تدوین ۱۲ جلد روزشمار جنگ دوازده‌روزه؛ لرستان در جمع استان‌های شاخص شهیدپرور

جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ومقاومت گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، روزشمار دوازده‌روزه جنگ در قالب ۱۲ جلد قطور منتشر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا در لرستان، امیر نبی سهرابی امروز _ یکشنبه نهم شهریور _ در آئین تکریم و معارفه مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با تبریک ماه مبارک ربیع‌الاول، ماه میلاد پیامبر رحمت حضرت رسول اکرم (ص) و ماه ولایت اظهار کرد: در این ماه پربرکت، یاد و خاطره شهدای عزیزمان، به‌ویژه شهدای جنگ تحمیلی دوازده‌روزه، فرماندهان دلاور، دانشمندان بزرگ و مردم مقاوم کشورمان را که در این نبرد نابرابر به شهادت رسیدند، گرامی می‌داریم.

وی با بیان اینکه مأموریت اصلی بنیاد، انتقال پیام و فرهنگ دفاع مقدس به نسل‌های امروز و آینده است، افزود: در جنگ تحمیلی دوازده‌روزه، رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی تهاجمی ناجوانمردانه علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز کردند و کشور ما در شرایطی قرار گرفت که نه جنگ کامل بود و نه صلح پایدار. در چنین شرایطی، بنیاد وظیفه دارد تاریخ و ادبیات این نبرد را به‌درستی تبیین کرده و برای آیندگان ثبت و ضبط کند.

جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت گفت: اداره‌کل حفظ آثار در استان لرستان نیز مأموریت دارد وقایع این جنگ، به‌ویژه مناطق هدف حملات دشمن، نقش مردم استان، خدمات دولت و فداکاری‌های نیروهای مسلح را به‌طور دقیق مستندسازی و روایت کند تا هیچ بخشی از این تاریخ در غبار فراموشی باقی نماند تا تحریفی از سوی دشمن انجام نگیرد.

لزوم مستندسازی وقایع جنگ دوازده‌روزه

وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی در این حمله هدف داشت که به کشور، نظام و امنیت ملی ما آسیب برساند، اما با انسجام ملی، اتحاد اجتماعی و فرماندهی مدبرانه مقام معظم رهبری و نیز پایمردی نیروهای مسلح و مردم عزیزمان، نقشه‌های دشمنان شکست خورد و آنان ناگزیر به پذیرش آتش‌بس شدند.

سهرابی تصریح کرد: این پیروزی مرهون وفاق و اتحاد ملی است؛ اتحادی که باید حفظ شود. یکی از مأموریت‌های مهم این اداره‌کل نیز انتقال پیام همین همبستگی و مقاومت به نسل جوان است، از این‌رو لازم است تمام دستگاه‌ها، اعم از نیروهای مسلح، هلال احمر، مراکز درمانی، دستگاه‌های خدماتی و سایر ارگان‌ها، تمام مستندات، گزارش‌ها و اطلاعات مربوط به وقایع این جنگ را در اختیار اداره‌کل قرار دهند تا بتوانیم آنها را به‌صورت کتاب و روزشمار دقیق منتشر کنیم.

وی افزود: براساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده، روزشمار دوازده‌روزه جنگ به‌صورت ۱۲ جلد قطور تدوین خواهد شد و لرستان به‌عنوان استانی که سومین تعداد بالای شهدا را در این جنگ تقدیم کرده است، جایگاه ویژه‌ای در این پروژه خواهد داشت.

موزه دفاع مقدس؛ میراثی برای نسل آینده

جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ومقاومت تصریح کرد: یکی دیگر از مأموریت‌های مهم اداره‌کل، تکمیل موزه دفاع مقدس و مقاومت لرستان است که بحمدالله ساختمان و المان این موزه در شهر خرم‌آباد ساخته شده و از نظر معماری، اثری شاخص و کم‌نظیر در کشور به‌شمار می‌رود.

وی بیان کرد: اکنون زمان آن رسیده که با غنی‌سازی محتوایی موزه، زمینه انتقال پیام دفاع مقدس به نسل‌های جدید فراهم شود، در این مسیر، حضور و ایده‌های اساتید دانشگاه، اندیشمندان، پیشکسوتان دفاع مقدس و صاحب‌نظران استانی ضروری است، پیشنهادها و طرح‌های این عزیزان باید در اختیار اداره‌کل قرار گیرد تا بتوانیم از آنها در تکمیل محتوای موزه بهره ببریم.

سهرابی گفت: جامعه هدف این موزه، کودکان، نوجوانان و جوانان هستند و باید اهداف، دستاوردها و پیام‌های دفاع مقدس را به زبان امروز برای آنان روایت کنیم. جنگ تحمیلی دوازده‌روزه نشان داد که انتقال فرهنگ مقاومت و تبیین ارزش‌های دفاع مقدس برای نسل آینده، ضرورتی انکارناپذیر است؛ چرا که تهدید دشمنان علیه کشور همچنان پابرجاست و ما نیز باید با تقویت فرهنگ ایستادگی و خودباوری، از میهن عزیزمان دفاع کنیم.

وی ضمن قدردانی از پنج سال تلاش ارزشمند سرهنگ محسن رشیدی در سمت مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان گفت: ایشان پس از ۳۹ سال خدمت صادقانه به افتخار بازنشستگی نائل آمده‌اند.

جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ومقاومت بیان کرد: با انتصاب سرهنگ سپهدار نیک‌روش به‌عنوان مدیرکل جدید این اداره نیز برای ایشان آرزوی موفقیت داریم و امیدواریم در مسیر حفظ و انتقال ارزش‌های دفاع مقدس و ادامه راه شهدا و مقاومت، توفیقات روزافزون نصیب‌شان شود.

کد خبر 900615

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.