به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، نخستین مهمان سال ۱۴۰۴ دفتر خبرگزاری در دیار دارالارشاد، نابغهای است که از لحظه ورود، حضوری آرام اما پر نفوذ دارد؛ «امیرهادی بایرامی»، نوجوانی که چشم از جهان فیزیکی بسته اما دل و ذهنش را به آیات قرآنی گشوده است.
او تنها ۱۴ سال دارد اما کارنامهای دارد به وسعت افتخارات ملی و بینالمللی، از چهار سالگی حفظ قرآن را آغاز کرد و در هشت سالگی حافظ کل قرآن شد، صدای گرم اذان مرحوم مؤذنزاده اردبیلی در نوار کاستهای کودکیاش جرقهای شد برای پیوندی که اکنون به درختی تنومند بدل شده است.
این موفقیتها نه تنها نتیجه تلاشهای شخصی امیر هادی است، بلکه نشانهای از تربیت خانوادهای با اراده و ایمان است. خانواده بایرامی از همان دوران کودکی بر تربیت قرآنی فرزند خود تاکید داشتهاند.
این نابغه قرآنی، هر آیهای از قرآن را همچون نوری میداند که او را به خداوند نزدیکتر کرده است، امیرهادی که در دنیای خود به نور قرآن چشم دوخته، هرگز محدودیتهای جسمیاش را مانع بزرگی برای دستیابی به آرزوهایش ندانسته است.
شاید نابینایی یکی از سختترین چالشهای زندگی او باشد، اما این مانع، تنها سبب شد تا او با توکل به خداوند و تکیه بر ارادهای قویتر، مسیر زندگیاش را به سمتی هدایت کند که در نهایت به عنوان یک نابغه قرآنی در جامعه مطرح شود.
یکی از کلیدیترین بخشهای موفقیت امیر هادی، نقش پررنگ خانوادهاش بهویژه مادر و پدر او است، مادر امیر هادی، نخستین معلم قرآن او بود و آموزش حفظ قرآن را از سورههای کوچک آغاز کرد.
پدرش که خود در تربیت فرزندش همواره حاضر و فعال بوده، از همان ابتدا تلاشهای زیادی برای آموزش و پرورش امیر هادی در زمینه قرآن انجام داده است، او که همراه با امیرهادی به دفتر خبرگزاری آمده است، میگوید: کودک همچون لوح سفید است و آنچه به او آموزش دهیم، حک میشود، ما تلاش کردیم که استعدادهای او را در جهت قرآن و معنویت پرورش دهیم.
این نگاه تربیتی موجب شد تا امیر هادی از سنین بسیار پایین به مفاهیم قرآن دست پیدا کند و در کنار آن از لحاظ علمی نیز پیشرفت کند، او همزمان با حفظ قرآن در دروس مدرسه نیز موفق عمل کرده و اکنون با معدل ۲۰ در مدرسه عادی تحصیل میکند.
دستاوردهای امیر هادی تنها به حافظ قرآن بودن محدود نمیشود، او با حضور در مسابقات مختلف قرآنی در سطح ملی و بینالمللی، توانسته مقامهای بسیاری را کسب کند، از جمله این افتخارات میتوان به مقام نخست مسابقات قرآنی استان و کشور در سالهای مختلف، مقام دوم مسابقات استانی در سال ۹۸، چهره برتر قرآنی استان در سالهای ۹۸ و ۹۹ و انتخاب او به عنوان پدیده مسابقات بینالمللی امام علی (ع) در قم اشاره کرد.
او در مسابقات مختلف بینالمللی نیز حضور داشته و در کشورهایی همچون پاکستان و امارات نیز مقامآوری کرده است.
امیر هادی در این گفتوگو به یک نکته جالب اشاره میکند: «در چهلوهفتمین دوره مسابقات قرآنی سراسری اوقاف کشور در رشته حفظ کل در رده سنی زیر ۱۸ سال قبل از اینکه به مسابقات اعزام شوم، نذر کرده بودم که اگر موفق به کسب رتبه برتر شوم، یک پنجم جایزه خود را به معلولان اهدا و بقیه را به مادرم تقدیم کنم.»
این سخن، گواهی است بر روحیه سخاوت و دلسوزی این نوجوان که تنها به موفقیتهای فردی خود فکر نمیکند، بلکه همواره در تلاش است تا به دیگران کمک کند.
او در پاسخ به این سوال که در آینده چه آرزویی دارد، میگوید: «دوست دارم استاد دانشگاه شوم و قرآن را به نسلهای بعدی آموزش دهم، امام صادق (ع) فرمودهاند: «زکات علم، آموزش آن است» و من میخواهم در آینده این علم را به دیگران منتقل کنم.»
امیر هادی همچنان برای ادامه راه خود به حمایتها و همدلیهای بیشتری نیاز دارد، پدر او نیز از مسئولان و خانوادههای قرآنی میخواهد که به یکدیگر بیشتر کمک کنند و از این مسیر معنوی حمایت کنند.
او تأکید میکند: «پیشرفت در مسیر قرآن و تربیت نخبگان قرآنی، نیازمند همدلی مسئولان و توجه به این حوزه است، باید کرسیهای حفظ قرآن در جامعه تقویت شود تا شاهد تربیت نسلهای قرآنی باشیم که مایه افتخار کشور باشند.»
پدر امیر هادی همچنین در پایان گفتوگو به خانوادهها توصیه میکندکه برای تربیت فرزندانی شایسته، باید ابتدا استعدادهای آنها را شناسایی کرده و آنها را در مسیر رشد و کمال معنوی هدایت کنند: «هر کودک دارای استعدادی خاص است و ما باید به جایگاه معنوی و آموزشی او توجه کنیم. قرآن میتواند راه را برای آیندهای بهتر هم در دنیا و هم در آخرت روشن کند.»
نظر شما