به گزارش خبرگزاری ایمنا، گردشگری سلامت بهعنوان یکی از صنایع در حال رشد در جهان، نقش مهمی در ارتقای سطح سلامت جامعه و توسعه اقتصادی کشورهای ایفا میکند؛ این نوع گردشگری نهتنها امکان دسترسی به خدمات درمانی با کیفیت بالا و مقرونبهصرفه را فراهم میسازد، بلکه با جذب شهروندان بینالمللی، قابل توجهی برای ایجاد کشورها میکند.
ایران با داشتن زیرساختهای پزشکی پیشرفته، متخصصان ماهر و هزینههای رقابت درمانی، به یکی از مقاصد جذاب گردشگری تبدیل شده است؛ علاوهبر این، موقعیت جغرافیایی مناسب و مناطق طبیعی با خاصیت درمانی همچون چشمههای آب گرم، موجب شده است که ایران مقصد خوبی برای این گردشگری باشد.
از تپههای گِلافشان تا جلبکدرمانی؛ درمانهای طبیعی حاصل از اقلیم گسترده ایران
مرتضی خاکسار، کارشناس گردشگری به خبرنگار ایمنا اظهار میکند: گردشگری سلامت، نوعی گردشگری میان رشتهای است که در حوزههایی همچون آبدرمانی، نمکدرمانی، جلبکدرمانی و گِلدرمانی بهویژه در جنوب ایران میگنجد؛ در واقع بهدلیل وجود آبها و معادن فراوان در ایران که برآمده از اقلیم متنوع آن است؛ در دریاچه ارومیه، موجوداتی وجود دارند که غذای نوعی ماهی هستند و جلبکها از آن تغذیه میکنند؛ اینها خاصیت درمانی ویژهای دارند؛ حتی لجنهای این دریاچه، یکی از مؤلفههای درمانی پوست و روماتیسم است.
وی میافزاید: در جنوب استان هرمزگان، دریاچهها و تپههای گِلافشان وجود دارد که علاوهبر جاذبه گردشگری، برای دردهای مفاصل، استخوان و زخمهای پوستی مؤثر است، بهطور کلی نیاز است که وزارت گردشگری توجه بیشتری به این منابع داشته باشد تا یک آمایش گردشگری سلامت در شهرهای دارای این پتانسیل داشته باشیم، همچنین استفاده از تبلیغات تلویزیونی و شناسنامه بارکددار میتواند در معرفی و البته چگونگی حفاظت از آن مؤثر باشد.
گردشگری ورزش و پزشکی، بازوهای قدرتمندی برای گردشگری سلامت
کارشناس گردشگری خاطرنشان میکند: گردشگری سلامت تنها به منابع طبیعی محدود نمیشود؛ در واقع مبحثی همچون گردشگری ورزش در بافتهای طبیعی هم میتواند قسمتی از گردشگری سلامت باشد؛ والیبال و فوتبالساحلی، صخرهنوردی، قایقرانی و حتی جادههای دوچرخهسواری، مثالهایی از این مورد است که با ادغام طبیعت و سلامتی همراه است.
خاکسار عنوان میکند: باید گفت که گردشگری درمان و پزشکی، همواره با گردشگری سلامت عجین بوده است، برای مثال، افراد زیادی به بیمارستانهای تخصصی ریه مراجعه میکنند، اگر در کنار این موضوع، تنفس در غارهای نمکی همچون گرمسار و ورود غبار آنها به ریه، بسیار اثربخش خواهد بود؛ در این موضوع، ایران میتواند در سطح دنیا مطرح باشد.
وی با اشاره به شهرکهای سلامت و افزایش جراحیهای مربوط به زیبایی توسط افراد خارجی در ایران تصریح کرد: با وجود تحریمها، باید به دید اقتصادی و سودهای ارزی همراه آن به این رخداد نگاه کرد که البته اتفاق بدی هم نیست.
پزشکان حاذق و بیمارستانهای فوق تخصصی؛ راهی برای دور زدن تحریم و ورود ارز به کشور با گردشگری سلامت
کارشناس گردشگری بیان میکند: گرانی دلار در ایران به راحتی میتواند فرصت خوبی برای جذب گردشگر خارجی به ویژه در گردشگری سلامت باشد؛ علاوه بر این، بیمارستانهای تخصصی و با تجهیزات در کنار مهارت پزشکان حاذق ایرانی، فقط برای جراحیهای زیبایی نیستند، بلکه در درمان بیماریهای متعدد، مطرح هستند و ورود ارزی دارند.
خاکسار ادامه میدهد: وسعت و اقلیم متنوع ایران، میتواند برنامهریزی گردشگری سلامت را به هر منطقه و حتی شهرستانها و روستاهای کوچک ببرد. در این راستا، ادارات و مسئولان برنامهریزی شهری میتوانند راه را برای سرمایهگذاران بخش خصوصی برای ساخت و تجهیز محلی مناسب باز کنند، سرعین مثالی برای این موضوع است.
وی میافزاید: سازمان جهانی گردشگری، نگاه ویژهای به این بحث دارد و استانداردهایی که تعیین کرده است که میتواند در گردشگری سلامت ایران مورد استفاده قرار گیرد؛ وجود سایتهای معرفی شناسنامهدار دارای بارکد جهانی که به عنوان سفر سبز یا سفر سلامت مطرح میشود نیز به افزایش درآمد ناخالص ارزی منجر شود.
کارشناس گردشگری عنوان میکند: کشورهای زیادی منبع درآمدهای ارزی خود را گردشگری قرار دادهاند، در حالی که هر استان ایران، ظرفیتهای متنوع زیادی برای این بحث دارد. اگر اکتشاف ناشناختههای استانی در کشور بهخوبی انجام شود و در کنار آن، قوانین مرتبط ثبت شوند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
به گزارش ایمنا، گردشگری سلامت با ترکیب خدمات درمانی پیشرفته و امکانات گردشگری، تأثیرات چندجانبهای بر کیفیت زندگی مردم دارد؛ جنبه فردی، دسترسی به خدمات پزشکی باکیفیت و مقرونبهصرفه، زمان انتظار کوتاهتر برای درمان، و امکان بهرهمندی از محیطهای طبیعی و آرامش بخش، سلامت جسمی و روانی بیماران را بهبود میبخشد.
در سطح اجتماعی، این صنعت با ایجاد ساختمان در بخشهای درمانی، گردشگری و مهماننوازی، درآمدزایی و ارزآوری افزایش میدهد که موجب ارتقای زیرساختهای بهداشتی و سلامتی جامعه میشود و تبادل دانش پزشکی بین متخصصان بینالمللی نیز استانداردهای درمانی محلی را ارتقا میدهد، البته در ایران ترکیبهای طبیعی همچون چشمههای آبمعدنی و مراکز درمانی، علاوهبر درمان، به کاهش استرس و بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک میکند.
نظر شما