تقویت مشارکت اجتماعی و هم‌افزایی تشکل‌های مردمی با نهادهای دینی در لرستان

نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به نقش بی‌بدیل مردم و تشکل‌های مردم‌نهاد در حل آسیب‌های اجتماعی، بر لزوم افزایش کیفیت عملکرد این سازمان‌ها و تقویت ارتباط آنان با مساجد و ستادهای نماز جمعه تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، حجت‌الاسلام سید احمدرضا شاهرخی امروز_ چهارشنبه بیست‌ودوم مرداد_ در نشست هم‌اندیشی با تشکل‌های مردم‌نهاد به مناسبت روز ملی تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی اظهار کرد: مشارکت، از اصول بنیادین و مسلم اسلام است و تمام دستاوردهای بزرگ ملی از جمله پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی، نتیجه این روحیه و حضور فعال مردم بوده است.

وی با تأکید بر اینکه مشارکت اجتماعی، زیربنای عبادی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در اسلام و سایر ادیان الهی است، افزود: تشکل‌های مردم‌نهاد باید ارتباط خود را با مساجد، ستادها و پایگاه‌های نماز جمعه تقویت کنند تا هم‌افزایی واقعی شکل گیرد و صدای مردم و سازمان‌ها رساتر شنیده شود.

امام جمعه خرم‌آباد با اشاره به ضعف موجود در تعاملات برخی تشکل‌ها با نهادهای دینی گفت: با وجود اشتراکات فراوان، هنوز بخشی از سمن‌ها ارتباط مؤثری با مساجد و ستادهای نماز جمعه ندارند. این فاصله باید با همکاری مسئولان و فعالان این حوزه از بین برود تا ظرفیت‌های مردمی و اجتماعی استان به طور کامل به کار گرفته شود.

شاهرخی با اشاره به فرصت‌های بزرگ مشارکت اجتماعی، همچون اربعین حسینی و حضور پرشور مردم در رویدادهای اجتماعی و انقلابی گفت: سازمان‌های مردم‌نهاد باید کیفیت فعالیت‌های خود را ارتقا دهند و با ترویج روحیه مسئولیت‌پذیری، مطالبه‌گری اخلاقی و خدمت‌محوری، نسل‌هایی متعهد و جامعه‌محور تربیت کنند.

وی با بیان اینکه وجود مشکلاتی همچون کودکان کار، معتادان متجاهر، نزاع‌های دسته‌جمعی، نابه‌سامانی‌های ساخت‌وساز و سایر آسیب‌های اجتماعی ضرورت همکاری مشترک را دوچندان می‌کند، افزود: لازم است با گفتمان‌سازی و حضور فعال سمن‌ها در عرصه‌های مختلف، ضمن پاسداشت فرهنگ و ارزش‌های دینی، آمادگی لازم برای مدیریت تحولات اجتماعی فراهم شود.

امام جمعه خرم‌آباد بر لزوم تقویت نشست‌های مشترک میان تشکل‌های مردمی و نهادهای مذهبی تأکید کرد و گفت: امروز زمان اختلاف‌افکنی و فاصله‌گذاری نیست؛ باید با تعامل و هم‌افزایی از ظرفیت‌های عظیم فرهنگی و معنوی لرستان برای حل مسائل اجتماعی به بهترین شکل استفاده کرد.

سمن‌ها؛ بازوی توانمند دولت در کاهش آسیب‌های اجتماعی لرستان

ناهید پرویزپور، مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان نیز ضمن تسلیت ایام اربعین و گرامیداشت یاد شهدای کربلا و شهدای اقتدار استان، گزارشی از عملکرد یک‌ساله حوزه اجتماعی استانداری و وضعیت سمن‌های فعال استان ارائه کرد.

وی با اشاره به فعالیت ۷۶۰ سازمان مردم‌نهاد دارای مجوز در لرستان گفت: از این تعداد، ۱۶۵ سمن زیر نظر شورای توسعه و حمایت استانداری و سایر تشکل‌ها با مجوز دستگاه‌هایی همچون کمیته امداد، بهزیستی، محیط‌زیست، ورزش و جوانان و نیروی انتظامی فعالیت می‌کنند، حوزه‌های اصلی فعالیت این سمن‌ها شامل توانمندسازی، سلامت، محیط‌زیست و مهارت‌آموزی است.

پرویزپور تسهیل صدور و تمدید مجوز فعالیت سمن‌ها را از رویکردهای مهم دولت چهاردهم و استاندار لرستان دانست و افزود: در یک‌سال گذشته، ۴۴ مجوز جدید صادر شده که ۱۲ مورد آن در سه ماه نخست سال ۱۴۰۴ بوده است.

وی با اشاره به برگزاری چهار کارگاه آموزشی و انتشار پنج عنوان کتاب در حوزه قوانین، مقررات و تأمین مالی سمن‌ها، گفت: این منابع با تیراژ ۵۰۰ جلد در اختیار تشکل‌ها قرار گرفته است، همچنین سه ساختمان ملکی دفتر امور اجتماعی در مناطق حاشیه‌نشین خرم‌آباد (اسدآبادی، جهانگیرآباد و فلک‌الدین) برای استقرار و فعالیت سمن‌ها واگذار شده است تا برنامه‌های ارتقای توان اجتماعی در این مناطق اجرا شود.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری به اجرای برنامه‌های افزایش نشاط اجتماعی اشاره کرد و گفت: برگزاری جشن‌های انقلاب فجر ۱۴۰۳ در ۱۲ شهرستان، تجلیل از ۱۲۰ خیر نمونه در سالروز میلاد امام حسن مجتبی (ع) و برگزاری همایش «شهروند ارزشمند و قانون‌مدار» با معرفی ۱۰۰ نفر منتخب از جمله اقدامات انجام شده بوده است.

وی همچنین از حمایت دفتر اجتماعی از اردوهای دانش‌آموزی مناطق کم‌برخوردار و اجرای برنامه‌های مهارت‌آموزی و نشاط اجتماعی برای کودکان حاشیه‌نشین با همکاری آموزش‌وپرورش خبر داد.

پرویزپور نقش سمن‌ها در بحران‌هایی مانند سیل ۹۸، ایام کرونا و ثبت جهانی دره خرم‌آباد را قابل‌تقدیر دانست و تأکید کرد: این مجموعه‌ها بدون چشمداشت و به‌صورت داوطلبانه در امدادرسانی، پویش‌های مطالبه‌گری و آگاهی‌بخشی اجتماعی پیشتاز بوده‌اند.

وی با اشاره به مشارکت فعال سمن‌ها در حمایت از نظام جمهوری اسلامی به‌ویژه در جریان جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران افزود: تشکل‌ها با اجرای پویش‌های آموزشی، مدیریت استرس و تقویت روحیه مردم، به‌ویژه اقشار آسیب‌پذیر، نقش بسزایی ایفا کردند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت: استفاده از ظرفیت سمن‌ها به‌عنوان بازوی توانمند دستگاه‌های اجرایی، یکی از اهداف مهم استانداری است و این مسیر با همدلی و مشارکت می‌تواند به کاهش آسیب‌های اجتماعی و خدمت‌رسانی مؤثر به مردم بینجامد.

وی از تلاش‌های مدیران سمن‌ها، همکاران اداری و دستگاه‌های اجرایی استان قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود که این روند با قدرت ادامه پیدا کند.

کد خبر 894578

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.