌پذیر است و همراهی این نهادها می‌تواند زمینه‌ای محکم برای حفظ و احیای میراث ارزشمند اصفهان فراهم سازد.

کد خبر 907426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی ایرانم گریه دارد IR ۰۱:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۶/۳۰
    0 0
    درود جناب طغیانی