بررسی آخرین وضعیت قانون برنامه هفتم

مشروح مهم‌ترین خبرهای جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی را می‌توانید در این گزارش بخوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز _سه‌شنبه دوم اردیبهشت_ به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد آخرین وضعیت تهیه و تصویب آئین نامه‌های اجرایی و سایر مقررات لازم‌التصویب قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.

بررسی آخرین وضعیت قانون برنامه هفتم

در ابتدای این جلسه، رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود با اشاره به فرا رسیدن سال‌روز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: فرا رسیدن سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به تمام مجاهدان جان بر کف سپاه عزیز تبریک و تهنیت می‌گویم و یاد و خاطره شهیدان سرافراز سپاه به ویژه سیدالشهدای جبهه مقاومت شهید سلیمانی را گرامی می‌دارم.

در این جلسه، معاون اول رئیس جمهوری جهت ارائه گزارش درباره آخرین وضعیت تهیه و تصویب آئین‌نامه‌های اجرایی و سایر مقررات لازم التصویب قانون برنامه هفتم در صحن مجلس شورای اسلامی حضور یافت.

محمدباقر قالیباف هم با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر محوریت برنامه هفتم و ضرورت تحقق آن گفت: برنامه هفتم توسعه مهمترین سند ما برای مسائل اقتصادی کشور است.

بررسی آخرین وضعیت قانون برنامه هفتم

محمدرضا عارف در ادامه و در حضور نمایندگان تاکید کرد که از ابتدای تشکیل دولت چهاردهم، راهبرد ما اجرای برنامه هفتم توسعه بود.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به این‌که «همزمانی آغاز برنامه و شروع دولت موجب تأخیر در تصویب برخی آئین‌نامه‌ها شد»، تصریح کرد: الان تصویب این آئین‌نامه‌ها شتاب خوبی گرفته است. ولی صددرصد راضی نیستیم، البته عقب ماندگی را می‌توانیم برطرف کنیم. مجلس ارتباط خوبی با دولت برای اجرای برنامه هفتم دارد و ما هدف مشترکی داریم. دولت و مجلس با همکاری هم برنامه هفتم توسعه را اجرایی خواهند کرد. دنبال تولید نرم افزار و خدمات فنی مهندسی برای بازار ۳۰۰ میلیونی منطقه هستیم. ارتباطات خوبی هم در منطقه داریم و وارد پیمان‌های شانگهای، بریکس و اوراسیا شده‌ایم. با کشورهای اوراسیا وارد تجارت آزاد شده‌ایم.

بررسی آخرین وضعیت قانون برنامه هفتم

رئیس سازمان برنامه و بودجه هم که در صحن مجلس حضور یافته بود، با بیان اینکه تمام شرکت‌های داخلی بین‌المللی می‌توانند در پروژه‌های نفتی ایران بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنند، تصریح کرد: نکته‌ای که وجود دارد این است که یک آسیبی که از سوی مقام معظم رهبری و مقامات گوشزد شد این بود که قراردادهای نفتی طولانی است و بعضاً تا ۳.۵ سال طول می‌کشد. دیروز در شورای اقتصاد مصوب کردیم که به هیچ‌وجه قراردادهای نفتی در وزارت نفت بیش از چهار ماه طول نکشد و در سازمان برنامه که بعضاً تا یک و نیم سال طول می‌کشید، فقط یک ماه باید طول بکشد. بنابراین ظرف مدت پنج ماه هیچ قراردادی روی زمین نباید باشد.

در ادامه سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه گزارش این کمیسیون درباره آخرین وضعیت تهیه و تصویب آئین نامه‌های اجرایی و سایر مقررات لازم‌التصویب قانون برنامه پنج ساله هفتم را قرائت کرد.

بررسی آخرین وضعیت قانون برنامه هفتم

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه هم در اظهاراتی بابیان اینکه امروزه معضل نقدینگی، شکاف‌ها و ناترازی‌های مالی و بسیاری از مشکلات دیگر در بانک‌ها، ناشی از عدم ساماندهی در اجرای بسیاری احکام برنامه هفتم است، افزود: اگر احکام برنامه در مورد شفافیت، نظارت دقیق‌تر و برخورد با متخلفان بانکی جدی عمل شود، بسیاری از این معضلات فعلی را نخواهیم داشت.

همچنین رئیس کمیسیون اقتصادی با تاکید بر اینکه باید اصول حاکم بر برنامه احصا، ترویج و صیانت شود، گفت: باید از برنامه‌های جامعه به بسته‌های جامع برسیم؛ بنابراین باید اولویت بندی کنیم و بسته‌هایی اجرایی در این زمینه تهیه کنیم.

تعدادی از نمایندگان نیز بر لزوم تسریع در تدوین آئین‌نامه‌های برنامه هفتم تاکید داشته و برنامه هفتم را برای کشور راهگشا خواندند.

بررسی آخرین وضعیت قانون برنامه هفتم

بعد از بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد آخرین وضعیت تهیه و تصویب آئین‌نامه‌های اجرایی و سایر مقررات لازم‌التصویب قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت، رئیس مجلس در جمع بندی مطالب مطرح شده، برنامه هفتم را مهم‌ترین و تنهاترین سند قانونی کشور برای ۵ سال پیش رو دانست و بر لزوم تنظیم آئین‌نامه‌ها، اساسنامه‌ها و دستورالعمل‌ها برنامه هفتم تاکید کرد.

در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، علی نیکزاد نایب رئیس مجلس هم فرا رسیدن سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ را گرامی داشت و گفت: مجاهدت، شرافت، ایستادگی، ایثار، سازندگی، مراقبت از کشور، مردم، مرز و بوم، نوامیس و عزتمندی و غیرت و ایمان به خدا و راه شهیدان و پایبندی به اصول و مبانی اساسی فرمایشات امامین انقلاب از ویژگی‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

بررسی آخرین وضعیت قانون برنامه هفتم

در جلسه علنی امروز همچنین سوال ملی مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود از (محسن پاک‌نژاد) وزیر نفت در خصوص علت تعلل و کوتاهی در برداشت از ذخایر نفتی خزر اعلام وصول شد.

کد خبر 859920

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.