ماهی قرمز نوروز، رقیب بزرگ ماهیان بومی

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری گفت: ماهیان قرمز با ورود به منابع آبی طبیعی به‌عنوان گونه‌های رقیب برای ماهیان بومی عمل می‌کنند، این رقابت به‌ویژه در زمینه منابع غذایی و قلمرو به‌طور قابل‌توجهی، به جمعیت‌های ماهیان بومی فشار وارد می‌کند.

محسن کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: خرید و فروش ماهی قرمز که تحت عنوان Goldfish نیز شناخته می‌شود، یکی از مسائل زیست‌محیطی جدی در کشور به شمار می‌رود، این ماهی به‌صورت وارداتی وارد کشور می‌شود و به‌دلیل ناسازگاری با محیط زیست، پیامدهای ناگواری را به همراه دارد.

وی افزود: یکی از مشکلات جدی بعد از تعطیلات عید، رهاسازی ماهی‌های قرمز در رودخانه‌ها و تالاب‌ها است، این عمل می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی بر اکوسیستم‌های آبی کشور تأثیر منفی بگذارد و موجب کاهش تنوع زیستی شود.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه ۳۶ گونه ماهی در استان وجود دارد، گفت: ماهیان قرمز با ورود به منابع آبی طبیعی به‌عنوان گونه‌های رقیب برای ماهیان بومی عمل می‌کنند، این رقابت به‌ویژه در زمینه منابع غذایی و قلمرو به‌طور قابل‌توجهی فشار به جمعیت‌های ماهیان بومی وارد می‌کند.

کریمی بیان کرد: از دیگر معضلات رهاسازی ماهی قرمز، انتقال بیماری به ماهیان بومی است، این بیماری‌ها می‌توانند آثار خطرناکی روی جمعیت‌های بومی داشته باشند و به کاهش سلامت این گونه‌ها منجر شوند.

وی عنوان کرد: ماهیان قرمز نه‌تنها رقیب اصلی ماهیان بومی هستند، بلکه با تغذیه از تخم و نوزاد آن‌ها، به‌طور مستقیم به جمعیت‌های بومی آسیب می‌زنند، این مشکل به‌طور خاص در دوران تکثیر ماهیان بومی مشهود است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری اضافه کرد: بنابراین از همه مردم کشور خواهشمندیم از رهاسازی ماهی قرمز در آب‌های آزاد، رودخانه‌ها، دریاها، دریاچه‌ها، چشمه‌ها، سرچشمه‌ها و تالاب‌ها خودداری کنند، برخی از مردم با رها کردن ماهی در طبیعت با نیت کمک به محیط‌زیست پایدار، در واقع موجب تضعیف اکوسیستم‌های محلی می‌شوند.

کریمی تاکید کرد: در سال‌های اخیر، حتی رهبر انقلاب در سفره هفت‌سین خود به جای ماهی قرمز از ماهی پلاستیکی استفاده کرده است، این اقدام نمادی از توجه به مسائل محیط‌زیستی و کاهش آسیب‌های ناشی از خرید و نگهداری ماهی زنده در خانه‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: برای ایجاد تغییرات مثبت در حفاظت از محیط‌زیست باید آگاهی‌های بیشتری در مورد آثار و اقداماتمان داشته باشیم و راهکارهای مؤثرتری را انتخاب کنیم.

کد خبر 847131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.