۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۷
افزایش ماندگاری انبه با اُزون

محققان دانشگاه ایدیت کوان در استرالیا موفق شدند با غوطه‌ور کردن انبه در آب اُزونه به‌مدت تنها ۱۰ دقیقه، ماندگاری این میوه را دو برابر افزایش داده و از ضایعات آن تا ۴۰ درصد بکاهند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ساینس دیلی، در اتفاقی تازه که می‌تواند انقلابی در صنعت میوه‌جات گرمسیری باشد، دانشمندان دانشگاه Edith Cowan در استرالیا توانستند با استفاده از تکنیکی ساده و ارزان‌قیمت به نام «آب‌اوزون‌زنی» ( Aqueous Ozonation)، عمر نگهداری انبه را تا دو برابر افزایش دهند.

این پژوهش به رهبری مکالا ویتانا از دانشکده علوم دانشگاه ECU، نشان می‌دهد که تنها ۱۰ دقیقه غوطه‌وری انبه در آب حاوی اُزون قبل از قرارگیری در سردخانه، می‌تواند ماندگاری آن را از ۱۴ روز به ۲۸ روز برساند، آن‌هم بدون آسیب‌دیدگی ناشی از سرما، مشکلی که سال‌هاست تولیدکنندگان انبه با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

ویتانا دراین‌باره می‌گوید: «با رشد روزافزون تقاضا برای انبه در سطح جهانی، هدررفت این محصول نیز به‌مراتب بیشتر شده. حدود ۲۰ درصد از تولید انبه استرالیا تلف می‌شود، و میوه‌ها در کل، نیمی از زباله‌های غذایی این کشور را تشکیل می‌دهند.»

انبه به‌عنوان یک میوه گرمسیری، نسبت به سرما بسیار حساس است. اگر در دمای زیر ۱۲/۵ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود، دچار «آسیب سرمایی» (Chilling Injury) می‌شود، عارضه‌ای که موجب لکه‌دار شدن پوست، افت کیفیت میوه و کاهش بازارپسندی آن می‌شود.

پژوهشگران در این مطالعه از گونه محبوب «Kensington Pride» استفاده کردند. با غوطه‌ور کردن این انبه‌ها در آب اُزونه‌شده، و سپس ذخیره‌سازی در دمای ۵ درجه سانتی‌گراد، میزان آسیب سرمایی در آن‌ها تا ۴۰ درصد کاهش یافت و ماندگاری‌شان دو برابر شد.

دکتر ویتانا می‌افزاید: «آب‌اوزون‌زنی فرایندی است که در آن گاز اُزون با استفاده از یک ژنراتور درون آب دمیده می‌شود. این ترکیب به‌طورمعمول برای ضدعفونی میوه‌ها در مقیاس تجاری به کار می‌رود و به‌دلیل تجزیه سریعش به اکسیژن، برای محیط و کارگران ایمن است.»

او پیشنهاد می‌دهد که این روش را می‌توان در کنار فرایندهای موجود مانند «هیدروکولینگ پس از تیمار گرمایی صادراتی» یا به‌صورت مستقل بعد از برداشت استفاده کرد، هرچند کاربرد تجاری آن نیاز به بهینه‌سازی‌های بیشتر دارد.

پژوهشگران ECU امیدوارند در آینده نزدیک این روش را روی دیگر گونه‌های انبه نیز بیازمایند تا میزان اثربخشی آن در کاهش آسیب سرمایی در مقیاس وسیع‌تر مشخص شود.

کد خبر 886925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.