۳۱ هزار پرونده با مصالحه مختومه شد

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه گفت: با ثبت بیش از ۳۶ هزار پرونده و مختومه شدن حدود ۳۱ هزار فقره در دادگاه‌های صلح، شاهد عملکرد موفق و اثربخش این دادگاه‌ها در حل مسالمت‌آمیز اختلافات و کاهش ورودی محاکم قضایی استان بوده‌ایم.

شهرام کرمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کرمانشاه با تأکید بر نقش پررنگ دادگاه‌های صلح در حل مسالمت‌آمیز اختلافات، اظهار کرد: طی سال جاری، ۳۶ هزار و ۲۰۱ پرونده به شعب دادگاه‌های صلح استان وارد شده که از این تعداد ۳۱ هزار و ۷۰ پرونده مختومه شده است؛ آماری که نرخ رسیدگی بیش از ۸۶ درصدی را نشان می‌دهد و گویای تلاش بی‌وقفه مجموعه قضات و کارکنان قضائی است.

وی افزود: این دادگاه‌ها با ساختاری ساده‌تر، فرایند رسیدگی سریع، کم‌هزینه و کم‌تنش را برای طرفین دعاوی فراهم می‌کند و در عمل، مکملی مؤثر برای شوراهای حل اختلاف و محاکم عمومی به شمار می‌آید.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه عنوان کرد: در دوره تحول و تعالی دستگاه قضائی، تقویت نهادهای میانجی‌گر و ترویج فرهنگ صلح و گفت‌وگو از راهبردهای محوری به شمار می‌رود و ما با استفاده از ظرفیت بزرگان محلی، روحانیون، معتمدان و گروه‌های مردمی، توانسته‌ایم بخش قابل توجهی از اختلافات را پیش از ورود به چرخه قضائی به شکلی عادلانه و مسالمت‌آمیز حل‌وفصل کنیم.

کرمی تصریح کرد: دادگاه‌های صلح علاوه بر تسهیل در رسیدگی به پرونده‌ها، نقش مهمی در بازسازی روابط اجتماعی و تحقق عدالت ترمیمی ایفا می‌کنند که مشارکت فعال مردم در این مسیر، رمز اصلی موفقیت این سازوکار صلح‌محور است.

وی از برنامه‌ریزی برای توسعه کیفی و کمی این دادگاه‌ها در سطح استان خبر داد و گفت: آموزش قضات متخصص، تدوین آئین‌نامه‌های تسهیل‌گر و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در مدیریت دادگاه‌های صلح از جمله اقداماتی است که در دستور کار دادگستری استان قرار دارد.

کد خبر 884777

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.