اختتامیه ممیزی شخص ثالث (IMS) در شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند

جلسه اختتامیه ممیزی شخص ثالث (IMS) سال ۱۴۰۴ در شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند با حضور مدیر عامل ، مدیران و رؤسای ستادی و عملیاتی پالایشگاه و ممیزین شرکت « آرین توف پاسارگاد» با موفقیت به پایان رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط عمومی پالایشگاه شازند، رضا چراغی در این آئین اظهار کرد: تفکیک وظایف میان مهندسی طرح‌ها و مهندسی عمومی، نکته‌ای بسیار کلیدی و راهبردی بود که خوشبختانه در ماه‌های اخیر، همکاران ما در واحدهای مرتبط به‌صورت عملیاتی درگیر آن بوده‌اند.

وی افزود: پروژه‌های جدیدی که با مقیاس کوچک‌تر تعریف شده‌اند، عمدتاً به حوزه مهندسی عمومی واگذار شده‌اند و این تفکیک در عمل در حال اجراست.

مدیر عامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند گفت: مستندسازی رسمی این فرآیند هنوز صورت نگرفته و ضروری است واحدهای ذی‌ربط نسبت به ثبت و تدوین مستندات اقدام عاجل کنند تا از بروز ابهامات سیستمی در آینده جلوگیری شود.

چراغی خاطر نشان کرد: در خصوص موضوع صرف انرژی و به‌ویژه بحث کاتالیست‌ها، همان‌طور که اشاره شد، چالش‌های وجود دارد، که می‌توانیم با اتکا به توان داخلی و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان به زودی بر مسائل فائق شویم.

وی تأکید کرد: بسیاری از قطعات حیاتی نیازمند بازسازی یا جایگزینی است، اما زیرساخت لازم در داخل کشور برای این امر فراهم نیست.

مدیر عامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند اظهار کرد: این موضوع پیش‌تر نیز در جلسات داخلی مطرح شده بود و انتظار می‌رود با حساسیت بیشتری مورد رسیدگی قرار گیرد، رعایت اصول ایمنی و ظاهر حرفه‌ای در محیط‌های صنعتی، نه‌تنها به ارتقای فرهنگ سازمانی کمک می‌کند بلکه در نگاه بیرونی نیز تأثیرگذار است.

چراغی افزود :در مورد دفتر PMOنیز، با توجه به نوپا بودن این ساختار در چارت سازمانی، طبیعی است که در مراحل ابتدایی با برخی تناقضات سیستمی مواجه باشیم .

وی گفت: گذار از ساختار دولتی به مدل شبه‌خصوصی و هولدینگی، نیازمند زمان و تطبیق تدریجی فرآیندهاست، اختلافات موجود در شیوه‌های نامه‌نگاری، ثبت مستندات و گردش کار، به‌مرور با تثبیت ساختار جدید و تدوین رویه‌های منسجم، مرتفع خواهد شد.

مدیر عامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند افزود: در مجموع، خوشحالیم که ممیزی اخیر با دقت و نگاه تحلیلی انجام شد و بسیاری از نکاتی که به آنها اشاره شد، هم‌اکنون در دستور کار واحدهای اجرایی قرار دارند یا مراحل نهایی خود را طی می‌کند.

چراغی اظهار کرد: بخشی از این موارد نیازمند اصلاحیه‌های رسمی و بخشی دیگر در قالب پروژه‌های توسعه‌ای تعریف شده‌اند، امید است با همکاری و پیگیری مستمر همکاران، بتوانیم در آینده‌ای نزدیک به سطح استاندارد مطلوب در تمامی حوزه‌ها دست یابیم.

پالایشگاه نفت امام خمینی (ره) شازند مسیر توسعه و بهبود را با جدیت دنبال می‌کند

علی رضا حیدری سر تیم ممیزی شرکت آرین توف پاسارگاد هم در آئین اظهار کرد: این ممیزی که در شرایط خاص اورهال پالایشگاه انجام شد، با هدف بررسی تطابق عملکرد واحدها با پنج استاندارد کلیدی بین‌المللی صورت گرفت.

وی افزود: یافته‌های ما در سه بخش اصلی قابل ارائه شامل: نقاط قوت، توصیه‌های اصلاحی، و موارد فقدان انطباق است.

سرتیم ممیزی گفت :در حوزه برنامه‌ریزی مخازن، جدول کنترل و محافظت از محصول بر اساس الزامات استاندارد ISO 29001 تهیه شده و بسیاری از اقدامات اجرایی شده‌اند، در واحد مهندسی طرح‌ها نیز حرکت به سمت استاندارد ISO 21500 در حوزه مدیریت پروژه آغاز شده و منشورهای پروژه در حال تدوین است.

حیدری ادامه داد: واحد روابط عمومی نسبت به سال گذشته تغییرات چشمگیری داشته و با حرکت به سمت استاندارد ISO 26000 در حوزه مسئولیت اجتماعی، موفق شده است شناسنامه فعالیت‌ها و برنامه‌های اجرایی تا پایان سال را تهیه کند.

وی تصریح کرد: در واحد بهداری نیز تجهیزات تخصصی و خدمات رایگان ارائه‌شده به کارکنان، نشان‌دهنده توجه ویژه مدیریت به سلامت کارکنان است.

سرتیم ممیزی خاطر نشان کرد : رعایت الزامات امنیت فیزیکی در مرکز داده‌ها، دانش فنی بالای پرسنل به‌ویژه در حوزه HSE، کنترل مطلوب در مراکز ورزشی و خانه‌های سازمانی، و استفاده از تکنولوژی بازیافت انرژی در فاز ۲ از دیگر نقاط قوت شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند است.

حیدری اظهار کرد: پالایشگاه نفت امام خمینی (ره) با وجود چالش‌های ساختاری، تحریمی و عملیاتی، مسیر توسعه و بهبود را با جدیت دنبال می‌کند، بسیاری از موارد شناسایی‌شده یا در حال اجرا است یا در مراحل نهایی قرار دارد.

وی افزود: امید می‌رود با پیگیری مستمر، مستندسازی دقیق و جاری‌سازی اصلاحات، این مجموعه صنعتی بتواند به سطح استانداردهای جهانی در حوزه ایمنی، بهره‌وری و مسئولیت اجتماعی دست یابد.

سر تیم ممیزی افزود: در پی انجام ممیزی‌های اخیر در واحدهای مختلف سازمان، مجموعه‌ای از یافته‌ها، توصیه‌ها و الزامات سیستمی استخراج شده که نشان‌دهنده بلوغ نسبی فرآیندهای مدیریتی، تعهد سازمان به استانداردهای بین‌المللی و همچنین ظرفیت‌های بالقوه برای بهبود مستمر در حوزه‌های عملیاتی، ایمنی، زیست‌محیطی و فرهنگی است.

حیدری خاطر نشان کرد : هیچ‌گونه فقدان انطباق اصلی مشاهده نشد و سازمان با توجه به عملکرد قابل قبول در حوزه‌های مختلف، به دریافت گواهینامه‌های استانداردهای مدیریتی ISO 9001 (کیفیت)، ISO 14001 (محیط زیست)، ISO 45001 (ایمنی و بهداشت شغلی)، ISO 50001 (مدیریت انرژی) و ISO 29001 (سیستم کیفی صنایع نفت و گاز) توصیه شد.

وی تاکید کرد: این موفقیت حاصل تلاش مستمر واحدهای برنامه‌ریزی، سیستم‌ها، بازرسی، پژوهش و سایر بخش‌های عملیاتی بوده و شایسته تقدیر است.

سر تیم ممیزی عنوان کرد : برخی عدم انطباق‌های جزئی (Minor) در گزارش‌ها مشاهده شد که نیازمند تهیه و اجرای برنامه اقدام اصلاحی (Action Plan) در بازه زمانی ۱۴ روزه است، این موارد عمدتاً شامل ضعف در مستندسازی اختیارات شغلی، عدم تطابق برخی اهداف با عملکرد واقعی، و نواقص جزئی در ایمنی محیط‌های کاری و تجهیزات بوده‌است.

حیدری اظهار کرد: در حوزه آموزش، با توجه به الزام استاندارد ۲۹۰۰۱، نیازسنجی آموزشی باید بر اساس شایستگی‌های فردی کارکنان انجام شود، پیشنهاد می‌شود با بهره‌گیری از فرم‌های تهیه‌شده توسط مشاوران پیشین، ماتریس شایستگی برای هر سمت شغلی تدوین شده و به واحد آموزش ارائه شود تا فرآیند نیازسنجی به‌صورت هدفمند و منطبق با الزامات استاندارد انجام شود.

وی گفت: توصیه می‌شود این موارد در قالب پیوست‌های تکمیلی یا اسناد مستقل، به‌ویژه برای سمت‌هایی که خارج از چارچوب نفت تعریف شده‌اند، تدوین و منتشر شود.

سر تیم ممیزی پالایشگاه شازند خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌شود نرم‌افزار مدیریت انرژی جایگزین فایل‌های اکسل فعلی شود و پایش دوره‌ای تجهیزات مانند تله‌های بخار با تخصیص نیروی انسانی کافی انجام شود.

حیدری افزود: در حوزه زیست‌محیطی، مشارکت فعال واحدها در شناسایی جنبه‌های آلاینده و تعریف پروژه‌های بهبود از دل جنبه‌های مثبت و منفی فرآیندها توصیه می‌شود، برخی اقدامات کنترلی برای جنبه‌های زیست‌محیطی کفایت لازم را نداشته‌اند و نیازمند بازنگری است.

اختتامیه ممیزی شخص ثالث (IMS) در شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند

کد خبر 905835

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.