آماده‌باش اداره کل دامپزشکی اردبیل در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: به منظور اطمینان عزاداران از سلامت لاشه دام‌های قربانی و پیشگیری از اشاعه بیماری مشترک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و نیز جلوگیری از آلودگی زیست‌محیطی، کشتارگاه‌های دام در این ایام فعال و آماده‌باش هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل و به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان، مهدی فیضی امروز _چهارشنبه یازدهم تیر_ در جمع خبرنگاران از آماده‌باش اداره دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در استان خبر داد و اظهار کرد: بمنظور اطمینان عزاداران از سلامت لاشه دام‌های قربانی و پیشگیری از اشاعه بیماری مشترک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و نیز جلوگیری از آلودگی زیست‌محیطی، کشتارگاه‌های دام در این ایام فعال بوده و آماده پذیرش دام‌های قربانی و نذری عزاداران است و توصیه می‌شود دام‌های نذری به کشتارگاه هدایت و تحت سیستم نظارت بهداشتی دامپزشکی ذبح و فرآوری شوند.

وی افزود: هم‌زمان با ایام سوگواری محرم و با توجه به افزایش ذبح دام‌های نذری در جلو و مسیر دستجات و هیئت‌های عزاداری، مساجد، حسینیه‌ها و تکایا طرح تشدید نظارت بهداشتی و شرعی با ساماندهی ۲۵ اکیپ ثابت و سیار متشکل از ۱۵ دامپزشک ۱۶ بازرس بهداشتی گوشت و ۱۰ روحانی ناظر ذبح شرعی هم‌زمان با سراسر کشور در تمام شهرستان‌های استان اردبیل اجرا می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: در صورت ذبح دام نذری در خارج از کشتارگاه در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی اکیپ‌های نظارت بهداشتی و شرعی به صورت سیار در سطح شهر حضور داشته و اقدام به بازرسی بهداشتی لاشه‌های دام‌های قربانی و نذری می‌کنند تا شهروندان عزادار نسبت به سلامت گوشت و لاشه دام قربانی اطمینان داشته باشند.

وی ادامه داد: با توجه به شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و مشاهده بیماری در استان با توجه به گرم شدن هوا توصیه ما به شهروندان عزادار این است که ذبح دام در کنار خیابان و در مسیر دستجات عزاداری انجام نشود، زیرا خونابه‌های دام اگر آلوده باشند علاوه بر آلودگی‌های زیست محیطی می‌توانند عوامل بیماری‌زا را منتقل کنند اما با ذبح دام در کشتارگاه سلامت مصرف‌کنندگان تضمین شده و شیوع این بیماری به حداقل ممکن کاهش پیدا می‌کند.

فیضی گفت: در صورت ذبح دام در خارج از کشتارگاه لازم است لاشه دام به مدت ۲۴ ساعت و آلایش دامی به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و دمای بین ۰ تا ۸ درجه سانتی گراد نگهداری شده و سپس مصرف شود تا خطر آلودگی بیماری تب کریمه کنگو از بین برود.

مدیرکل دامپزشکی استان ادامه داد: منجمد کردن گوشت هیچ تأثیری در از بین بردن عامل بیماری تب کریمه کنگو ندارد.

فیضی با تاکید بر اینکه دامپزشکی استان مصمم است با تشدید نظارت‌های بهداشتی فراورده‌های خام دامی سالم، بهداشتی و مطمئن در دسترس شهروندان و عزاداران قرار گیرد و از شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در جامعه پیشگیری شده و فراورده‌های خام دامی سالم و بهداشتی و مطمئن در دسترس شهروندان قرار گیرد، گفت: هدف دامپزشکی تأمین امنیت غذایی و ارتقای سلامت و بهداشت عمومی جامعه است و در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان از عزاداران خواست حتماً با شماره ۳۳۳۹۴۸۰۰ و سامانه ارتباط تلفنی ۱۵۱۲ با دامپزشکی استان در ارتباط بوده و از راهنمایی‌های کارشناسان دامپزشکی بهره‌مند شوند.

کد خبر 881121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.