مهندسی معکوس در خدمت توسعه شهری، رویکرد جدید شهرداری مشهد

در مسیر حرکت به سوی شهر هوشمند، مراکز خلاقیت و نوآوری نقشی کلیدی ایفا می‌کنند، این مراکز نه تنها با ایده‌های نوین به حل مشکلات شهری می‌پردازند، بلکه با هم‌اندیشی میان نخبگان و شهروندان، زمینه را برای رشد شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم می‌کنند، شهرداری مشهد نیز گام مهمی در این مسیر برداشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، در دنیای امروز، شهرهای هوشمند دیگر یک رؤیا نیستند، بلکه با کمک فناوری‌های نوین و ایده‌های خلاقانه به واقعیت تبدیل شده‌اند.

در این میان، مراکز خلاقیت و نوآوری نقش مهمی در حل مشکلات شهری و توسعه پایدار ایفا می‌کنند، مشهد نیز با تحول در ساختار مدیریت شهری، گامی نوین در این مسیر برداشته است و با تغییر دفتر آمار و پژوهش به مرکز خلاقیت و نوآوری، به دنبال ایجاد بستری برای حل چالش‌های شهری به کمک نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان است.

این مراکز با بهره‌گیری از تفکر خلاقانه و نوآورانه، مسائل شهری را مهندسی معکوس کرده و پس از بررسی‌های علمی، برای آن‌ها راه‌حل‌های عملی و مبتنی بر داده ارائه می‌دهند.

مشهد به عنوان یکی از پیشگامان نوآوری شهری در ایران با ایجاد مرکز خلاقیت و نوآوری، تلاش کرده است تا مدیریت شهری را از تصمیم‌گیری سنتی به سمت رویکردی علمی و مبتنی بر داده سوق دهد، این مرکز با شناسایی مشکلات و تعیین بودجه بر اساس اولویت‌ها، به دنبال بهینه‌سازی منابع و افزایش کارایی در اجرای پروژه‌های شهری است.

مهندسی معکوس در خدمت توسعه شهری، رویکرد جدید شهرداری مشهد

مجید طهوریان عسکری، نایب رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه راه‌اندازی مراکز نوآوری جدید نقش مهمی در ترویج فرهنگ نوآوری و بهره‌گیری از ظرفیت‌های خلاقانه شهروندان خواهد داشت، به خبرنگار ایمنا گفت: این مراکز می‌توانند به‌عنوان بستری برای حل مسائل شهری در حوزه‌های مختلف عمل کنند.

وی همچنین تأکید کرد: توسعه این مراکز علاوه بر تأثیر مثبت در حل چالش‌های شهری، موجب رونق اقتصادی و تقویت زیست‌بوم شرکت‌های دانش‌بنیان نیز خواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ادامه داد: حفظ پراکندگی جغرافیایی مناسب این مراکز در سطح شهر، توجه به تخصصی‌سازی و تنوع موضوعات از جمله اولویت‌های شورای شهر در این حوزه بوده است.

طهوریان‌عسکری همچنین بر لزوم توجه ویژه شهرداری به این مسئله به‌عنوان بخشی از مسئولیت اجتماعی خود تأکید کرد.

وی در پایان تصریح کرد: شهرداری مشهد در زمینه نوآوری نسبت به سایر کلان‌شهرها پیشرو بوده است و امیدواریم که با رویکرد شورای ششم در حمایت از نوآوری و شرکت‌های دانش‌بنیان‌ها، شهر خلاق و نوآور محقق شود.

به گزارش ایمنا، با توجه به نقش کلیدی نوآوری در توسعه شهری، مراکز خلاقیت و نوآوری می‌توانند تحول اساسی در مدیریت شهرها ایجاد کنند، شهرداری مشهد نیز با تأسیس این مرکز، نشان داده است که نگاهی آینده‌نگرانه به توسعه پایدار شهری دارد، اگر این روند در شهرهای دیگر ایران نیز گسترش پیدا کند، می‌توان امیدوار بود که در آینده‌ای نه‌چندان دور، شهرهای هوشمند و پایدار جایگزین مدیریت شهری سنتی و ناکارآمد شوند.

کد خبر 847076

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.