به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، سعید صادقیهاهری امروز _چهارشنبه چهارم تیر_ اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون، تعداد چهار بیمار محتمل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) بیماریابی و در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل بستری شدهاند که با انجام آزمایشات تخصصی، ابتلای قطعی سه بیمار مشخص شده است.
وی افزود: در حال حاضر آزمایشگاه مرکز بهداشت اردبیل توانایی انجام آزمایشات تخصصی در زمینه شناسایی این بیماری را دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: همشهریان عزیز ضمن خودداری از تماس مستقیم با دام از خرید و استفاده از گوشتهای بین راهی، کشتار خارج از کشتارگاه و قصابیهای غیرمجاز خودداری کنند.
سعید صادقیهاهری با بیان اینکه گزش کنه، جزو یکی از راههای اصلی انتقال این بیماری در استان اردبیل است، ادامه داد: اگر افراد پس از گزش کنه دچار علائم بدن درد، مشکلات گوارشی، خونریزی و علائم شبیه سرماخوردگی شدند، به سرعت به یکی از مراکز بهداشتی درمانی سطح استان مراجعه و تماس با دام و یا سابقه گزش کنه را به پزشک یا همکار بهداشتی گزارش کنند.
وی بر ضرورت سالم سازی گوشتهای مشکوک به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) تاکید کرد و افزود: لازم است گوشت مشکوک به مدت ۲۴ ساعت و بافتهای پرخون مانند دل، جگر و قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و در دمای بین ۲ تا ۸ درجه نگهداری شود تا پس از طی این زمان مذکور بتوان از گوشت سالم (از نظر بیماری CCHF) استفاده شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: منجمد کردن گوشت تأثیری در سالمسازی آن از نظر بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ندارد.




نظر شما