نیازمند همکاری همه‌جانبه برای مقابله با کاهش نرخ فرزندآوری هستیم

فرماندار ویژه کاشان گفت: مشارکت جدی دستگاه‌های اجرایی، نهادهای مردمی و شوراهای شهری در اجرای راهکارهای مؤثر برای مقابله با بحران کاهش نرخ زاد و ولد ضروری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، مجتبی راعی امروز _یکشنبه یازدهم خرداد_ در دویست‌وشصت ‌و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر کاشان با تأکید بر اهمیت موضوع جوانی جمعیت، اظهار کرد: خواستار مشارکت جدی دستگاه‌های اجرایی، نهادهای مردمی و شوراهای شهری در اجرای راهکارهای مؤثر برای مقابله با بحران کاهش نرخ زاد و ولد هستیم.

وی با بیان اینکه بحران جمعیت یکی از چالش‌های اساسی کشور در سال‌های آینده خواهد بود، افزود: مطابق بعضی آمارها سالانه تا یک میلیون مورد سقط جنین در کشور ثبت می‌شود که بخش قابل توجهی از آن قابل پیشگیری است و در شهرستان کاشان نیز تنها در سال گذشته حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ مورد سقط رسمی گزارش شده است.

فرماندار ویژه کاشان با اشاره به ظرفیت‌ها و اقدامات صورت‌گرفته در سطح شهرستان، عنوان کرد: در راستای مقابله با این وضعیت هماهنگی‌هایی با دستگاه‌های اجرایی همچون اداره کل راه و شهرسازی برای تأمین مکان و امکانات حمایتی انجام شده است و مراکز درمانی و اجتماعی با هدف جلوگیری از سقط‌های غیرضروری و ارائه مشاوره به خانواده‌ها فعال شده‌اند.

راعی اشتغال را یکی از نگرانی‌های اصلی خانواده‌ها برای فرزندآوری دانست و تصریح کرد: در بازدیدهای میدانی از مراکز تولیدی شهرستان مشاهده شده است که بسیاری از این مراکز نیازمند نیروی کار هستند و نمی‌توان مشکل بیکاری را به عنوان دلیل اصلی کاهش فرزندآوری مطرح کرد، با این حال باید برای خانواده‌هایی که دغدغه معیشت دارند راهکارهای حمایت هدفمند ارائه شود.

وی با اشاره به لزوم اقدامات حمایتی در حوزه رفاهی، گفت: یکی از پیشنهادات مطرح شده، ایجاد مهدکودک‌ها در محل ادارات، مدارس و مراکز پرتردد است تا خانواده‌ها با دغدغه کمتری فرزندآوری کنند و این اقدام می‌تواند از طریق شهرداری‌ها و آموزش‌وپرورش اجرایی شود.

فرماندار ویژه کاشان نقش تشکل‌های مردمی در پیشبرد اهداف جمعیتی را نیز کلیدی توصیف کرد و افزود: نباید انتظار همه امور را از دولت داشت بلکه حضور گروه‌های جهادی، نهادهای مردمی و خیران در این عرصه می‌تواند به شکل مؤثری خلاءهای حمایتی را پوشش دهد، به ویژه در شرایطی که دولت با محدودیت‌های مالی روبه‌رو است.

راعی با اشاره به هزینه‌های بالای درمان ناباروری و ناکارآمدی برخی پوشش‌های بیمه‌ای در این حوزه گفت: باید راهکارهایی برای تسهیل درمان ناباروری اندیشیده شود و بسیاری از زوج‌ها به دلیل هزینه‌های سنگین از ادامه درمان منصرف می‌شوند، در حالی که افزایش نرخ باروری در کشور نیازمند حمایت جدی در همین حوزه‌ها است.

وی با تأکید بر اینکه جامعه ایران در حال عبور از میان‌سالی به سمت سالمندی است، ادامه داد: اگر برای این روند برنامه‌ریزی جدی نداشته باشیم، نه تنها رشد جمعیت متوقف می‌شود بلکه با کاهش جمعیت روبه‌رو خواهیم شد، موضوعی که پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و امنیتی جدی برای آینده کشور خواهد داشت.

کد خبر 871100

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.