پایان حذف پارکینگ در مجتمع‌های تجاری خرم‌آباد / طرح‌های ترافیکی روی ریل اجرا

شهردار خرم‌آباد با اعلام توقف قطعی حذف پارکینگ از اجرای پروژه‌های مهمی همچون کمربند شرقی، کنارگذر شاپوری، ساماندهی مطب‌های پزشکی در بافت مرکزی و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی خبر داد.

داریوش بارانی‌بیرانوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در لرستان با تشریح اقدامات و برنامه‌های مدیریت شهری در حوزه ترافیک، حمل‌ونقل، خدمات شهری و فضای سبز، اظهار کرد: یکی از مسائل زیرساختی و اساسی شهر خرم‌آباد که همواره مورد مطالبه و دغدغه شهروندان بوده، موضوع ترافیک شهری است، همان‌گونه که به‌درستی اشاره کردید، ریشه بخش قابل توجهی از مشکلات ترافیکی این شهر به فرم کالبدی و پیکره‌بندی ذاتی خرم‌آباد بازمی‌گردد؛ شهری که در دل دره‌ای با ظرفیت طبیعی محدود شکل گرفته و همین موقعیت جغرافیایی باعث شده امکان توسعه عرضی خیابان‌ها و اجرای برخی طرح‌های ترافیکی با دشواری‌هایی همراه باشد.

کالبد جغرافیایی خرم‌آباد، منشأ گره‌های ترافیکی

وی افزود: با وجود این محدودیت‌ها، در دوره جدید مدیریت شهری، گام‌های مؤثری برای کاهش بار ترافیکی و تسهیل عبور و مرور برداشته‌ایم، به عنوان نمونه، بهره‌برداری از پروژه تقاطع غیر هم‌سطح شهدای جاویدالاثر در سال گذشته نقش مهمی در روان‌سازی ترافیک یکی از گره‌های اصلی شهر داشت، همچنین پروژه‌هایی نظیر بهسازی ورودی مسکن مهر و ساماندهی ورودی کوی امام رضا (ع) با سرعت مناسبی در حال اجرا هستند.

شهردار خرم‌آباد ادامه داد: تفاهم‌نامه همکاری شهرداری با قرارگاه خاتم‌الانبیاء برای اجرای پروژه‌های زیرساختی ترافیکی همچنان فعال است، با حمایت‌ها و پیگیری‌های استاندار تحول‌گرای استان، اجرای کمربند شرقی در دستور کار قرار گرفته است، این کمربند از محدوده مسکن مهر آغاز شده و ضمن اتصال به جاده تهران، بخش مهمی از ترافیک ورودی و خروجی شهر را کاهش خواهد داد.

تفاهمات لازم با دانشگاه آزاد اسلامی و اداره‌کل راه و شهرسازی انجام شده و اجرای این پروژه آغاز شده است.

وی گفت: پروژه کنارگذر شاپوری به سمت فرودگاه نیز در دست اجراست و کنارگذر غربی در آینده‌ای نزدیک عملیاتی خواهد شد، همچنین تعریض محور میدان تیر به سمت مرکز شهر در حال انجام است. در رابطه با موازی خیابان حافظ نیز، تملک پنج ملک برای آغاز فاز نخست این طرح در حال نهایی شدن است و بخشی از رینگ شهری این مسیر نیز آسفالت خواهد شد.

توقف حذف پارکینگ؛ خط قرمز مدیریت شهری

بارانی‌بیرانوند تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات مهم مرکز شهر، کمبود پارکینگ عمومی است، در این زمینه، ساخت دو پارکینگ در دستور کار قرار گرفته است؛ یکی در جوار بیمارستان شهید رحیمی با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و دیگری در حاشیه میدان سبزه‌میدان با همکاری بخش خصوصی. اجرای این پروژه‌ها می‌تواند بخشی از معضل ترافیکی مرکز شهر را مرتفع کند.

وی تأکید کرد: با این حال، موضوع ترافیک بسیار عمیق‌تر از چند پروژه موضعی است و نیازمند نگاه جامع و بلندمدت است. از این رو، تدوین طرح جامع ترافیکی در دستور کار قرار دارد و پیشنهادهای اولیه آن در حال بررسی و نهایی شدن است.

شهردار خرم‌آباد اضافه کرد: یکی از رویکردهای مهم ما در این زمینه، توقف کامل حذف پارکینگ از پروژه‌های ساختمانی است، در گذشته، کمیسیون ماده ۵ در موارد متعددی مجوز حذف پارکینگ به‌ویژه برای مجتمع‌های تجاری را صادر کرده بود، اما طی دو سال گذشته، مدیریت شهری خرم‌آباد این موضوع را به‌طور جدی متوقف کرده و حذف پارکینگ را به عنوان خط قرمز خود می‌داند.

مطب‌های پزشکی در بافت مسکونی؛ چالشی برای معابر باریک مرکز شهر

وی با اشاره به چالش‌های فعالیت پزشکان در واحدهای مسکونی خاطرنشان کرد: طبق قانون تأسیس مطب مصوب سال ۱۳۶۶، پزشکان مجاز به فعالیت در واحدهای مسکونی هستند، این مسئله موجب شده برخی ساختمان‌های مسکونی چندواحدی به تعداد زیادی مطب پزشکی تبدیل شوند که در کوچه‌های باریک و مناطق پرتراکم مرکزی، سبب تشدید ترافیک و بروز مشکلات عدیده برای ساکنان شده است، در این خصوص، شهرداری عملاً اختیارات محدودی دارد.

بارانی‌بیرانوند اظهار کرد: در حوزه سیاست‌گذاری ترافیکی، گاهی شاهد اختلاف‌نظرهایی میان شهرداری و شورای ترافیک استان هستیم، برای نمونه، شورای ترافیک ده‌ها مصوبه درباره نصب سرعت‌کاه در معابر داشته، اما ما معتقدیم باید به جای این روش‌های ابتدایی، از ابزارهای هوشمند نظارت همچون دوربین‌های ثبت تخلف، سیستم‌های پلاک‌خوان و کنترل سرعت بهره گرفت.

وی افزود: باید با فرهنگ‌سازی، این نگاه را در میان شهروندان و مدیران نهادینه کرد که ساماندهی ترافیک با روش‌های نوین میسر است، نه با ایجاد سرعت‌کاه‌های متعدد که گاه باعث نارضایتی عمومی می‌شوند.

بارانی‌بیرانوند درباره انسداد برخی معابر با استفاده از نیوجرسی گفت: این اقدام معمولاً در موارد خاص همچون املاک دارای تخلف، بدهی یا مسائل ایمنی و به تشخیص سازمان آتش‌نشانی یا بر اساس مصوبه شورای ترافیک انجام می‌شود. اگر موردی خارج از این چارچوب بوده باشد، موضوع را شخصاً پیگیری خواهم کرد.

شهردار خرم‌آباد درباره وضعیت آسفالت معابر شهری نیز گفت: عملیات گسترده آسفالت‌ریزی در مناطق سه‌گانه شهرداری در حال انجام است. به‌ویژه در منطقه بسیجیان که مطالبه‌ای ۲۶ ساله بر زمین مانده بود، با پیگیری شهرداری و همکاری فرمانداری و شورای شهر، آسفالت این منطقه آغاز شد. همچنین در زمینه لکه‌گیری و روکش آسفالت، اقدامات مؤثری در سال جاری انجام شده است.

وی درباره کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب نیز گفت: با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، وضعیت نسبت به سال‌های گذشته به مراتب بهتر شده و شرایط تحت کنترل‌تری بر این حوزه حاکم است. با این حال، رسیدگی به موارد گزارش‌شده از برخی مناطق، در دستور کار ویژه شهرداری قرار دارد.

ناوگان فرسوده و چالش حمل‌ونقل عمومی؛ انتشار اوراق برای نوسازی

بارانی بیرانوند گفت: یکی از چالش‌های مهم مرکز استان، تردد گسترده خودروهای شخصی با کاربری مسافربری است، این پدیده، هرچند به معیشت شهروندان گره خورده و ظرفیت ناوگان تاکسی‌رانی پاسخگوی تقاضا نیست، اما بی‌نظمی‌هایی در سطح شهر ایجاد کرده است. در حوزه انضباط شهری، خط قرمز ما حفظ معیشت مردم است، اما ساماندهی خودروهای میوه‌فروش و خودروهای حمل مسافر غیرمجاز باید با هماهنگی شورای تأمین استان پیگیری شود.

وی افزود: در سال جاری، برنامه‌ریزی برای انتشار اوراق مالی تا سقف ۷۰ میلیارد تومان جهت نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی و تقویت سیستم اتوبوس‌رانی شهری در دستور کار قرار دارد که گامی مهم در ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی در این بخش است.

شهردار خرم‌آباد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با همکاری اداره استاندارد، تجهیزات فرسوده و خطرناک از پارک‌های شهر جمع‌آوری شده و برنامه‌ریزی برای جایگزینی آن‌ها با وسایل ایمن و نوین در حال انجام است. احداث و تجهیز پارک خوارزمی نیز در دستور کار قرار گرفته و به‌زودی اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: در زمینه ساماندهی منظر شهری، اقدامات خوبی انجام شده است. ساخت بازارچه‌های محله‌ای به‌منظور ساماندهی دست‌فروشان، میوه‌فروشان سیار و رفع سد معبر، از جمله این اقدامات است. همچنین طرح ساماندهی تابلوهای تجاری و نماهای مغازه‌ها در محور بلوار شریعتی تا فرودگاه در حال اجراست.

آبیاری فضای سبز بدون آب شرب؛ گام‌های عملی برای مدیریت منابع آبی

بارانی‌بیرانوند با اشاره به اهمیت تفکیک آب شرب از منابع آبی مورد استفاده در فضای سبز گفت: این موضوع به‌طور جدی در دستور کار سال ۱۴۰۴ شهرداری قرار دارد. هرچند فاصله زیاد تصفیه‌خانه فاضلاب از محدوده شهری و هزینه‌های بالای انتقال آب، اجرای این طرح را دشوار کرده است، اما تلاش می‌کنیم با استفاده بهینه از آب‌های سطحی و تغییر روش‌های آبیاری، این مسیر را طی کنیم. در سال جاری، بیش از دو هزار اصله نهال کاشته شده و هدف‌گذاری ما، کاشت سی هزار اصله در سال آینده است.

شهرداری نوین؛ از تکنولوژی تا تاب‌آوری شهری

وی خاطرنشان کرد: شهرداری خرم‌آباد با رویکردی نوین، بهره‌گیری از فناوری‌های روز، توجه به ساماندهی کالبدی و ارتقای فرهنگ شهری در مسیر بهبود کیفیت زندگی شهروندان حرکت می‌کند، امیدواریم با همراهی مردم و تعامل سایر دستگاه‌های اجرایی، بتوانیم گام‌های مؤثری در مسیر توسعه پایدار شهر برداریم.

کد خبر 869765

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.