محرم، ماه احیاگری و تبیین قیام سیدالشهدا (ع) است

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: محرم ماه احیاگری و تبیین قیام سیدالشهدا (ع) و نهضت عاشورا است، از این رو تعزیه و عزاداری‌ها باید با هدف تبیین فلسفه قیام نهضت عاشورا باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی ستوده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اردبیل اظهار کرد: ماه محرم ماه احیاگری و تبیین فلسفه قیام سیدالشهدا (ع) به عزاداران و نسل جوان است.

وی افزود: هر ساله با آمدن ماه محرم روح خاصی به دیانت، مقاومت دمیده می‌شود و چگونگی مدیریت رفتاری با ولایت و امامت در دل‌ها به وجود می‌آید.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل با بیان اینکه حضرت سیدالشهدا (ع) بزرگ مرد احیاگر تاریخ بشریت و تاریخ اسلام است، گفت: مفهوم «حسین منی و انا من الحسین» با قیام امام حسین (ع) برای همگان مشخص شد، از این رو یکی از مهمترین مباحثی که در بحث تعزیه و عزاداری باید صورت بگیرد، بحث تبیین و تبلیغ قیام و فلسفه قیام سروسالار شهیدان است.

وی با بیان اینکه در این راستا اداره اوقاف و امور خیریه استان اردبیل ضمن دعوت از علمای بزرگوار استان و حوزه‌های علمیه قم در راستای ترویج فرهنگ عاشورایی در استان قدم برداشته است، بیان کرد: این سازمان برنامه‌های خود را با هدف فلسفه این قیام برای همگان با نگاه خود فرمایشات حضرت سیدالشهدا امام حسین (ع) که امر به معروف و نهی از منکر و صیانت از دین الهی و قرآن کریم است ارائه می‌کند.

ستوده با بیان اینکه در بحث تعزیه باید به چند نکته دقت شود، تشریح کرد: از آن جایی که قیام امام حسین (ع) در تمام موارد و در تمام حرکت‌ها همراه با بحث عقلانیت بوده، در شرایط موجود علاوه بر احساس عاطفه و شور، نگاه شعور و عقلانیت باید در تعزیه و عزاداری‌ها و در بحث چگونگی مدیریت تعزیه مورد توجه قرار بگیرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل ادامه داد: مطلب دوم آن است که نیاز به اسطوره‌سازی در رابطه با امام حسین (ع) نیست، چرا که ایشان خود انسانی کامل است و تمام رفتارهای او بر اساس استدلال و برهان و شناخت انجام گرفته است.

وی بیان کرد: امام حسین (ع) یک انسان تمام عیار و احیاگر مبانی دین و مواظبت از دین بوده است و تمام رفتار امام حسین برای همگان الگو است، ایشان فرمودند «ولکم فی اسوه» هر کاری می‌خواهید انجام دهید من به عنوان اسوه برای شما هستم.

محرم، ماه احیاگری و تبیین قیام سیدالشهدا (ع) است

متانت در عزاداری آقا اباعبدالله الحسین (ع) لازمه کار است

ستوده تبیین کرد: حماسه، احساس و عشق به امام حسین (ع) با نگاه انسان کامل باید صورت بگیرد، اضافه کردن موضوعاتی که وهم برای این احیاگری باشد در صلاح تجزیه و عزاداری نیست، در واقع نباید عوام‌زدگی در بحث تعزیه صورت بگیرد، در شرایط موجود مطلبی که ما باید به آن اهمیت بدهیم این است که بعضی از موارد بر اساس عشق و علاقه و عاطفه صورت می‌گیرد. اما از آنجا که اطلاع‌رسانی توسط رسانه در شرایط موجود سرعت بسیار بالایی دارد و خیلی از فرقه‌ها، مذاهب و ادیان از چگونگی تعزیه ما خبر ندارند، از این رو متانت و چگونگی عزاداری همراه با متانت لازمه کار ما است.

وی گفت: نقل مطالبی از جمله نقل یک سری از خواب‌ها و شنیده‌ها به این قیام ضربه بزند، از این رو در شرایط موجود باید به تبیین واقعیت‌ها بپردازیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل اضافه کرد: یک بحث مهم با نام اتحاد و انسجام دینی نیز لازم است و امروزه در مبانی مدیریت تعزیه، اهانت و توهین شایسته نیست و نباید هدف فقط گریاندن مردم باشد بلکه هدف برای شناخت و معرفت امام حسین (ع) باشد.

ستوده ادامه داد: در واقع در شناختی که از امام حسین (ع) می‌خواهیم به دیگران بدهیم، یک شناخت تحلیلی هم باید داشته باشیم و این می‌تواند برای ما کمک باشد. امام حسین (ع) ظلم با استبداد و استکبار را قبول نکرد و پیشنهادات صلحی که به امام حسین (ع) از طرف عمر سعد و ابن زیاد و دیگر اقوام و انصار تفکر ابویه داده شد، توسط او قبول نشد و سیدالشهدا (ع) صلح با ذلت را قبول نکردند و فرمودند که مرگ با عزت بهتر از این است که انسان ذلیل شده و از دنیا برود.

کد خبر 879117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.