۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۳
قطر سفیر ایران را احضار کرد

وزارت خارجه قطر سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوحه را در پی حمله شب گذشته به پایگاه هوایی «العدید» در شامگاه دوشنبه، احضار و این حمله را به‌عنوان «نقض آشکار حاکمیت و حریم هوایی» خود محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از الجزیره، وزارت خارجه قطر، علی صالح‌آبادی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوحه را در پی حمله شب گذشته به پایگاه هوایی «العدید» در شامگاه دوشنبه، احضار و این حمله را به‌عنوان «نقض آشکار حاکمیت و حریم هوایی» خود محکوم کرد.

در بیانیه این وزارتخانه تأکید شده که قطر حق خود برای پاسخ به این اقدام را محفوظ می‌داند.

همچنین به سفیر ایران اعلام شده است که این اقدام «کاملاً مغایر با اصل حسن همجواری و روابط نزدیک میان قطر و ایران» است، به‌ویژه با توجه به اینکه دوحه «همواره مدافع گفت‌وگو با ایران بوده و تلاش‌های دیپلماتیک خستگی‌ناپذیری در این زمینه انجام داده است.»

به گزارش ایمنا، شب گذشته شورای عالی امنیت ملی در پی عملیات «بشارت فتح» در بیانیه‌ای اعلام کرد

«پایگاهی که در حمله نیروهای مقتدر ایران مورد هدف قرار گرفته از تأسیسات شهری و مناطق مسکونی در قطر فاصله زیادی داشته است و این اقدام فاقد هرگونه جنبه خطرآفرین برای کشور دوست و برادر ما، قطر و مردم شریف آن بوده و جمهوری اسلامی ایران هم‌چنان، بر حفظ و ادامه روابط گرم و تاریخی با قطر متعهد است.»

همچنین اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

«ضربات موشکی ایران به پایگاه آمریکایی «العدید» در اجرای حق دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و در پاسخ به تجاوز نظامی آمریکا در تاریخ ۲۲ ژوئن ۲۰۲۵ علیه تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران انجام شد. این اقدام دفاعی به هیچ عنوان نباید علیه کشور دوست و همسایه، قطر، تلقی شود و جمهوری اسلامی ایران به روابط حسنه و ریشه‌دار خود با آن کشور متعهد است. ایران همواره به اصل حسن هم‌جواری با قطر و دیگر کشورهای همسایه پایبند است. ما مصمم هستیم اجازه ندهیم اقدامات تجاوزکارانه و سیاست‌های شرورانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، موجب فتنه‌انگیزی و تفرقه‌افکنی بین ما و برادران ما در منطقه شود.»

کد خبر 878895

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.