به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی، علی صفری اظهار کرد: باغات پسته استان در مناطق سردسیری و خشک قرار دارد که علاوه بر ایجاد درآمد اقتصادی در شرایط اقلیمی کم آب، با اجرای نقش اصلاح خاک و زمین وتثبیت شنهای روان به طریق بیولوژی تاثیر بسزایی در تعدیل اقلیم مناطق شهری و روستایی دارد.
وی با بیان اینکه متوسط عملکرد پسته در سالجاری هزار و ۳۰۰ کیلو گرم پسته خشک در هر هکتار است، تصریح کرد: شهرستانهای زرندیه و ساوه به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت استان را به خود اختصاص داده و دارای ارقام اکبری، کله قوچی، احمد اقایی، چروک و فندقی است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی به مناسبت ۱۵ شهریور، روز ملی پسته از پیشبینی برداشت ۱۷ هزار تن این محصول ارزشمند از سطح ۱۵ هزار هکتار از باغات بارور استان خبر داد.
صفری افزود: پسته استان مرکزی به دلیل رنگ و طعم منحصربهفرد، دارای ارزش صادراتی بوده و حدود ۸۰ درصد آن به کشورهای همجوار، اروپایی، هند و چین صادر و ۲۰ درصد باقی مانده در بازار داخل به فروش میرسد.
وی خاطرنشان کرد: بهترین موقع برداشت پسته زمانی است که حدود ۷۰ درصد میوه آن رسیده باشد، زیرا باعث حفظ سلامت درخت و کاهش آفلاتوکسین شده و در عین حال به دلیل تجمع چربی، میوه اونس و وزن قابل قبولی پیدا کرده و سنگینی خود را به دست میآورد.


نظر شما