به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، رمضان بازتابی معنوی است و مسلمانان در طول این ماه از طلوع آفتاب تا غروب خورشید روزه میگیرند. سنتهایی وجود دارد که در همه کشورها مشترک است، همچون شکستن روزه پس از غروب آفتاب برای افطار و بیدار شدن زود برای وعده غذایی پیش از طلوع آفتاب که به آن سحری میگویند. هرکدام از کشورهای مسلمان سنتهای ویژهای برای ماه رمضان دارند که در ادامه به رسوم ترکیه در این ماه پرداخته میشود.

رمضان در ترکیه
در شهرهای ترکیه، طبلزنان در خیابانها راه میروند تا مردم را برای سحری بیدار کنند. شهرهای ترکیه در طول رمضان با نورهای تزئینی روشن میشوند و مساجد با آویختن نورهای تزئینی به نام مهیا، بین منارهها که شامل آیههای قرآن است، تزئین میشوند. آب گل محمدی (گلاب) در طول این ماه زیاد مصرف میشود و بهطور ویژه برای تهیه دسری معروف به نام گولاچ با ترکیب شیر و انار استفاده میشود.

رمضان پیده که بهعنوان نان رمضان ترکی نیز شناخته میشود، نانی نرم و خمیری است که در آشپزی ترکیهای در طول ماه مبارک رمضان، جایگاه ویژهای دارد. این نان گرد و صاف بهدلیل بافت نرم و کنجدهای خود بهعنوان همراهی مناسب برای انواع غذاها، بهویژه در زمان افطار و سحری شناخته میشود.

نان آویزان (Askıda Ekmek)
نان آویزان یا «Askıda Ekmek» که بهمعنای نان روی قلاب است، یک سنت چندصد ساله در ترکیه است که روحیه خیراندیشی و همبستگی را در ماه رمضان و فراتر از آن به نمایش میگذارد. این سنت در ارزشهای اسلامی، بهویژه مفهوم زکات، ریشه دارد که یکی از پنج ستون اسلام است که به کمک کردن به نیازمندان تأکید میکند. در این آئین اسلامی، نان بهعنوان یک نعمت از طرف خداوند در نظر گرفته میشود و توزیع آن بهعنوان راهی برای قدردانی از این نعمت و حمایت از نیازمندان دیده میشود. طی این رسم، مشتری به نانوایی میرود و برای دو عدد نان پول میدهد، اما فقط یک عدد را میبرد و به نانوا میگوید که یکی از نانها برای نان آویزان است. نانی که برای آن پول داده شده اما برداشته نشده است، در کیسه قرار میگیرد و روی قلاب آویزان میشود یا در یک مکان مشخص قرار میگیرد. در طول روز، هر کسی که نیاز دارد ، میتواند بپرسد آیا نان آویزان در دسترس است یا خیر و یک نان را بهطور بردارد.



نظر شما