سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری بنیان‌گذار پرپلکسیتی

اندی کنوینسکی، بنیان‌گذار دیتابریکس و پرپلکسیتی، با تعهد ۱۰۰ میلیون دلاری از دارایی شخصی خود، موسسه جدیدی برای حمایت از پژوهشگران هوش مصنوعی راه‌اندازی کرده است. این ابتکار که لاد (Laude) نام دارد، با حمایت از آزمایشگاه جدید آیون استویکا، گامی بزرگ در جهت پیشبرد تحقیقات مستقل AI برمی‌دارد.

به گزارش ایمنا و به نقل از تک کرانچ، اندی کنوینسکی، دانشمند کامپیوتر و بنیان‌گذار دو شرکت برجسته دیتابریکس و پرپلکسیتی، روز دوشنبه اعلام کرد که شرکت او، لاد، مؤسسه جدیدی برای تحقیقات هوش مصنوعی با بودجه ۱۰۰ میلیون دلاری از دارایی شخصی خود تأسیس کرده است.

به گزارش تک‌کرانچ، مؤسسه لاد (Laude Institute) کمتر یک آزمایشگاه تحقیقاتی و بیشتر شبیه صندوقی برای سرمایه‌گذاری‌های شبیه به گرنت عمل می‌کند. این مؤسسه با هدف حمایت از پژوهشگران کامپیوتر برای پیشبرد تحقیقات مستقل و هدایت AI به سمت نتایج سودمند برای بشریت راه‌اندازی شده است.

هیئت مدیره این مؤسسه شامل چهره‌های برجسته‌ای مانند دیو پترسون، استاد دانشگاه برکلی با سابقه تحقیقات برنده جوایز، جف دین، دانشمند ارشد گوگل، و جوئل پینو، معاون تحقیقات AI متا، است. کنوینسکی اولین گرنت «پرچم‌دار» این مؤسسه را اعلام کرد: ۳ میلیون دلار سالانه به مدت پنج سال برای راه‌اندازی آزمایشگاه جدید سیستم‌های هوش مصنوعی در دانشگاه برکلی، که توسط آیون استویکا، یکی از برجسته‌ترین پژوهشگران این دانشگاه و مدیر فعلی آزمایشگاه محاسبات اسکای، رهبری خواهد شد. این آزمایشگاه قرار است در سال ۲۰۲۷ افتتاح شود و میزبان پژوهشگران سرشناس دیگری نیز خواهد بود.

کنوینسکی در پستی وبلاگی، مأموریت این مؤسسه را «ساخته‌شده توسط و برای پژوهشگران علوم کامپیوتر» توصیف کرد که نه‌تنها به پیشبرد این حوزه کمک می‌کند، بلکه آن را به سمت نتایج سودمند هدایت می‌کند. این بیانیه به‌طور غیرمستقیم به انتقاد از شرکت‌هایی مانند OpenAI اشاره دارد که از یک مرکز تحقیقاتی به غول تجاری تبدیل شده‌اند. برای مثال، مؤسسه پژوهشی اِپاک (Epoch) به دلیل استفاده از بنچ‌مارک‌های مورد حمایت OpenAI برای معرفی مدل o۳ خود، با جنجال‌هایی مواجه شده است.

ثروت کنوینسکی برای این تعهد مالی از موفقیت‌های دیتابریکس و پرپلکسیتی ناشی می‌شود. دیتابریکس در ژانویه ۲۰۲۵ دور سرمایه‌گذاری ۱۵.۳ میلیارد دلاری را با ارزش‌گذاری ۶۲ میلیارد دلار بست. پرپلکسیتی نیز در ماه گذشته به ارزش‌گذاری ۱۴ میلیارد دلار رسید. علاوه بر این، لاد یک صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر نیز در سال ۲۰۲۴ راه‌اندازی کرده که توسط پیت سونسینی، سرمایه‌گذار سابق NEA، مدیریت می‌شود و بیش از ۵۰ پژوهشگر برجسته به‌عنوان شریک محدود (LP) در آن حضور دارند. این صندوق تاکنون در استارتاپ‌هایی مانند Arcade، با سرمایه‌گذاری ۱۲ میلیون دلاری، مشارکت کرده است.

لاد به دنبال جذب سرمایه از دیگر فناوران موفق نیز هست. سخنگوی این شرکت اعلام کرد که کنوینسکی در کنار تعهد ۱۰۰ میلیون دلاری خود، به دنبال شرکای بیشتری برای تقویت این ابتکار است. این رویکرد، همراه با تمرکز بر پژوهشگران با پیشینه‌های فنی قوی، لاد را از دیگر صندوق‌های AI متمایز می‌کند. به گفته سونسینی، لاد بر زیرساخت‌ها، تحلیل داده‌ها و مجازی‌سازی تمرکز دارد و از شبکه گسترده خود در جامعه پژوهشی، از جمله فارغ‌التحصیلان برکلی، بهره می‌برد.

تعهد ۱۰۰ میلیون دلاری کنوینسکی برای مؤسسه لاد، نشانه‌ای از عزم او برای حمایت از تحقیقات مستقل هوش مصنوعی است که از فشارهای تجاری به دور باشد. با حمایت از پژوهشگران برجسته‌ای مانند استویکا و بهره‌گیری از شبکه‌ای قوی در برکلی و فراتر از آن، لاد می‌تواند نوآوری‌های تأثیرگذاری را در حوزه AI رقم بزند. با این حال، موفقیت این ابتکار به توانایی آن در حفظ استقلال و ایجاد تعادل بین اهداف تحقیقاتی و تجاری بستگی دارد. این حرکت می‌تواند الگویی برای آینده تحقیقات AI باشد.

کد خبر 879222

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.