سفری به سفره‌های خوشرنگ‌ و بوی لرستان

استان لرستان دارای فرهنگ غذایی خاص و تنوع غذایی بالایی است‌ که می‌تواند یک تجربه جذاب و خوشمزه باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، لرستان از استان‌هایی با پیشینه طولانی است که علاوه بر جذابیت‌های طبیعی بی‌نظیر، سفره‌های خوشرنگ با غذاهای خوشمزه‌ای را در خود جای داده‌است که در ادامه به معرفی تعدادی از آن‌ها می‌پردازیم.

آش ترخینه

آش ترخینه از جمله آش‌های سنتی ایرانی است که در مناطق غربی ایران به‌خصوص در فصل زمستان بسیار مرسوم است؛ اما این آش در هر یک از این استان‌ها با سبک و سیاق خاصی طبخ می‌شود و این موضوع باعث شده تا طعم آن در هیچ یک از این استان‌ها یکسان و تکراری نباشد؛ آش ترخینه خوش طعم لرستان از ترخینه دوغ به همراه انواع حبوبات، سبزی و کشک تهیه می‌شود.

سفری به سفره‌های خوشرنگ‌ و بوی لرستان

سُغدو

سُغدو که در واقع دلمه‌ی سیراب شیرادان است، کسانی را که از خوردن این غذا لذت می‌برند، کاملاً راضی می‌کند؛ در تهیه این غذا از برنج، آلو و گردو نیز استفاده می‌شود که به این غذا طعم ویژه ای می بخشد؛ برای پخت این مورد از غذاهای محلی لرستان، مواد را مخلوط می‌کنند و در داخل شکمبه (سیرابی) گوسفند می‌ریزند؛ سپس آن را بر روی حرارت ملایم می پزند.

سفری به سفره‌های خوشرنگ‌ و بوی لرستان

آبگوشت دو گوله دودار


آبگوشت دو گوله دودار که به آن آبگوشت دوغ دار هم گفته می‌شود، از غذاهای اصیل لرستان است که در نواحی دیگری مانند اراک هم طبخ می‌شود؛ همچنین به این غذا آبگوشت کشک لری نیز می‌گویند و در فصل سرما از غذاهای پرطرفدار در این منطقه به حساب می‌آید.

سفری به سفره‌های خوشرنگ‌ و بوی لرستان

چزنک رغو


چزنک رغو نوعی نان روغنی است که در استان لرستان طرفداران زیادی دارد؛ این نان نوعی فطیر است و در تهیه‌ی آن روغنی به نام رغو استفاده می‌شود؛ علاوه بر این، در پخت این نان محلی، شیره‎‌ی انگور یا خرما نیز به کار می‌رود.

سفری به سفره‌های خوشرنگ‌ و بوی لرستان

شامی کوو

شامی کوو از غذاهای معروف لرستانی‌ها می‌باشد که روش پخت آن با بقیه شامی‌ها تفاوت چندانی ندارد. ولی تنها چیزی که آن را متمایز می‌کند این است که برای تهیه سس شامی از رب انار، مغز گردو و سبزیجات معطر بکار می‌رود، طعم این غذای خوشمزه به خاطر داشتن رب انار به ترشی می‌زند و چنانچه با ذائقه تان سازگار نبود بهترین کار این است که کمی به آن شکر اضافه کنید.

سفری به سفره‌های خوشرنگ‌ و بوی لرستان

آش ورکوا

آش ورکوا از جمله آش‌های محلی و سنتی استان لرستان می‌باشد که بسیار مقوی و پر مغذی می‌باشد. در تهیه آش ورکوا نوعی سبزی به کار می‌رود که به صورت خودرو در اطراف دشت‌های بروجرد رشد می‌کند؛ این آش به خاطر مقوی بودنش در عملکرد بهتر روده و درمان بیماری‌های روماتیسم مؤثر است.

سفری به سفره‌های خوشرنگ‌ و بوی لرستان


کد خبر 857320

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.