عملیات حج تمتع از نیمه اردیبهشت آغاز می‌شود

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه عملیات حج از نیمه اردیبهشت با پرواز زائران آغاز خواهد شد و تا دهم خرداد ادامه دارد، گفت: پروازهای زائران مدینه اول تا ششم خرداد و پروازهای مدینه دوم از بیست‌وچهارم اردیبهشت صورت می‌گیرد، البته ۱۰ روز پرواز توأم مدینه و جده را خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا بیات امروز _سه‌شنبه نهم اردیبهشت_ در نشست خبری با اشاره به برنامه عملیات حج اظهار کرد: همه امور برای آغاز اعزام زائران به سرزمین وحی آماده شده است.

وی با بیان اینکه عملیات حج از نیمه اردیبهشت با پرواز زائران آغاز خواهد شد و تا دهم خرداد ادامه دارد، افزود: پروازهای زائران مدینه اول تا ششم خرداد و پروازهای مدینه دوم از بیست‌وچهارم اردیبهشت صورت می‌گیرد، البته ۱۰ روز پرواز توأم مدینه و جده را خواهیم داشت.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه پروازهای ما به جای یک ماه ۲۷ روز طول می‌کشد، تصریح کرد: روزانه ۴ هزار نفر اعزام می‌شوند، همچنین برگشت زائران ۲۰ روزه است.

بیات با بیان اینکه سال جاری علاوه‌بر ایران‌ایر، پرواز سعودی ناس هم به کمک ما می‌آید، خاطرنشان کرد: سال جاری ۵۷۵ کاروان داریم که ۵۸ درصد مدینه قبل و ۴۲ درصد مدینه بعد هستند.

وی با اشاره به اینکه در حج امسال ۵۴ درصد بانوان و ۴۶ درصد زائران آقایان هستند، گفت: سال جاری ۵۱ درصد زائران زیر ۵۵ سال و باقی زائران بیش از ۵۵ سال هستند.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه چهار آشپزخانه مرکزی داریم که دو آشپزخانه در مکه و دو آشپزخانه در مدینه در نظر گرفته شده است، ادامه داد: زائران در مدینه پنج شب اقامت خواهند داشت و سایر روزها در مکه اسکان پیدا می‌کنند؛ در این عملیات بیش از ۷ میلیون پرس غذا باید بدهیم.

بیات با اشاره به استفاده از فرودگاه طایف برای نخستین‌بار خاطرنشان کرد: بار زوار ۷۲ ساعت قبل تحویل گرفته و در مقصد تحویل زائران می‌شود. در سفر مکه به مدینه نیز چنین اقدامی در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه زوار تمایل دارند که آب زمزم سوغات بیاورند، تصریح کرد: ممنوعیت‌هایی در حمل آب زمزم در پرواز وجود داشت که سال جاری به هر زائر ۵ لیتر آب در گالن‌های استاندارد تحویل داده می‌شود و پیش از اینکه از سفر بازگردند، آماده و هنگام بازگشت در ایران تحویل آن‌ها خواهد شد.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینترنت همراه زائران گفت: مصرف اینترنت هر مسافر حدود ۳ گیگ است و حجم استفاده از اینترنت در ایام حج به‌طور معمول بالاست. از طرفی بیرون از هتل ممکن است هزینه‌ای را تحمیل کند، سازمان حج اینترنت همراه پیش‌بینی کرده است که بر این اساس زائران حجم ۵ گیگابایتی اینترنت، ۶۰ دقیقه مکالمه رایگان و ۳۰ پیامک رایگان خواهند داشت.

بیات با بیان اینکه زائران کشورمان در ۱۹ هتل مدینه نزدیک به حرم اسکان پیدا می‌کنند، تصریح کرد: ۵۷ هتل هم در مکه برای اسکان زوار داریم که با توجه به دوری به مسجدالحرام، سرویس بیست‌وچهارساعته حمل‌ونقل وجود دارد.

وی با اشاره به محدودیت اسکان در منا تصریح کرد: همه زوار حدود ۹۰ سانتی‌متر فضا برای اسکان در چادرهای منا دارند که البته تأکید داریم زوار خود را با سایر زائران همراه و رعایت حال یکدیگر را کنند. با توجه به گرمای بالای ۵۲ درجه قراردادی با شرکت سرمایشی سعودی بسته‌ایم تا این موضوع را نیز به‌خوبی مدیریت کنیم و زائران نسبت به گذشته رضایت بیشتری داشته باشند.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه عربستان ۴.۵ متر مربع فضا برای هر زائر برای اسکان در هتل‌ها اعلام کرده است، اما زائران ما در مساحت حدود ۵ متر مربعی هستند، گفت: تلاش ما این است خدمت‌گزار خوبی برای زائران باشیم.

بیات با اشاره به ارز زیارتی حج ۱۴۰۴ خاطرنشان کرد: ۵۰۰ یورو ارز زیارتی، جدا از ارز مسافرتی سالانه به زوار خانه خدا تعلق می‌گیرد که افراد می‌توانند پیش از تشرف به حج این ارز را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه در تلاش هستیم که میانگین تأخیرها به یک ساعت هم نرسد، تصریح کرد: بروز نقص فنی یا ناهماهنگی در فرودگاه ممکن است رخ دهد که اثر آن را روی برنامه پرواز خواهد داشت. آن را توجیه نمی‌کنیم، اما امیدواریم این تأخیر رخ ندهد و حتی در صورت نداشتن تأخیر، مشوق‌هایی را هم در نظر بگیریم.

منبع: فارس

کد خبر 861831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.