اصفهان می‌تواند با گردشگری بخشی از درآمد ملی را تأمین کند

رئیس دانشگاه هنر اصفهان گفت: گردشگری، یکی از مهم‌ترین منابع اقتصادی کشور محسوب می‌شود و اصفهان به‌عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگران، ظرفیت تأمین بخش مهمی از درآمد ملی از این طریق را دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا خواجه‌احمدعطایی امروز _چهارشنبه بیست‌ودوم اسفند_ در جلسه کمیسیون عمران، شهرسازی، معماری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان با موضوع تعاملات مدیریت شهری با دانشگاه هنر با اشاره به اهمیت این دانشگاه در توسعه فرهنگی و علمی شهر اصفهان اظهار کرد: دانشگاه هنر اصفهان یکی از چهار دانشگاه دولتی این شهر است که فعالیت خود را از سال ۱۳۶۳ با سه رشته و ۹۰ دانشجو آغاز کرده است.

وی افزود: در حال حاضر این دانشگاه با بیش از ۳۲۰۰ دانشجو در پنج دانشکده شامل دانشکده معماری و شهرسازی، دانشکده هنرهای تجسمی، دانشکده مرمت آثار تاریخی، دانشکده صنایع‌دستی و دانشکده عالی کارآفرینی، اقتصاد و هنر فعالیت دارد.

رئیس دانشگاه هنر اصفهان با اشاره به جایگاه دانشگاه هنر اصفهان در ارتباط با نیازهای فرهنگی، تاریخی و هنری شهر تاکید کرد: هر یک از این دانشکده‌ها بازتاب‌دهنده بخشی از نیازهای شهر اصفهان است که باید به درستی دیده شود.

خواجه‌احمدعطایی گفت: نهادهای مختلف از جمله شورای اسلامی شهر، شهرداری و استانداری در راستای شناخت این ظرفیت‌ها همکاری دارند.

وی با تاکید بر نقش بی‌بدیل اصفهان در حوزه گردشگری ادامه داد: این شهر ظرفیت تأمین درآمد کشور از محل گردشگری را دارد.

رئیس دانشگاه هنر اصفهان با اشاره به توانمندی‌های علمی این دانشگاه خاطرنشان کرد: در حوزه معماری، بیش از ۳۰ عضو هیئت علمی از جمله اساتیدی با رتبه دانشیاری و استادتمام داریم که دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا را هدایت می‌کنند.

خواجه‌احمدعطایی گفت: این دانشگاه در رشته‌های شهرسازی، مینیاتور، کتاب‌نویسی، نقاشی، عکاسی و گرافیک فعالیت‌های گسترده‌ای دارد؛ از جمله، گرافیک شهری اصفهان از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند تأثیر مستقیمی بر زیبایی بصری و هویت فرهنگی شهر داشته باشد.

وی افزود: ضروری است که دانشگاه در مسیر توسعه شهری نقش مؤثری ایفا کند و ما از معاونت پژوهشی دانشگاه خواسته‌ایم گزارشی جامع درباره تعاملات علمی و پژوهشی دانشگاه با سایر نهادها تهیه کند.

رئیس دانشگاه هنر اصفهان تاکید کرد: برخی اساتید دانشگاه، ارتباطات گسترده‌ای با شهرداری و نهادهای شهری دارد که این تعاملات می‌تواند در برنامه‌ریزی شهری بسیار مؤثر باشد.

خواجه‌احمدعطایی با اشاره به اهمیت پژوهش‌های کاربردی و نیازسنجی جامعه گفت: انباشت علمی زمانی ارزشمند است که بر اساس نیازهای جامعه باشد و ما باید به تحقیقاتی بپردازیم که به صورت عملی برای شهر مفید باشند.

وی اضافه کرد: دانشگاه می‌تواند با برنامه‌ریزی مناسب در توسعه گردشگری، احیای سنت‌ها و ترویج فرهنگ بومی نقش اساسی ایفا کند.

رئیس دانشگاه هنر اصفهان با ذکر یک نمونه از همکاری دانشگاه با شهرداری افزود: حدود دو سال پیش، به شهرداری پیربکران پیشنهاد دادیم که جشنواره‌های مرتبط با آداب و رسوم غذایی را به دانشگاه بسپارند و طی یک هفته، همکاران ما پژوهشی جامع درباره غذاهای سنتی دوره صفویه، جشن‌های مرتبط با آن‌ها و مستندات تاریخی آن انجام دادند که این پیشنهاد با استقبال زیادی مواجه شد، اما به دلایلی اجرایی نشد.

خواجه‌احمدعطایی با اشاره به نقش دانشگاه در برنامه‌ریزی شهری و گردشگری گفت: در حوزه برندینگ گردشگری، بسیاری از ظرفیت‌های شهر مغفول مانده‌اند و جشنواره‌های غذایی، صنایع‌دستی، آداب و رسوم، و میراث ناملموس فرهنگی نیازمند مطالعه و برنامه‌ریزی جامع است.

وی افزود: به‌عنوان مثال حتی محصولاتی همچون سیب‌زمینی و پیاز تولیدی در مناطق مختلف استان قابلیت تبدیل شدن به برندهای گردشگری را دارند و توجه به این مسائل می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر رونق اقتصادی و فرهنگی شهر بگذارد.

رئیس دانشگاه هنر اصفهان گفت: امیدواریم با تعامل بیشتر میان دانشگاه هنر اصفهان و نهادهای شهری، بتوان از ظرفیت‌های علمی و هنری دانشگاه برای توسعه پایدار شهر اصفهان بهره برد.

خواجه‌احمدعطایی اظهار داشت: گردشگری نیز یکی از مهم‌ترین منابع اقتصادی کشور محسوب می‌شود و اصفهان به‌عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگران، ظرفیت تأمین بخش مهمی از درآمد ملی از این طریق را دارد.

کد خبر 848449

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.