شیراز، الگوی حکمرانی خوب برای جهان

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه حکمرانی بر لزوم ارائه مدلی برای پاسخگویی به پرسش‌های اساسی درباره نقش قانون و تأمین نظر مردم در حکمرانی خوب تاکید کرد و سومین حرم اهل بیت (ع) را واجد ظرفیت ارائه مدلی حاکمیتی به جهان معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، سیدابراهیم حسینی _ دوشنبه دوازدهم خرداد_ در آئین گشایش همایش «حکمرانی خوب شهری، چالش‌ها و راهکارها»، تمدن‌سازی را به دو زیرساخت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری پیوند زد و اظهار کرد: زیرساخت سخت‌افزاری متضمن مسائل فنی، اقتصادی، زیرساختی و حتی جنگ‌های تبلیغاتی است.

وی، نرم‌افزار تمدنی را به اختصار «سبک زندگی» تعریف کرد که ابعاد فرهنگی گسترده‌ای دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به مدل حاکمیتی سبک زندگی اجتماعی، تلاش نماینده ولی‌فقیه در فارس برای عملیاتی کردن مفاهیم حکمرانی خوبِ اندیشمندان را ستود و با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه حکمرانی بر لزوم ارائه مدلی برای پاسخگویی به پرسش‌های اساسی درباره نقش قانون و تأمین نظر مردم در حکمرانی خوب تاکید کرد و سومین حرم اهل بیت (ع) را واجد ظرفیت ارائه مدلی حاکمیتی به جهان معرفی کرد.

آرش فرج‌زاده، قائم مقام شهرداری شیراز نیز گفت: این دوره آموزشی نه تنها فرصتی برای ارتقای دانش مدیریتی است، بلکه بستری برای بازنگری در فلسفه و رویکرد مدیریت شهری با تأکید بر ارزش‌های اسلامی فراهم می‌کند.

وی با اشاره به ریشه‌های عدالت علوی در حکمرانی اسلامی افزود: حکمرانی اسلامی فراتر از قانون و ساختار است و به معنای نهادینه کردن اخلاق در قدرت و ایجاد شهری امن و قابل زیست برای تمام شهروندان، فارغ از هرگونه تبعیض است.

فرج‌زاده با اشاره به چالش‌های جهانی همچون مهاجرت، بحران‌های اجتماعی و ضعف سرمایه اجتماعی، بر ضرورت حکمرانی ریشه‌دار در عرف، فرهنگ و باورهای مردم تأکید کرد.

جعفر قادری، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: با توجه به جایگاه بالای کلان‌شهر شیراز در سطح کشور و منطقه، انتظارها از این شهر نیز بالاست.

وی تاکید کرد: شیراز نباید منتظر الگوگیری از سایر شهرها باشد، بلکه باید با توجه به پیشگامی تاریخی خود در بسیاری از تحولات کشور، در حوزه حکمرانی شهری نیز پیشرو باشد.

قادری با اشاره به تجربه موفق مجلس در قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها بر اهمیت اجرایی کردن طرح‌ها در مقیاس کوچک پیش از ارائه مدل‌های جامع تاکید کرد.

وی همچنین از فضای همگرایی موجود در شیراز با محوریت نماینده ولی‌فقیه در استان برای همکاری در موضوع حکمرانی شهری خبر داد.

نماینده شیراز و زرقان با بیان اینکه تعریف حکمرانی خوب شهری، پاسخگویی به نیازهای مادی و معنوی مردم است، افزود: به جای انتظار برای محقق شدن کامل مدیریت شهری در کشور باید با رویکرد مسئولیت‌پذیری و با توجه به ویژگی‌های خاص مردم شیراز، مدل‌های حکمرانی متناسب با این شهر تدوین شود.

وی همچنین با تاکید بر اهمیت توجه به ظرفیت گردشگری شیراز در تدوین این مدل‌ها گفت: بسیاری از مشکلات شهری به هزینه مربوط نیست، بلکه نیازمند مدیریت صحیح است.

کد خبر 871481

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.