بخشنامه رئیس دیوان عالی کشور به دادگاه‌های تجدیدنظر

رئیس دیوان عالی کشور پیرو بخشنامه صادره در شهریور سال گذشته مبنی بر الزام قضات دادگاه تجدیدنظر به تلقی نشدن حکم به قرار و با توجه به اعلام برخی از قضات و گزارشات واصله در خصوص ادامه رویه نادرست بعضی از دادگاه‌های تجدیدنظر در تعبیر و تلقی حکم دادگاه بدوی به قرار، بخشنامه جدیدی صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از قوه قضائیه، پیرو بخشنامه صادره رئیس دیوان عالی کشور در شهریور سال گذشته مبنی بر الزام قضات دادگاه تجدیدنظر به تلقی نشدن حکم به قرار، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری با توجه به ادامه رویه نادرست برخی از قضات در محاکم بخشنامه جدیدی به شرح زیر صادر کرد:

«رؤسای محترم کل دادگستری استان‌ها

با سلام و تحیت

با عنایت به اینکه در نتیجه بازرسی‌ها از دادگاه‌های تجدید نظر برخی استان‌ها و گزارشات واصله، برخی از شعب دادگاه‌های مذکور در مقام رسیدگی، حکم دادگاه بدوی را قرار تلقی نموده و اقدام به نقض و اعاده آن به دادگاه بدوی می‌نمایند که این رویه فاقد هرگونه مبنای قانونی می‌باشد و حکم موضوع ماده ۴۰۳ قانون آئین دادرسی مدنی صرفاً ناظر به اختیارات دیوان عالی کشور می‌باشد.

حسب مکاتبه مورخ ۱۴۰۳/۰۶/۱۷ مقرر شده بود مراتب به کلیه شعب دادگاه‌های تجدید نظر اعلام گردد، اما گزارشات واصله و اعلام برخی همکاران شعب بدوی، تجدیدنظر، دیوان عالی کشور و گزارشات مردمی حاکی از این است که نامه فوق الاشاره بعضاً به اطلاع آقایان قضات محترم نرسیده و موجب ادامه کار و رویه نادرست مذکور گردیده است؛ لذا تاکید می‌شود مراتب به همکاران تذکر و یادآوری شود.

در صورت تداوم که علاوه بر اطاله دادرسی، صدور رأی از مرجع غیرصالح، تضییع حقوق اشخاص و نیز در مواردی نقض در دیوان عالی کشور را فراهم ساخته، اقدام خلاف قانون تلقی و تعقیب انتظامی در پی خواهد داشت.

مقتضی است مواردی که خلاف مقررات رأی صادر شده است به این مرجع اعلام فرمائید.

محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عالی کشور»

کد خبر 863719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.