افزایش تولید برای تضمین امنیت غذایی، یک ضرورت غیرقابل انکار است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: افزایش تولید برای تضمین امنیت غذایی که یک ضرورت غیرقابل انکار است و کاهش مصرف آب از طریق برنامه‌های مدون. این دو هدف در کنار هم، مفهومی کلیدی را شکل می‌دهند به نام بهره‌وری تولید، یعنی افزایش تولید در واحد سطح و کاهش مصرف آب در واحد سطح.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، رضا بهراملو امروز _دوشنبه سوم شهریور_ در جلسه شورای اداری استان همدان که با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: در حالی که متوسط تولیدات جهانی ۴۰ درصد و در فرانسه تا ۶۰ درصد از اراضی دیم به دست می‌آید، سهم کشور ما تنها ۱۰ درصد است، این آمار نشان‌دهنده پتانسیل بالای رشد و همچنین آسیب‌پذیری بخش کشاورزی در صورت نبود مدیریت منابع آب است؛ چرا که ۱۰ درصد از تولیدات کشور به دلیل آبیاری نشدن از دست می‌رود.

وی افزود: در راستای سیاست‌های کلان کشوری و هدف خودکفایی، دو هدف اصلی به طور هم‌زمان پیگیری می‌شود؛ افزایش تولید برای تضمین امنیت غذایی که یک ضرورت غیرقابل انکار است و کاهش مصرف آب از طریق برنامه‌های مدون. این دو هدف در کنار هم، مفهومی کلیدی را شکل می‌دهند به نام بهره‌وری تولید، یعنی افزایش تولید در واحد سطح و کاهش مصرف آب در واحد سطح.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی پایدار گفت: امنیت غذایی پایدار به معنای دسترسی همه آحاد جامعه در هر زمان و مکان به غذای کافی و سالم. علاوه بر این، حفظ خاک و منابع طبیعی به عنوان امانتی برای نسل‌های آینده از اولویت‌های اصلی است که نشان‌دهنده رویکرد جامع و پایدار سازمان است.

وی ادامه داد: تطبیق آمار و رفع تداخلات امری بسیار مهم است؛ دقت در آمار و اطلاعات کشاورزی برای برنامه‌ریزی صحیح و مؤثر بسیار حیاتی است، استان همدان سال گذشته به عنوان اولین استان، رفع تداخلات اراضی را به پایان رسانده است، این اقدام کمک می‌کند تا میزان نیاز به کود، بذر و ظرفیت تولید به طور دقیق مشخص شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: استفاده از نخبگان و اراضی مغفول باید در دستور کار قرار گیرد، سازمان از ایده‌های نو و کاربردی که به افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف کمک کند، استقبال می‌کند و همچنین از توان نخبگان کشاورزی و اراضی که تاکنون مغفول مانده‌اند، استفاده خواهد کرد.

بهراملو به مقایسه آمار تولید در ۱۰ سال گذشته و یک سال اخیر پرداخت و عنوان کرد: تولید در بخش زراعت از ۳.۱۴ میلیون تن به ۳.۵۵ میلیون تن افزایش پیدا کرده است، در بخش باغبانی نیز تولید از ۷۰۰ تا ۷۰۵ هزار تن رشد داشته است، همچنین در تولید گوشت قرمز و محصولات شیلاتی نیز شاهد رشد بوده‌ایم، هرچند تاکید شد که این رشد باید پایدار و ادامه دار باشد.

وی ادامه داد: از جمله فعالیت‌های شاخصی که در راستای کاهش مصرف آب و افزایش تولید صورت گرفته، می‌توان به طرح فراز در زمینه سرشاخه کاری اشاره کرد که منجر به ارتقای محصولاتی همچون گل محمدی شده است.

کد خبر 898383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.